Σε λειτουργία το δημόσιο δίκτυο Wi-Fi της Νέας Υόρκης

by George Polyzos • On 05-02-2016 • AT 1:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Τεχνολογία

linknyc_downtown

Το δημόσιο δίκτυο ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο της Νέας Υόρκης είναι γεγονός, μετά την ενεργοποίηση των πρώτων τεσσάρων hubs, στα τέλη Ιανουαρίου.

Το δίκτυο παραμένει επίσημα σε δοκιμαστική έκδοση (beta) ενσωματώνοντας βελτιώσεις και επεκτεινόμενο συνεχώς με νέα hubs. Ακόμη και έτσι όμως παραμένει ταχύτερο από τις εμπορικά διαθέσιμες συνδέσεις στην αμερικανική μεγαλούπολη. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με μετρήσεις του Verge οι ταχύτητες download και upload ήταν μεγαλύτερες των 300 Mbps.

Για να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν από μία οθόνη login, όπου τους ζητείται να εισάγουν το e-mail τους. Σύμφωνα με τα στελέχη του LinkNYC οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συλλέγονται απλά για πληροφοριακούς λόγους και δεν πωλούνται ή διανέμονται σε τρίτους.

LinkNYC-Featured-Image

Κάνοντας login με αυτόν τον απλό τρόπο ο χρήστης μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένος στο σύνολο του δικτύου, ανεξάρτητα από το hub στο οποίο βρίσκεται εγγύτερα κάθε δεδομένη στιγμή.

Έως τα μέσα Ιουλίου η πόλη της Νέας Υόρκης σχεδιάζει την εγκατάσταση 500 hubs, σε διάφορα σημεία του αστικού ιστού. Με την ολοκλήρωσή του το έργο προβλέπει την εγκατάσταση 7.500 hubs στα πέντε γεωγραφικά διαμερίσματα της πόλης.

Τα πρώτα hubs του δικτύου LinkNYC είχαν εγκατασταθεί σε σημεία της πόλης ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά η ενεργοποίησή τους έγινε στα τέλη του περασμένου μήνα. Το κάθε hub περιλαμβάνει δύο θύρες USB για φόρτιση συσκευών, οθόνη αφής για περιήγηση στο Διαδίκτυο και δύο τηλεοράσεις διαγωνίου 55 ιντσών για την προβολή διαφημίσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons