Λογική Chromebook με λειτουργικό Windows από την HP

by George Polyzos • On 10-09-2014 • AT 2:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

hp-stream-purple-press-image

Η HP παρουσίασε το Stream 14, το πρώτο laptop της ομώνυμης σειράς που φιλοδοξεί να προσφέρει τα επίπεδα τιμών των Chromebooks, αλλά με το λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 της Microsoft.

Το Stream 14 διαθέτει οθόνη διαγωνίου 14 ιντσών με ανάλυση 1366 x 768 pixels, μνήμη RAM μεγέθους 2GB, αποθηκευτικό χώρο 32GB και επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας AMD A4 Micro ο οποίος λειτουργεί χωρίς συνοδευτικό ανεμιστήρα για την ψύξη του.

Πιο συγκεκριμένα, ο επεξεργαστής AMD A4 Micro-6400T, χρονισμένος στο 1GHz, καταναλώνει μόλις 4,5Watt ηλεκτρικής ενέργειας, διαθέτει τέσσερις πυρήνες και ένα ενσωματωμένο Radeon R3 GPU (Graphics processing unit) για την απόδοση των γραφικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η AMD θεωρεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση του επεξεργαστή επιτυγχάνει ανάλογες επιδόσεις με τους επεξεργαστές Atom της Intel, ενώ σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας οι επιδόσεις του A4 Micro-6400T είναι ανάλογες του επεξεργαστή Core M.

Εξωτερικά, το νέο Stream θυμίζει αρκετά τα μοντέλα της σειράς SlateBook της HP που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android, με ποικιλία χρωματικών συνδυασμών, δύο θύρες USB, υποδοχή HDMI υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD.

Όπως συμβαίνει και με τα Chromebooks, το Stream θα συνοδεύεται από αποθηκευτικό χώρο 100GB στο Google Drive, δωρεάν για δύο χρόνια. Αν και αρχικά η Microsoft είχε υποστηρίξει ότι η σειρά Stream θα προσφέρεται στην τιμή των 199 δολαρίων (δηλαδή τιμή Chromebook), το Stream 14 θα διατίθεται στην τιμή των 299 δολαρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Engadget, η HP πρόκειται να εμπλουτίσει περαιτέρω τη σειρά Stream ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο η τιμή των μελλοντικών μοντέλων να κινείται πιο κοντά στο «όριο» των 200 ευρώ που είχε θέσει η Microsoft.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons