Λωρίδα σύνταξης SMS στο Βέλγιο

by Nikos Kaimakamis • On 16-06-2015 • AT 10:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

text-walking-lane-belgium

Στην πόλη Antwerp του Βελγίου, μπορείτε να περπατάτε σε ειδικές λωρίδες κίνησης και να μη σταματάτε να γράφετε κείμενο σε SMS και άλλες υπηρεσίες στην οθόνη σας. 

Η ειδική μέριμνα των τοπικών αρχών προέκυψε από την παρατήρηση ότι όλοι βρίσκονται με μία φορητή συσκευή στο χέρι και δεν σταματούν να γράφουν μηνύματα σε υπηρεσίες όπως ο Facebook Messenger, το WhatsApp, το Viber, αλλά και SMS. Αυτό έχει ως συνέπεια το να μην δίνεται η απαραίτητη προσοχή στον περιβάλλοντα χώρο και να κάνει τους ανθρώπους να πέφτουν πάνω σε άλλους, σε εμπόδια, ακόμα και σε σταθερά σημεία.

Η λύση για τους Βέλγους, οι οποίοι ακολούθησαν τη λογική που έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ και στην πόλη Chongqing στην Κίνα, ήταν να δημιουργήσουν ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας για όσους δεν μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από την οθόνη σε μερικούς από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς πεζοδρόμους της πόλης.

Μπορεί να φαίνονται όλα αυτά κάπως αστεία, αλλά αξίζει να σημειωθεί ένα στατιστικό στοιχείο από την εταιρεία ερευνών Pew, η οποία μας λέει ότι οι τραυματισμοί από την απόσπαση προσοχής από τα κινητά και τις φορητές συσκευές έχουν αυξηθεί κατά 35%, μέσα στα τελευταία 5 χρόνια. Με ανάλογες λύσεις, όπως αυτές του Βελγίου έχουν πειραματιστεί και περιοχές όπως η Utah και το New Jersey.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons