Λύση Total Security Multi-Device από την Kaspersky

by George Polyzos • On 05-03-2015 • AT 12:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

ransomware

Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε το Kaspersky Total Security – Multi-Device, τη νέα λύση ολοκληρωμένης ασφάλειας για οικιακούς χρήστες, η οποία προστατεύει πλατφόρμες Windows, OS X, Android, iOS και Windows Phone.

Η λύση αποτελεί το διάδοχο του Kaspersky PURE και έχει αναπτυχθεί με στόχο να προσφέρει ασφάλεια ενάντια σε ψηφιακές απειλές και βέλτιστη διαχείριση των ψηφιακών «περιουσιακών στοιχείων» του σύγχρονου χρήστη του Διαδικτύου.

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab βελτιώνουν συνεχώς τις τεχνολογίες προστασίας για υπολογιστές και φορητές συσκευές. Για παράδειγμα, η ευρετική ανάλυση εντοπίζει νέα κακόβουλα λογισμικά με βάση πιθανές ύποπτες συμπεριφορές. Η λειτουργία “Network Attack Blocker”(για συσκευές με λειτουργικό Windows και OS X) προλαμβάνει τη «μόλυνση» του συστήματος ή την υποκλοπή δεδομένων λόγω απευθείας επίθεσης σ’ ένα δίκτυο. Η λειτουργία “Wi-Fi Security Notification for Windows” προειδοποιεί τους χρήστες, όταν προσπαθούν να συνδεθούν σ’ ένα μη ασφαλές δίκτυο.

Kaspersky-Total-Security-Multi-Device

Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής

Η λειτουργία “Webcam Protectionfor Windows” παρακολουθεί όλες τις προσπάθειες για απόκτηση πρόσβασης στη webcam απ’ οποιοδήποτε πρόγραμμα. Με τη σειρά της, η λειτουργία “Privacy Protection for Android” επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τους κανόνες «φιλτραρίσματος» για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, καθώς και να αποκρύπτουν όλα τα ίχνη επικοινωνίας με ορισμένες επαφές, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων και των SMS. Η λειτουργία “Privacy Cleaner for Windows” διαγράφει το ιστορικό της δραστηριότητας του χρήστη (τις σελίδες που έχει επισκεφτεί, τα αρχεία που έχει κάνει download κλπ.), ενώ η λειτουργία “File Shredder” αφαιρεί οποιοδήποτε αρχείο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να αποκατασταθεί.

Προστασία των Χρημάτων

Για την προστασία των χρηστών από απώλειες χρημάτων αναπτύχθηκε η λειτουργία “Safe Money” για υπολογιστές με λειτουργικό Windows και OS X.

Η λύση «σαρώνει» το λειτουργικό σύστημα για να βρει ευπάθειες, μέσω των οποίων τα επικίνδυνα προγράμματα θα μπορούσαν να διεισδύσουν σ’ έναν υπολογιστή. Επίσης, επιβεβαιώνει τη νομιμότητα της κάθε ιστοσελίδας πληρωμών που «ανοίγει» ένας χρήστης. Αν η βεβαιωθεί ότι η ιστοσελίδα είναι νόμιμη, ενεργοποιείται η λειτουργία Safe Money. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής φιλτράρονται όλες οι δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με το σύστημα πληρωμών, όπως για παράδειγμα, κάθε απόπειρα παρεμβολής επί των δεδομένων.

Οι λειτουργίες “Virtual Keyboard” και “Secure Keyboard” βρίσκονται επίσης στη διάθεση του χρήστη γι’ αυτό το σκοπό. Η λύση επιβεβαιώνει ότι ιστότοπος μιας τράπεζας ή μιας υπηρεσίας πληρωμών είναι νόμιμος, με σκοπό να διασφαλίσει ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες δεν θα παραβιάσουν τις συναλλαγές των απλών χρηστών. Μάλιστα, το εικονικό πληκτρολόγιο της λειτουργίας Safe Money αποτρέπει τα keyloggers από την απόκτηση πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που πληκτρολογεί ο χρήστης.

Προστασία των Ψηφιακών Ταυτοτήτων

Το Kaspersky Total Security –Multi-Device περιλαμβάνει τη λειτουργία “Kaspersky Password Manager”, η οποία δημιουργεί ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης  για τους προσωπικούς λογαριασμούς και τις εφαρμογές κάθε χρήστη. Στη συνέχεια τα αποθηκεύει σε κρυπτογραφημένη μορφή για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Τα δεδομένα συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές του ιδιοκτήτη ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα (Windows, OS X, Android ή iOS). Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να θυμάται έναν μόνο κύριο κωδικό πρόσβασης, για να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία σύνδεσης σε όλες τις άλλες υπηρεσίες καταχωρούνται αυτόματα.

Προστασία δεδομένων

Για την προστασία των προσωπικών αρχείων, το Kaspersky Total Security –Multi-Device ενσωματώνει μια λειτουργία back-up (δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας), είτε on-demand, είτε σε προγραμματισμένα διαστήματα (μόνο για συσκευές με λειτουργικό Windows). Τα αντίγραφα μπορούν να αποθηκευτούν σ’ ένα τοπικό δίκτυο ή δίσκο, σε ftpserver ή σε cloudαποθηκευτικό χώρο μέσω Dropbox.

Για το 61% των χρηστών στην Ευρώπη, το οποίο ανησυχεί για την περίπτωση κλοπής των προσωπικών του δεδομένων, το Kaspersky Total Security – Multi-Device ενσωματώνει τη λειτουργία “Anti-Theft” (για συσκευές Android) και τη λειτουργία “Data Encryption” (για υπολογιστές Windows), πέρα από την παραδοσιακήantivirus τεχνολογία. Η λειτουργία Anti-Theft μπορεί να εμποδίσει εξ αποστάσεως τη λειτουργία της χαμένης συσκευής, να την εντοπίσει μέσω GPS ή να διαγράψει τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή. Η λειτουργία Data Encryption επιτρέπει τη δημιουργία κρυπτογραφημένων φακέλων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης για ιδιαίτερα ευαίσθητα αρχεία.

Προστασία των Παιδιών

Με τη λειτουργία “Parental Control”(για λειτουργικά Windows και OS X), οι γονείς μπορούν να ορίσουν το χρόνο που επιτρέπεται να περάσουν τα παιδιά τους online, να περιορίσουν τις εφαρμογές που μπορούν να «τρέξουν» και να ελέγχουν ποιες πληροφορίες μοιράζονται στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, το Parental Control, όπως και η τεχνολογία “Safe Browser”(για συσκευές iOS και Windows Phone), επιτρέπει στους γονείς να επιλέγουν κατηγορίες ιστοσελίδων με ακατάλληλο περιεχόμενο (π.χ. βία, ναρκωτικά, διάφορα online παιχνίδια κ.α.) και να εμποδίζουν την πρόσβαση σε αυτές.

Διαχείριση

Για να καταστήσει τη διαχείριση της ασφάλειας σε πολλαπλές συσκευές πιο βολική, το Kaspersky Total Security –Multi-Device είναι ενσωματωμένο στο portal “My Kaspersky”.

Μόλις ένας λογαριασμός καταχωρηθεί στο portal, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση όλων των συσκευών που διαθέτουν λύσεις της Kasperksy Lab,σ’ ένα μόνο παράθυρο. Αυτό περιλαμβάνει τις ημερομηνίες ενεργοποίησης και λήξης των λύσεων ασφάλειας που βρίσκονται εγκατεστημένες σε αυτές, τον χρόνο πραγματοποίησης του τελευταίου ελέγχου και την κατάσταση των βάσεων δεδομένων. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί εξ αποστάσεως τις άδειες χρήσης και να αλλάξει τις ρυθμίσεις των προϊόντων για υπολογιστές Windows και OS X. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως σαρώσεις, να «κατεβάσουν» νέες ενημερώσεις της βάσης δεδομένων κ.α. Ακόμη, το My Kaspersky διαχειρίζεται την “Anti-Theft” λειτουργία για συσκευές Android.

Το ενσωματωμένο “My Kaspersky Store” επιτρέπει στους χρήστες να «κατεβάζουν» και να εγκαθιστούν δωρεάν λύσεις της Kaspersky Lab, αλλά και να αγοράζουν προϊόντα επί πληρωμή.

[Δ.Τ. Kaspersky Lab]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons