Οι πωλήσεις του Nintendo Wii U απογοητεύουν

by Stefanos Kofopoulos • On 24-04-2013 • AT 8:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Οι πωλήσεις του Nintendo Wii U απογοητεύουν

Η Nintendo ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους με οριακά κέρδη αλλά άσχημα νέα για το Wii U. Ανάμεσα στα νούμερα του τζίρου, των κερδών και των άλλων οικονομικών επιδόσεων ξεχωρίζουν οι απογοητευτικές πωλήσεις του Wii U.

Το οικονομικό έτος 2012 έκλεισε οριακά καλά για τα κέρδη της Nintendo αλλά το Wii U συνεχίζει να πουλάει λιγότερο από όσο αρχικά είχε υπολογιστεί. Οι πρώτες προβλέψεις έκαναν λόγο για 5.5 εκατομμύρια Wii U. Στην συνέχεια έγινε μια διορθωτική αλλαγή προς τα κάτω, στα 4 εκατομμύρια κονσόλες. Τελικά η Nintendo κατάφερε να πουλήσει “μόλις” 3.45 εκατομμύρια Wii U.

Το Wii U εχει αρετες αλλα η αγορα φαινεται να αλλαζει

Το νούμερο δεν είναι μικρό σε καμία περίπτωση. Είναι όμως -40% από τις αρχικές προβλέψεις και τον προγραμματισμό της Nintendo. Ευθύνεται ο σχεδιασμός του Wii U για τις χαμηλές πωλήσεις ή έρχονται τρομαχτικές αλλαγές στην αγορά των games; Μήπως τα smartphones και τα tablets κλέβουν μερίδιο αγοράς από τους παραδοσιακούς παίχτες όπως η Nintendo;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Το σίγουρο είναι ότι η Nintendo ακολουθεί εντελώς διαφορετική στρατηγική με το Wii U σε σύγκριση με την Sony και το PlayStation 4 αλλά και το επερχόμενο XBOX 720 της Microsoft. Αντί για high-end γραφικά και επιδόσεις η Nintendo έχει επιλέξει τον casual gamer που αρκείται με λιγότερο hardcore gaming και περισσότερη αλληλεπίδραση με άλλα μέσα.

Η Apple ανακοίνωσε πωλήσεις 19.5 εκατομμυρίων iPad το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ενώ παράλληλα προσφέρει χιλιάδες τίτλους games στο App Store. Το Google πρόσφατα ανακοίνωσε 1.5 εκατομμύρια Android activations κάθε μέρα για tablets και smartphones που επίσης μπορούν να κατεβάσουν games από το Play Store.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons