Λύσεις για το παρόν και το μέλλον της βιομηχανικής παραγωγής από τη Siemens

by George Polyzos • On 19-08-2015 • AT 9:06 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

laptop-user

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι ενημερωτικές εκδηλώσεις της Siemens για πελάτες και συνεργάτες από τον κλάδο της Βιομηχανίας, οι οποίες διοργανώθηκαν στις 4 και 10 Ιουνίου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν περίπου 500 εκπρόσωποι του βιομηχανικού τομέα, οι οποίοι ενημερώθηκαν γύρω από τις νέες τάσεις στο χώρο των Βιομηχανικών Εφαρμογών και τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις της Siemens, μέσα από τις παρουσιάσεις των Διευθύνσεων Digital Factory και Process Industries & Drives της Siemens A.E..

Φέτος, οι εκδηλώσεις περιστράφηκαν γύρω από την έννοια “Industrie 4.0”, το νέο παγκόσμιο concept της Siemens, το οποίο αναδεικνύει το ρόλο της ψηφιοποίησης και της ψηφιακής παραγωγής για το παρόν και το μέλλον του βιομηχανικού κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Konstantin Zois, Γενικός Διευθυντής Digital Factory και Process Industries & Drives της Siemens, εστίασε την παρουσίαση του στον τρόπο με τον οποίο οι καινοτόμες λύσεις πληροφορικής και αυτοματισμών, οι τεχνολογίες κίνησης και οι σχετικές υπηρεσίες βοηθούν στη βελτίωση και των πέντε σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας, δηλαδή στο σχεδιασμό των προϊόντων, το σχεδιασμό του συνόλου της παραγωγής, την παραμετροποίηση, την υλοποίηση και τις υπηρεσίες.

«Οι εκδηλώσεις της Siemens για το βιομηχανικό κλάδο έχουν ήδη καθιερωθεί ως θεσμός. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες μας συμμετέχουν ενεργά σε αυτές», σχολίασε ο κύριος Zois. «Για να προβλέψεις το μέλλον, ο καλύτερος τρόπος είναι να το εφεύρεις. Η ψηφιοποίηση είναι το μέλλον της βιομηχανικής παραγωγής και στη Siemens αξιοποιούμε την τεχνολογία και τις καινοτομίες μας, για να κάνουμε το μέλλον πραγματικότητα. Οι νέες προοπτικές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται με την ψηφιοποίηση, συμπυκνώνονται στο όραμα “Industrie 4.0” της Siemens. Για να γίνει πράξη αυτό το όραμα, ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Η επαφή μας, λοιπόν, με τα στελέχη του βιομηχανικού κλάδου είναι εξαιρετικά σημαντική, ώστε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και να τους παρέχουμε τα κατάλληλα προϊόντα, συστήματα και υπηρεσίες. Φέτος, λοιπόν, παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο μας χαρτοφυλάκιο, το οποίο δίνει απαντήσεις για τις προκλήσεις του βιομηχανικού κλάδου», συμπλήρωσε.

Στα νέα προϊόντα και τις καινοτομίες που παρουσιάστηκαν συγκαταλέγονται οι νέοι ελεγκτές SIMATIC S7-1500 Compact και SIMATIC S7-1200 με ενσωματωμένες λειτουργίες ασφάλειας, Logo 8! και Logo 8! Starter Kit, καθώς και ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο λογισμικού και hardware για τις λύσεις SIMATIC της Siemens. Επιπλέον, έμφαση δόθηκε σε καινοτόμες συσκευές και λογισμικό Human Machine Interface, συστήματα βιομηχανικών επικοινωνιών και δικτύων, υπολογιστές βιομηχανικού τύπου, τεχνολογία ασφάλειας και τροφοδοτικά. Παρουσιάστηκαν, επίσης, τα νέα όργανα μέτρησης πεδίου για μέτρηση πίεσης, θερμοκρασίας, ροής και στάθμης για κάθε βιομηχανικό αυτοματισμό.

Ακόμη, τα στελέχη της Siemens παρουσίασαν τις καινοτομίες του χαρτοφυλακίου προϊόντων βιομηχανικού ελέγχου SIRIUS, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις λύσεις της Siemens για τη διανομή ενέργειας, καθώς η σταθερότητα της διανομής αποτελεί κρίσιμο ζητούμενο για τις σύγχρονες βιομηχανίες. Επίσης, οι παρουσιάσεις εστίασαν στα οφέλη που προσφέρουν οι ενεργειακά αποδοτικοί ρυθμιστές στροφών Sinamics Drives, η σειρά κινητήρων SIMOTICS και τα ολοκληρωμένα συστήματα μετάδοσης κίνησης υψηλών επιδόσεων.

Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού στράφηκε στις λύσεις και το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών εξυπηρέτησης και υποστήριξης της Siemens. Στο πλαίσιο αυτό, αναδείχθηκαν τα online συστήματα υποστήριξης λύσεων και οι ειδικές εφαρμογές της Siemens για smartphones, καθώς και οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, εκπαίδευσης και διαχείρισης δεδομένων, οι οποίες καλύπτουν τον πλήρη κύκλο ζωής των βιομηχανικών λύσεων.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα Ολοκληρωμένα Συστήματα Κίνησης IDS (Integrated Drive Systems) και ιδίως στις δυνατότητες αναβαθμίσεων και εκσυγχρονισμού που παρέχει η Siemens, μέσα από την παρουσίαση ενός μοντέλου πλοήγησης σε τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον, στο οποίο οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις εναλλακτικές που προσφέρει η Siemens στον τομέα Retrofit for IDS.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons