Το iPhone 6 θα έχει Light Field κάμερα τύπου Lytro με πολλαπλά σημεία εστίασης;

by Stefanos Kofopoulos • On 28-11-2013 • AT 11:53 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Το iPhone 6 θα έχει Light Field κάμερα τύπου Lytro με πολλαπλά σημεία εστίασης

Η Apple κατοχύρωσε μια νέα πατέντα που επιτρέπει την δημιουργία φωτογραφιών με πολλαπλά σημεία εστίασης που αλλάζουν αφού η φωτογραφία έχει τραβηχτεί, όπως συμβαίνει σήμερα με τις κάμερες Lytro.

Ο Steve Jobs είχε προσπαθήσει να αγοράσει την Lytro αλλά η εξαγορά δεν προχώρησε. Η Apple όμως δεν έκατσε μα σταυρωμένα χέρια. Δούλεψε και κατάφερε να αναπτύξει τεχνολογία που πλέον της κατοχυρώθηκε ως πατέντα. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της νέας πατέντας η Apple μπορεί να κατασκευάσει κάμερες, software και hardware, που βγάζουν φωτογραφίες με δυνατότητα αλλαγής του σημείου εστίασης ακριβώς εκεί που θέλει ο χρήστης.

Light Field Camera στο iPhone 6;

Για παράδειγμα, αν μια φωτογραφία εστιάζει στο πρόσωπο το τοπίο φαίνεται θολό, η νέα τεχνολογία που έχει πατεντάρει η Apple θα επιτρέπει στο χρήστη με ένα tap στην οθόνη να αλλάζει το σημείο εστίασης από το πρόσωπο στο τοπίο ώστε να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες.

Είναι πολύ πιθανό το iPhone 6 να χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία της Apple για φωτογραφίες σαν από Light Field Camera. Με την επεξεργαστική ισχύ που έχει το iPhone 5S και την αναμενόμενη αναβάθμιση στο iPhone 6, η Apple μπορεί να παντρέψει software και νέο hardware κάμερας και επεξεργαστή ώστε να δημιουργήσει το νέο εφέ.

Στο βίντεο που ακολουθεί η Lytro δείχνει τι ακριβώς μπορεί να πετύχει η Light Field Camera. Το ίδιο ακριβώς εφέ μπορεί πλέον να δημιουργήσει και η Apple και γιατί όχι να ενσωματώσει την δυνατότητα αυτή στο iPhone 6.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το iPhone 6, ή το iPhone Air;

  • Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα

  • Σωστά, είναι το Nokia Refocus app για Windows Phone. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αλλά νομίζω η τεχνολογία της Apple διαφέρει ως προς την ανάλυση. Δεν έχω διαβάσει ακριβώς όλο το κείμενο της πατέντας

 2. αφηστε τι θα εχει το iphone 6 και δειξτε μας τι εγινε στο βιντεακι μετα που την πηγε στο σπιτι την κοπελα..χαχα
  εγω κλασικα ακομα περιμενω την συσκευη.μεχρι να ερθει θα εχει βγει το iphone10 και θα εχει και προτζεκτορα πανω και μολις πας ν ακουσεις μουσικη θα σκαει πανω απο το κεφαλι σου ντισκομπαλα.

 3. Με το focustwist μπορεί κάποιος ήδη να δημιουργήσει το ίδιο εφέ στα υπάρχοντα iPhones. Ουσιαστικά παίρνει πολλές φωτογραφιες με διαφορετικά σημεία focus, και με ενα πάτημα σε οποιοδήποτε σημείο την φωτογραφίας σου τροποποιεί την εικόνα.

 4. παιδιά δεν θέλει πολύ ανάλυση… είναι το Nokia Refocus ΙΔΙΟ αλλά πιο επαναστατικό μιας και θα γίνετε μέσω συσκευής από την Apple… ;)

  • Διαβάζοντας την είδηση, μπορώ να πω απο τώρα πως η Nokia αντέγραψε την Apple.

   Επίσης θέλω να γράψω κάτι πνευματώδες για το πως οι μεγάλοι καλλιτέχνες αντιγράφουν αλλά δε μου ‘ρχεται.

   • Δεν είμαι σίγουρος γιατί είναι σημαντική η Light Field τεχνολογία και πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι στην καθημερινότητα. Κοιτάμε φωτογραφίες την μια μετά την άλλη αντί για να βλέπουμε την ίδια φωτογραφία πολλές φορές, πόσο μάλλον όταν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η στιγμιαία κατανάλωση και ούτε καν η αποθήκευση

Top

Show Buttons
Hide Buttons