Λύσεις cloud-in-a-box ανακοινώνει η Microsoft

by George Polyzos • On 21-10-2014 • AT 2:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

satya-nadella

Σε ειδικό event που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει υπηρεσίες cloud-in-a-box, σε συνεργασία με την Dell η οποία θα παρέχει σε πρώτη φάση τον hardware εξοπλισμό.

Επίσημα, πρόκειται για το πρόγραμμα «Microsoft Cloud Platform System» το οποίο θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις να τρέχουν υπηρεσίες του Azure, μέσω των δικών τους data centers.

Σε συνεργασία με την Dell, η Microsoft θα προσφέρει προ-συναρμολογημένα racks servers που θα τρέχουν Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 και Windows Azure Pack. Το τελευταίο, ήταν αρχικά γνωστό με την ονομασία «Windows Azure Services for Windows Server» και προσφέρει στους χρήστες μία σειρά από τεχνολογίες της πλατφόρμας Azure.

Το Microsoft Cloud Platform System θα είναι διαθέσιμο εντός των επόμενων μηνών, σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της Microsoft, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Προς το παρόν η Dell θα είναι ο μόνος κατασκευαστής hardware υλικού που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, ωστόσο η Microsoft είναι ανοικτή στην προσθήκη νέων συνεργατών στο μέλλον.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ZDnet, δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft επιχειρεί να προσφέρει σε επιχειρήσεις ολοκληρωμένες λύσεις cloud. Ήδη από το 2010, είχε ανακοινωθεί ότι ετοιμάζονται τα Windows Azure Appliances, δηλαδή μία σειρά εφαρμογών που θα λειτουργούν σαν «ιδιωτικά cloud-in-a-box», σε συνδυασμό με υλικό hardware που θα προέρχεται από εναλλακτικούς συνεργάτες. Ωστόσο, γρήγορα εκείνοι οι σχεδιασμοί πάγωσαν μέχρι που το σχέδιο έπεσε σε αδράνεια, για να επανέλθει με τη μορφή που περιγράφηκε πιο πάνω.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons