Το όραμα της LG για το μέλλον των συνδεδεμένων οικιακών συσκευών

by George Polyzos • On 21-01-2018 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Στο CES 2018, η LG Electronics παρουσίασε το όραμά της για τη συνδεδεμένη έξυπνη κουζίνα του μέλλοντος που προβλέπει τις ανάγκες των καταναλωτών και μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας.

Το LG InstaView ThinQ αποτελεί το αποκορύφωμα της πρωτοποριακής τεχνολογίας ψύξης, της μέγιστης ευκολίας και της αποδοτικότητας. Διαθέτοντας οθόνη αφής LCD 29 ιντσών που μετατρέπεται από οθόνη υπολογιστή σε διαφανές παράθυρο με μόλις δύο χτυπήματα, το έξυπνο ψυγείο προτείνει νόστιμες συνταγές με βάση το διαθέσιμο περιεχόμενο βγάζοντας τους καταναλωτές από τη δύσκολη θέση του καθημερινού ερωτήματος «τι θα φάμε σήμερα;». Μόλις επιλεχθεί η συνταγή, το ψυγείο στέλνει αυτόματα τις πληροφορίες στο συνδεδεμένο φούρνο μέσω της Alexa καθοδηγώντας προφορικά τον σεφ για τα βήματα της διαδικασίας, για μια εύκολη εμπειρία μαγειρικής. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση και να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια στο Amazon Music, στο iHeartRadio και άλλες streaming υπηρεσίες μουσικής απευθείας στο InstaView ThinQ για μια πιο ευχάριστη εμπειρία μαγειρικής και φαγητού.

Επιπλέον, το ψυγείο InstaView ThinQ προσφέρει ένα βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης τροφίμων μέσω της πλατφόρμας webOS της LG και της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής της Alexa. Η λειτουργία Smart Tag επιτρέπει την προσθήκη των αυτοκόλλητων, των ετικετών και των ενδείξεων ημερομηνίας λήξης των αποθηκευμένων τροφίμων στο έξυπνο ψυγείο, το οποίο ειδοποιεί τον χρήστη όταν κάποιο τρόφιμο πλησιάζει στην ημερομηνία λήξης. Όταν οι χρήστες κάνουν τα ψώνια τους, μπορούν να ελέγξουν το περιεχόμενο του ψυγείου μέσω των smartphones τους που είναι συνδεδεμένα με την ευρυγώνια κάμερα PanoramaView μέσα στο InstaView ThinQ.

Μέσω των συνεργασιών με εταιρείες όπως η Innit και η SideChef, οι συσκευές Wi-Fi με δυνατότητα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) της LG μπορούν να παρέχουν πληθώρα υπηρεσιών στους χρήστες. Ο φούρνος LG EasyClean όταν είναι συνδεδεμένος με την κατάλληλη εφαρμογή μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση ασύρματα σε συνταγές και να ξεκινήσει αυτόματα την προθέρμανση του φούρνου σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε καθορισμένο χρόνο. Όταν ο φούρνος χρειάζεται καθαρισμό -κάτι το οποίο καθίσταται πιο απλό λόγω της προηγμένης υδρόφιλης επίστρωσης σμάλτου- αποστέλλεται αυτόματα μία σχετική ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη. Επίσης, o απορροφητήρας και ο λαμπτήρας ενεργοποιούνται αυτόματα όταν χρησιμοποιείται η εστία.

Για να γίνει ακόμα πιο απλή υπόθεση η διαδικασία του καθαρισμού, ο φούρνος LG EasyClean στέλνει σχετικές πληροφορίες στο συνδεδεμένο πλυντήριο πιάτων QuadWash, το οποίο στη συνέχεια ρυθμίζει τον κατάλληλο κύκλο πλύσης με βάση το γεύμα που είχε ετοιμάσει ο χρήστης. Για παράδειγμα, το ευφυές πλυντήριο πιάτων θα επιλέξει μεγαλύτερο κύκλο λειτουργίας με θερμό νερό για ένα πιάτο με λιπαρά σε σχέση με ένα ελαφρύ γεύμα λαχανικών. Η τεχνολογία QuadWash αποτελείται από τέσσερις βραχίονες ψεκασμού πολλαπλών κινήσεων που επιτρέπουν τον γρήγορο και σχολαστικό καθαρισμό αντικειμένων όλων των μορφών και διαστάσεων. H διαχείριση του φούρνου EasyClean και του πλυντηρίου πιάτων QuadWash μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση φωνητικών εντολών και του LG CLOi Hub Bot.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons