Τέλος για το Live Mesh στις 13 Φεβρουαρίου 2013 για χάρη του SkyDrive

by dtonias • On 20-12-2012 • AT 2:52 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Internet

Τέλος για το Live Mesh στις 13 Φεβρουαρίου 2013

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία του Live Mesh στις 13 Φεβρουαρίου 2013, μία υπηρεσία που ξεκίνησε το 2008 και βοηθούσε τους χρήστες να συγχρονίσουν τα δεδομένα μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών.

Αντιο Live Mesh το SkyDrive σε χαιρεταει

Αν και το αρχικό πλάνο για το Live Mesh ήταν αρκετά φιλόδοξο αφού ο συγχρονισμός αρχείων ήταν μόνο ένα μέρος του, ωστόσο η στροφή της Microsoft προς το cloud και η πλήρως ανανεωμένη λειτουργικότητα του SkyDrive με αφορμή την κυκλοφορία των Windows 8, σήμαινε παράλληλα την αρχή του τέλους της δημοφιλούς υπηρεσίας και η κίνηση διακοπής ήταν αναμενόμενη.

Αυτή τη στιγμή, μόνο 25.000 χρήστες χρησιμοποιούν το Live Mesh καθημερινά ενώ από την άλλη μεριά οι χρήστες του SkyDrive αυξάνονται συνεχώς ξεπερνώντας σε αριθμό τα 200 εκατομμύρια.

Αν και στο SkyDrive δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη όλα τα χαρακτηριστικά του Live Mesh, η Microsoft προτρέπει σε όλους να εγκαταστήσουν την desktop εφαρμογή στον υπολογιστή για το συγχρονισμό αρχείων που θα είναι διαθέσιμα τόσο στο οικοσύστημα των Windows όσο και στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες iOS και Android, είτε πρόκειται για υπολογιστή, tablet ή smartphone.

Αν είστε ένας από τους χρήστες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Live Mesh, ακολουθείστε τις οδηγίες που προτείνει η Microsoft για να μεταφέρετε τα αρχεία και τη λειτουργικότητα της εφαρμογής στο ανανεωμένο SkyDrive.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το μεγάλο πρόβλημα που έχω με το skydrive είναι ότι συγχρονίζει μόνο ότι είναι στο φάκελο skydrive, ενώ με το live mesh συγχρόνιζα όποιο φάκελο ήθελα…..
    Για να συγχρονίσεις άλλο φάκελο πρέπει να κάνεις αλχημείες με Symbolic links η junction points, άσε που εμένα χρειάζεται συνέχεια επανεκκίνηση το skydrive για να συγχρονίσει σωστά αυτούς τους φακέλους.
    Αν φτιάξουν αυτό το κομμάτι, τότε το skydrive θα αντικαταστήσει τελείως το Live mesh.

    • Ακριβώς όπως τα λες. Το θετικό είναι ότι το SkyDrive του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν και δεν αποκλείεται να δούμε αυτό το χαρακτηριστικό σύντομα σε μία από τις επόμενες ενημερώσεις.

  2. Είναι η λειτουργία που περιμένω και εγώ στο skydrive, εαν δεν κάνω λάθος είναι ήδη στο roadmap για τα Windows 8. Με αυτό το χακτηριστικό θα γλυτώνεις χώρο και απο το δίσκο, καθώς αναγκάζομαι πολλά απο αυτά να τα κάνω “copy-paste” ή sync backup γιατί δεν γίνεται να αλλάξω τα folder structures όπως είναι τώρα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons