Η BMW M5 έγινε 25 και το γιορτάζει

by dkalo • On 30-10-2009 • AT 2:37 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

BMW M5 CSL

Έχουν περάσει 25 χρόνια από την μέρα που είδαμε για πρώτη φορά την κορυφαία έκδοση της σειράς 5 της BMW. Η Βαυαρική εταιρία αποφάσισε να τα γιορτάσει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, παρουσιάζοντας μία πιο hardcore, track oriented έκδοση της BMW M5 E60.

Ελαφρύτερη, δυνατότερη και με βελτιωμένη ανάρτηση, αυτή η επετειακή BMW M5 είναι η απόδειξη ότι το M Division της BMW δεν ξέχασε την τέχνη του παρά τα “παραστρατήματα” με τις υπέρβαρες X5 M και X6 M. Η οροφή είναι από ανθρακονήματα για μείωση του βάρους ενώ στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί όλες οι περιττές πολυτέλειες όπως τα πίσω καθίσματα, ενώ τα μπροστά καθίσματα είναι bucket κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

BMW M5 αναλυτικά οι βελτιώσεις

Εκτεταμένες βελτιώσεις έγιναν και στο πεντάλιτρο V10 διαμάντι που βρίσκεται κάτω από το καπώ. Υπερκυβισμένος πλέον στα 5.5 λίτρα ο κινητήρας αποδίδει 580 ίππους, 73 περισσότερους από την υπάρχουσα M5. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και έχει βασιστεί στο κιβώτιο που εξοπλίζει την M3 E92 φροντίζοντας οι αλλαγές να γίνονται αστραπιαία χάρη και στα paddles που υπάρχουν πίσω από το τιμόνι.

Η Claudia Huertgen, οδηγός της BMW για πολλά χρόνια, κατάφερε να σπάσει το όριο των 8 λεπτών στην “πράσινη κόλαση” του Nurburgring αγγίζοντας μάλιστα σε κάποιες στιγμές τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Δυστυχώς, ο υπέυθυνος του M Division, Albert Biermann, ανακοίνωσε πως αυτή η επετειακή έκδοση της M5 δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή. Λογικό μου ακούγεται μιας και έχουν επικεντρωθεί στην επόμενη γενιά της BMW M5 που θα είναι turbo, με λιγότερα κυβικά και με σύστημα ανάκτησης ενέργειας γιατί.. είναι της μόδας.

BMW M5 CSL

BMW M5 CSL

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αμάξι για πίστα και buzz αλλά όμορφο σε αυτά τα χρώματα.

  2. V10 έχει το M5

  3. Έχεις δίκιο, εκ παραδρομής γράφτηκε V8.

Top

Show Buttons
Hide Buttons