Νέο Apple MacBook Pro εναντίον του νέου Microsoft Surface Book

by Nikos Kaimakamis • On 01-11-2016 • AT 12:10 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing

surface-book-vs-macbook

Tα άρτι αφιχθέντα Surface Book της Microsoft και MacBook Pro της Apple μπαίνουν σε διάφορες συγκριτικές δοκιμές.

Οι δύο νέοι φορητοί υπολογιστές αναμένεται να απασχολήσουν έντονα όλους τους φίλους της υψηλής τεχνολογίας. Από τη σκοπιά των διαφορετικών εκδόσεων, το MacBook Pro είναι διαθέσιμο σε οθόνες 13 και 15 ιντσών με ξεχωριστό OLED panel, ενώ το Surface Book προσφέρεται με οθόνη 13 ιντσών και διάφορες επιλογές στον τεχνολογικό του εξοπλισμό. Και στις δύο περιπτώσεις έχει δοθεί ειδική μέριμνα στο κομμάτι του σχεδιασμού, έτσι ώστε να έχουμε ελαφριές και λεπτές υλοποιήσεις, ενώ το MacBook Pro είναι ελάχιστα πιο βαρύ από το Surface Book, αλλά εντυπωσιάζει με τα μόλις 14.9 χιλιοστά του πάχους του.

microsoft-surfacebook1-1024x768

Στο κομμάτι του σχεδιασμού θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο νικητής είναι το Surface Book, κυρίως λόγω του ότι έχει αποσπώμενο πληκτρολόγιο και μπορεί να γίνει πολύ πιο ευέλικτο σε όλες τις συνθήκες. Στον τομέα της απόδοσης δεν μπορεί να βγει κάποιος ξεκάθαρος νικητής τόσο λόγω του ότι οι επιλογές είναι διαφορετικές στον τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και επειδή και στις δύο περιπτώσεις έχουμε επεξεργαστή Intel Skylake. To MacBook Pro έχει μνήμη RAM 16 GB, ενώ το Surface Book ξεκινά από τα 8 GB και φτάνει στα 16 GB. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος του MacBook Pro είναι SSD 2 TB, ενώ του Surface Book το μέγιστο είναι το 1 TB.

macbook-pro-lineup

Για τα γραφικά του, το MacBook Pro βασίζεται σε κάρτες AMD Radeon RX 400 series, ενώ το Surface Book βασίζεται σε NVIDIA GTX 965M. Ένα στοιχείο στο οποίο υπερτερεί το Surface Book είναι εκείνο της οθόνης, καθώς η ανάλυση σε αυτή την περίπτωση είναι στα 3000×2000 pixels με τεχνολογία PixelSense, ενώ υπάρχει υποστήριξη για stylus και με μεγαλύτερη ευαισθησία από την οθόνη ανάλυσης 2880×1800 pixels του MacBook Pro. Αναφορικά με το κομμάτι της αυτονομίας και τα δύο μοντέλα υπόσχονται αξιοπρεπείς επιδόσεις, αλλά για να βγει κάποιο σίγουρο συμπέρασμα θα πρέπει να δοκιμαστούν αμφότερα σε πραγματικές συνθήκες.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Surface Book είναι το μοντέλο που υπερτερεί σε περισσότερα σημεία έναντι του MacBook Pro, αν και επιφυλασσόμαστε για πιο αναλυτικές δοκιμές με τα δύο νέα μοντέλα στο χέρι. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι πρώιμες συγκρίσεις δίνουν μια πρώτη ιδέα για το πώς κοντράρονται τα δύο νέα laptop στην αγορά.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπερτερεί και στην τιμή βεβαίως αφού η Apple φέτος τίναξε την μπάνκα στον αέρα…

Top

Show Buttons
Hide Buttons