Ηλεκτροκίνητα όλα τα ταξί του Λονδίνου μέχρι το 2020

by Stefanos Kofopoulos • On 15-12-2010 • AT 6:02 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Ηλεκτροκίνητα όλα τα ταξί του Λονδίνου μέχρι το 2020

Ετοιμαστείτε για πολιτισμικό σοκ όταν κάποια στιγμή το 2020 φτάσετε στο Λονδίνο και συνειδητοποιήσετε ότι το σήμα κατατεθέν της πόλης, τα μαύρα ταξί του Λονδίνου, είναι πλέον ηλεκτρικά. Αυτό είναι το πλάνο και το σχέδιο του δημάρχου του Λονδίνου που πρέπει να αντιμετωπίσει τις άσχημες περιβαλλοντικές συνθήκες στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Μαζί με τα ηλεκτροκίνητα ταξί θα εμφανιστούν περί τα 4000 σημεία φόρτισης σε μια προσπάθεια το Λονδίνου να φύγει από την λίστα ως η πόλη με τον χειρότερο αέρα για να αναπνέει κανείς. Αν το Λονδίνο θα καταφέρει αν σώσει κάποιες από τις 4200 και πλέον ζωές που χάνονται κάθε χρόνο εξαιτίας της μακρόχρονης έκθεσης σε μολυσμένο αέρα μένει να το δούμε μέχρι το 2020. Θα πρέπει παράλληλα να βρεθεί τρόπος ώστε η ηλεκτρική ενέργεια απαραίτητη για την κίνηση των μαύρων ταξί να προέρχεται από ανανεώσιμες και μόνο πηγές.

[via, Thanks A.V]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ποιότητα του αέρα της Αθήνας είναι τέλεια, εμείς να μην κάνουμε καν τέτοιες σκέψεις…

  2. Διαβάζοντας το άρθρο της Guardian αν κατάλαβα σωστά λέει πως όποια καινούρια ταξί μπαίνουν σε κυκλοφορία από το 2020 και μετά θα είναι ηλεκτρικά και όχι ότι θα αντικατασταθεί όλος ο τωρινός στόλος από ηλεκτρικά μέχρι τότε. :)

    • Ακριβώς.. αλλά μέχρι τότε σκοπεύουν να βγάλουν εκτός κυκλοφορίας πολλά (1200 off από το 2012) και να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση των ηλεκτροκίνητων με στόχο να γίνουν όλα “But we are also offering a juicy carrot, with the establishment of a fund to help speed up the introduction of electric black cabs.”

Top

Show Buttons
Hide Buttons