LG LH5000: μενού, ρυθμίσεις και συνδέσεις

by Stefanos Kofopoulos • On 15-06-2009 • AT 7:10 pm • 15 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

LG LH5000 menu, settings and input / output

Μπορεί η LG LH5000 να μετράει 42″ διαγωνίου αλλά αυτό που έχει εξίσου μεγάλη σημασία είναι τα ηλεκτρονικά και το firmware που οδηγεί το κάθε ένα από τα pixels της. Το βίντεο 1920 x 1080p με TruMotion 200Hz και contrast 80.000:1 απαιτούν ρυθμίσεις και οδηγίες από τον χρήστη ή τις αυτόματες επιλογές της τηλεόρασης. Προφανώς, έχει νόημα η αναβάθμιση του software (φωτογραφία στην συνέχεια) για αυτό και η επιλογή Software Update είναι ενεργοποιημένη από την LG.

Υποθέτω ότι καινούριο firmware θα βελτιώνει την ποιότητα του DivX HD αλλά και την επικοινωνία με διάφορα περιφερειακά, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Για τις LH5000 αυτό σημαίνει 4 HDMI 1.3, 1 USB 2.0, οπτική ίνα, 2 SCART, Component In (video / audio RCA), PCMCIA card slot, ακουστικά και φυσικά την κλασσική κεραία. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η σύνδεση με RS-232C που η LG έχει μαρκάρει ως Control & Service για προφανής λόγους και πιθανότατα να αποτελέσει την είσοδο για όσους έχουν χρόνο και όρεξη για hacking.

Το μενού μπορεί να είναι και στα Ελληνικά αλλά το προτιμώ στα Αγγλικά, με επιλογή χώρας Ελλάδα.

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

LG LH5000 menu, settings and input / output

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

15 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλες έτσι είναι πλέον! ;) Ολόκληρα PC! Αν κοιτάξεις τα σχέδια που έχουν μέσα, θα δεις ότι υπάρχουν dimm RAM! Έχω μια Sony Bravia (δεν θυμάμαι μοντέλο) και στα σχέδια λέει ότι έχει 256Mb DDR RAM ;)

  • Εντάξει δεν είμαι ο μόνος που την βλέπει σαν υπολογιστή με οθόνη και όχι σαν μια απλή τηλεόραση!! Ουφφφφ

 2. Ένιωσα δέος βλέποντας τις φωτογραφίες με το πίσω μέρος της τηλεόρασης – το μέρος με τις εισόδους εννοώ. Πραγματικά μαγευτικό και καμία σχέση με την ασπρόμαυρη 14″ που υπάρχει στο πατάρι, χωρίς τηλεχειριστήρια-αποθήκευση σταθμών ή άλλες ευκολίες. Μια που το ανέφερα, η παραπάνω κόκκινη Hitachi ήταν το πρώτο monitor που χρησιμοποίησα για την πρώτη μου amiga!

  Να επανέλθω λίγο στην LG. Δηλαδή 42 ίντσες, ποια είναι η συνιστώμενη απόσταση για να παρακολουθήσει κανείς τηλεόραση; Με εξωτερικά αρχεία υποτίτλων τι γίνεται;

  Και θα διαφωνήσω με τα αγγλικά στο μενού. Μπορεί κάποιες φορές η μετάφραση στα ελληνικά να είναι σκέτο μπέρδεμα, αλλά είναι κουραστικό να μην τα βλέπεις στην γλώσσα σου, και εκνευριστικό να παίρνεις συσκευές οι οποίες υποστηρίζουν καμιά 20αριά γλώσσες και όχι ελληνικά (πχ WD TV). Δηλαδή τους μη αγγλομαθείς μέσης ηλικίας και άνω δεν τους υπολογίζουν σαν αγοραστές τους;

  • Δεν έχω ιδέα για την συνιστώμενη απόσταση για τόσο μεγάλη οθόνη. Φαντάζομαι από σημείο που νιώθεις άνετα να παρακολουθείς αν και είμαι σίγουρος ότι η Wikipedia κάτι θα αναφέρει.

   Όσο για το μενού στα Ελληνικά, έγραψα παραπάνω “Το μενού μπορεί να είναι και στα Ελληνικά αλλά το προτιμώ στα Αγγλικά”. Η τηλεόραση υποστηρίζει Ελληνικά στο μενού της, απλά εμένα δεν μου αρέσουν για τον λόγο που ανέφερες.

   Για τους υπότιτλους σε DivX δεν το σκέφτηκα καθόλου. Καλή παρατήρηση για να το δοκιμάσω.

 3. Δεν θέλω να κάνω κάποια διαφήμιση, αλλά τις καινούργιες Samsung TV τις είδατε;
  Υποδοχή Ethernet για Internet TV, Youtube κτλπ, ενσωματωμένα games και δυνατότητα κατεβάσματος και άλλων, USB θύρα για divx, jpg, mp3.
  Αν δεν είναι αυτός ένα υπολογιστής με (μεγάλη) οθόνη, τότε δεν δεν ξέρω και εγώ τι είναι!!!

  • Όχι δεν έχω δει κάτι. Έχεις να προτείνεις κάποιο μοντέλο;

   Όσο για την διαφήμιση, μην ανησυχείς. Κουβέντα κάνουμε για να προκύψουν νέα που θα ωφελήσουν όλους μας, ως καταναλωτές. Την συγκεκριμένη LG την έχω από την εταιρεία για να την χαρίσω σε κάποιον/α από εσάς. Μέχρι τότε όπως δοκιμάζω μερικά πραγματάκια εδώ και εκεί.

 4. Για Tv 16:9 ισχύει ο εξής τύπος για την συνιστώμενη απόσταση θέασης. Για κάθε ίντσα η απόσταση θέασης μεγαλώνει κατά 0,075m. Πρακτικά αυτό σημαίνει για την 42″ η συνιστώμενη απόσταση είναι τα 3,2m

  • Εγώ που την έχω στα 2.8 μέτρα μου φαίνεται ότι θα μπορούσα να πάω και στη 47άρα.
   Η απόσταση θέασης εξαρτάται κυρίως από την ανάλυση του υλικού που βλέπουμε.
   Σε HD μου φαίνεται μικρή. Σε κανάλια μου φαίνεται OK.
   Πάντως η TV είναι πολύ καλή. Είμαι ευχαριστημένος.

 5. Πολυ καλο φαινεται!

 6. titanas, Βαλτην για κληρωση την τηλεοραση!, αυτη η TV ανηκει στον λαο :)

  • Θα βγει τις επόμενες μέρες σχετικό post.. worry not!

 7. Πχ. αυτή: Samsung LE40B650T2 40” . Αλλά εντάξει νομίζω πως θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες (αν δεν το έχουν κάνει ήδη). Είναι η νέα μόδα άλλωστε. Κατά την γνώμη μου δεν προτείνω κάποιον να αγοράσει την συγκεκριμένη TV, γιατί με σχεδόν τα ίδια χρήματα αγοράζεις πχ. την παραπάνω Samsung που έχει επιπλέον:
  Internet@TV
  Flash Content Library
  Wireless DLNA
  1x DVI. 1x Ethernet (RJ-45) θύρες
  και το μόνο “αρνητικό” είναι οι μείον 2 ίντσες.
  Τώρα από ποιότητα εικόνας και τα σχετικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά γενικά έχω ακούσει πως η Samsung έχει καλύτερα panels.

 8. Ουτε εγώ μπορώ να πω πως είμαι ειδικός αλλά πιστεύω οτι στο θέμα εμφανισης lg kai samsung είναι κορυφή, βέβαια γούστα είναι αυτά.

 9. Μου θυμίζει το παλιό μου EIZO που μπορούσες να ρυθμίσεις σχεδόν τα πάντα για το κάθε pixel ξεχωριστά, αλλά από την άλλη, μέχρι να τελειώσεις με τις ρυθμίσεις, βγαίνει καινούργιο μοντέλο.

  • Έχεις την επιλογή για αυτόματες, σχετικά αυτόματες και υπερβολικά manual ρυθμίσεις.

Top

Show Buttons
Hide Buttons