LG Optimus 3D vs HTC Sensation, 3 benchmarks μαζί

by Stefanos Kofopoulos • On 19-08-2011 • AT 7:11 pm • 18 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

LG Optimus 3D vs HTC Sensation, 3 benchmarks μαζί

LG Optimus 3D vs HTC Sensation αυτό είναι το ερώτημα σε ό,τι αφορά τα high end κινητά της αγοράς σε επίπεδο απόλυτων specs. Δοκιμάσαμε τα δύο κινητά σε τρία διαφορετικά benchmarks και σας δείχνουμε τα αποτελέσματα. Πριν όμως ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά.

LG Optimus 3D

Dual core 1GHz στο TI OMAP4430 με PowerVR SGX540 GPU και Android 2.2.2 που χρησιμοποιεί 512MB RAM.

HTC Sensation

Dual core 1.2GHz στο Qualcomm Snapdragon MSM8260 με Adreno 220 GPU και Android 2.3.3 που χρησιμοποιεί 768MB RAM.

Το LG Optimus 3D έρχεται με τον αέρα του πρώτου smartphone με dual core CPU, dual memory, dual channel RAM ενώ το HTC Sensation έχει 200MHz επιπλέον σε κάθε πυρήνα και περισσότερη RAM.

Χρησιμοποιήσαμε 3 benchmarks από το Android Market στις τελευταίες εκδόσεις τους χωρίς να έχουμε πειράξει τις ρυθμίσεις των κινητών. Ό,τι updates υπήρχαν στο Android και σε εφαρμογές είχαν εγκατασταθεί ήδη και τα benchmarks έτρεξαν μετά από επανεκκίνηση των LG Optimus 3D και HTC Sensation. Τα benchmarks είναι: AnTuTu, Quadrant Standard, Vellamo. Σε όλα τρέξαμε τα πλήρη τεστ χωρίς αλλαγές στις ρυθμίσεις.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

LG Optimus 3D – AnTuTu: 5103 , Quadrant Standard: 2622 , Vellamo: 724
HTC Sensation – AnTuTu: 4580 , Quadrant Standard: 2214 , Vellamo: 782

Ξεκάθαρος νικητής στην ταχύτητα και τα απόλυτα νούμερα είναι το LG Optimus 3D. Παρότι το Vellamo είναι φτιαγμένο από την Qualcomm, δηλαδή την εταιρεία που φτιάχνει τον επεξεργαστή και την GPU του HTC Sensation, το LG Optimus 3D δεν μένει πολύ πίσω ακόμα και με το Android 2.2.

Το LG Optimus 3D παρότι πιο αργό κερδίζει γιατί πλεονεκτεί σε δύο σημεία: dual channel RAM και πολύ δυνατή FPU (floating point unit). Η dual channel μνήμη βοηθάει στην ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων ενώ η καλύτερη FPU κάνει πολύ πιο γρήγορες πράξεις. Αντίθετα, το HTC Sensation είναι καλύτερο στα 3D γραφικά με μικρή διαφορά των 2-4 frames παρά την σημαντική διαφορά +200MHz στην ταχύτητα και το νεότερο Android 2.3.

Συμπερασματικά και τα δύο κινητά είναι απίστευτα γρήγορα για τον μέσο χρήση που δεν πρόκειται ποτέ να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες στο έπακρο. Αν ψάχνετε για το απόλυτα γρήγορο κινητό τότε το LG Optimus 3D είναι αυτό που θέλετε, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε Android apps που θα εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του IO στην dual channel RAM και την FPU του TI OMAP4430.

Το LG Optimus 3D κερδίζει
LG Optimus 3D 4.5 stars speed rating

Το HTC Sensation κερδίζει
HTC Sensatio 4 stars speed rating

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εκει που λες:

  Το LG Optimus 3D έρχεται με τον αέρα του πρώτου smartphone με dual core CPU, dual memory, dual channel RAM ενώ το HTC Sensation έχει 200MHz επιπλέον σε κάθε πυρήνα και περισσότερη RAM.

  Το Optimus 2X δεν είναι το πρώτο κινητό που διαθέτει dual core CPU; Δεν ξέρω αν έχει dual memory, dual channel RAM.

  http://www.engadget.com/2011/05/06/lg-optimus-2x-scoops-up-guinness-world-record-for-being-first-du/

  Παρα ταύτα θέλω να μου δώσεις το Sensation, αν γίνεται :P

  Πιστεύω το Sensation με μια custom Rom μπορεί να έχει καλύτερα benchmarks…

  • LG Optimus 3D = first tri-dual smartphone. Dual core + dual memory + dual channel :)

   • Αυτο δεν το ήξερα….Thanks για την ενημέρωση!

 2. Το sgs2 που ειναι??

  • Κοιμάτε σπίτι του!!!

 3. Ναι αλλά σε απόλυτα νούμερα το η διαφορά στα frames είναι μικρή

 4. Ωραία αυτά τα τεστ. :) Τί λες για Galaxy S II vs EVO 3D? Μιας και όχι μόνο έχουν διπύρηνους επεξεργαστές(ή και διπύρουνους :Ρ), αλλά και 1GB RAM. Οπότε θα είναι πιο δίκαιο το τεστ.

 5. Έκανα το τεστ στο Galaxy S II. Λοιπόν:

  AnTuTu: 5632, Quadrant Standard: 3520, Vellamo: 947

  Galaxy S II με XXKH3, stock ROM με Android 2.3.4 και δεν έχω πειράξει τίποτα. :)

  • Όμορφα, πολύ δυνατό. Για δες στο AnTuTu τι βγάζει σε μνήμη, database, FPU και 3D;

   • AnTuTu:

    RAM: 928
    CPU integer: 1344
    CPU float-point: 1248
    2D Graphics: 296(Γιατί εδώ το LG έχει παραπάνω; ο.Ο;)
    3D Graphics: 1235
    Database IO: 410
    SD Card write: 124(12.4 MB/s)
    SD card read: 205(>30 MB/s)
    Total Score: 5790 :)

   • 200MHz παραπάνω σε dual core ίδιας A9 αρχιτεκτονικής κάνουν διαφορά και έτσι εξηγούνται όλα. Για αυτό το Optimus 3D είναι λίγο πιο πίσω. Για την κάρτα μνήμης έχεις κάποια καλή microSD επάνω ή είναι η ενσωματωμένη μνήμη;

   • Η ενσωματωμένη 16GB.

 6. Παρότι δηλώνω περήφανη κάτοχος του HTC Sensation και παρά τα πολύ καλά αποτελέσματα που παρουσιάσατε, έχει δυστυχώς μικροπροβληματάκια, τα οποία μπορεί να μην φαίνονται στα benchmarks, αλλά διακρίνονται από τον απλό χρήστη. ( Λόγω του διαφορετικού τρόπου γραφής των εφαρμογών για το συγκεκριμένο κινητό, έχουν καθυστερήσει τα updates, για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια, οπότε δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τα 3D γραφικά του, ενώ συχνά παρουσιάζει και προβλήματα με το touch της οθόνης του, καθώς είναι διαφορετική από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρίας. Ευελπιστούμε σύντομα στο update, που μας υποσχέθηκαν. ) Παρόλα αυτά, πολύ ωραίο το άρθρο σας παιδιά. Καλή συνέχεια.

  • Τί προβλήματα ακριβώς;

 7. Όσον αφορά το touch, η αλήθεια είναι ότι δεν ανταποκρίνεται σωστά σε όλες τις συσκευές, για αυτό και υπήρξε μία αναφορά από την εταιρία ότι θα το διορθώσει σύντομα. Επιπλέον, υπάρχουν στιγμές που το κινητό δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να κάνει restart μόνο του και όταν ανοίξει να εμφανίζει μήνυμα σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να αναφέρει με report το πρόβλημα στην εταιρία.
  ( Tell HTC ). Όσο για τις εφαρμογές, ήλπιζα όπως και πολλοί χρήστες να λειτουργούν σωστά, από πλευράς ανάλυσης, έστω όσες εφαρμογές ήταν σχεδιασμένες για το HD, αλλά τελικά, μάλλον θα περιμένουμε ακόμα σε κάποια update για το κινητό μας. Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι αρκετά ικανοποιημένη.

 8. H προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι από θέμα αυτονομίας, δυστυχώς ούτε το Sensation, αλλά ούτε και κάποιο αντίστοιχο κινητό ( από πλευράς ικανοτήτων και μεγέθους οθόνης ), έχουν καλή αυτονομία. Εγώ που περιορίζομαι όσο μπορώ, ώστε να μην κάνω χρήση ασύρματων δικτύων, mobile internet και GPS, φορτίζω το κινητό μου ανά 24 ώρες.

  • Ε ναι, σε όλα τα αύγχρονα smartphones είναι είναι αναγκαίο κακό η επιπλέον μπαατρία ή φορτιστής και καλώδιο παντού, ακόμα και στο αυτοκίνητο

 9. Θα σου πω σε μερικές μέρες πως τα πάει το LG Optimus 3D

Top

Show Buttons
Hide Buttons