Λειτουργικό για smartphones ετοιμάζει η Ρωσία

by Nikos Kaimakamis • On 19-05-2015 • AT 2:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

jolla_russia_launch

Η Ρωσία φέρεται να ετοιμάζει το δικό της λογισμικό smartphone, αφήνοντας πίσω της τόσο το Android όσο και το iOS, εξελίσσοντας λογισμικό που να μπορεί να εμπιστευθεί. 

Το λειτουργικό σύστημα που φέρεται να ετοιμάζει η Ρωσία επιδιώκεται να είναι ανεξάρτητο από τον κώδικα που έχει αναπτυχθεί στην Δύση. Σύμφωνα με το ZDNet, ο υπουργός των επικοινωνιών της Ρωσίας, Nikolai Nikiforo, θέλει να εγκαταλείψει τόσο το Android όσο και το iOS, με τους developers να βασίζονται στον κώδικα του Sailfish OS, το οποίο είναι ανοιχτού κώδικα και έχει αναπτυχθεί από την φιλανδική εταιρεία Jolla.

H ρωσική κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να απεξαρτηθεί κατά 50% από την ξένη τεχνολογία μέσα στην επόμενη δεκαετία, με το ποσοστό αυτό να φτάνει στο 95% του μεριδίου της ρωσικής αγοράς σήμερα. Η ρωσική πλευρά δηλώνει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί την δυτική τεχνολογία, η οποία και εκτιμάται ότι κάνει εύκολη τη δουλειά της National Security Agency των ΗΠΑ.

Μάλιστα, πριν από ένα έτος ο Nikiforo είχε ζητήσει από την Apple και την SAP να δώσουν τον πηγαίο κώδικά τους στην ρωσική κυβέρνηση, προκειμένου να αναπτύξει εκείνη το δικό της λογισμικό. Στη Ρωσία, το Sailfish OS έχει μερίδιο αγοράς 0.5%, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που συνδέουν την διάθεση της Ρωσίας με τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τα γεγονότα στην Κριμαία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons