LG INFINIA LX9500, HD και 3DTV στα 400Hz με απίστευτο μαύρο

by Stefanos Kofopoulos • On 28-01-2011 • AT 9:37 am • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

LG INFINIA LX9500, HD και 3D TV στα 400Hz με απίστευτο μαύρο

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε τηλεόραση θα πρέπει να λάβετε την πιο εύκολη και ταυτόχρονα την πιο δύσκολη απόφαση της καταναλωτικής σας ιστορίας. Οι κατασκευαστές όπως η LG έχουν ξεφύγει τόσο πολύ που ώστε η αγορά νέας τηλεόρασης είναι κάτι παραπάνω από εμπιστοσύνη στο όνομα και την τεχνολογία της οθόνης.

Η LG INFINIA LX9500 αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της προόδου που έχει σημειωθεί στις τηλεοράσεις και δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την τάση για το μέλλον. Η συνέχεια αυτού του άρθρου περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν στο τεράστιο 47 ιντσών panel με LED φωτισμό που η LG πουλάει με το όνομα INFINIA LX9500 και ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά. Αν ψάχνετε για review με τεχνικές λεπτομέρειες για το πόσο wow είναι τα specs, καλύτερα να κάνετε υπομονή για το επόμενο post. Αυτό που θα διαβάσετε είναι πόσο wow θα κάνει την ζωή σας η LX9500.

Το μαύρο είναι πολύ μαύρο – το καλύτερο μαύρο

Η LG INFINIA LX9500 έχει το καλύτερο μαύρο που έχω δει ποτέ σε τηλεόραση. Το μαύρο χρώμα είναι πιο μαύρο και από το μαύρο. Πραγματικά πρέπει να δείτε από κοντά μαύρο φόντο σε ποιότητα Blu-ray για να εκτιμήσετε πόσο σημαντικό είναι το πραγματικό μαύρο και την αντίθεση που δημιουργεί με τα υπόλοιπα χρώματα στην εικόνα. Όταν αυτό συνδυάζεται με 1080p και TruMotion 400Hz εικόνα το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από εκπληκτικό με την εικόνα της Γης από τον δορυφόρο και το απέραντο μαύρο σύμπαν στο βάθος. Αν ζούσε ο Carl Sagan σίγουρα θα έβλεπε το Cosmos στην LX9500.

LG Borderless στην πραγματική ζωή

Οι Κορεάτες κατάλαβαν πόσο σημαντική είναι η μεγάλη οθόνη του σαλονιού αλλά και πόσο σημαντικό είναι το bezel γύρω από αυτή. Όλοι έχουμε μεγαλώσει με τηλεοράσεις και οθόνες που έχουν αρκετό πλαστικό, ηχεία και περιθώριο τριγύρω από την οθόνη ώστε να διοργανωθούν αγώνες αυτοκινήτου πάνω σε αυτό. Η INFINIA LX9500 έχει bezel 1.5 εκατοστού που η LG έχει υποσχεθεί ότι σύντομα θα γίνει μισό και αργότερα 0. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η εικόνα του LCD panel δεν βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί που ξεχωρίζει από τον χώρο αλλά γίνεται σχεδόν μέρος αυτού. Αν παρακολουθείτε τηλεόραση με τα φώτα ανοιχτά ή χαμηλό φωτισμό σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η ίδια η τηλεόραση δεν είναι ένα ξένο σώμα μέσα στον χώρο αλλά ένα αντικείμενο αυτού. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν να εκτιμάς την τηλεόραση ως μέρος της ζωής και όχι ως ένα αντικείμενο προβολής κινούμενων εικόνων. Εκτός από το Borderless χαρακτήρα, η LX9500 είναι τόσο λεπτή όσο τι μικρό σας δαχτυλάκι.

LG INFINIA LX9500

Facebook, Twitter, YouTube και εφαρμογές

Με την ιδέα ότι η τηλεόραση είναι μέρος της ζωής και όχι ένα μεγάλο αντικείμενο παρατημένο στο σαλόνι, η LG έχει φορτώσει την LX9500 με εφαρμογές. Θα πρέπει να συνδέσετε την τηλεόραση με καλώδιο ethernet ή WiFi στο internet για να χρησιμοποιήσετε το Facebook, το Twitter, το Weather κλπ. Η LG ονομάζει την δυνατότητα αυτή NetCast Entertainment Access με τα υπόλοιπα να είναι απλά θέμα συνήθειας στα βίντεο του YouTube από την τηλεόραση χωρίς υπολογιστή, στο Twitter χωρίς laptop ή κινητό κλπ. Δεν υπάρχει πληκτρολόγιο αλλά ένα χειριστήριο (Magic Motion Remote Control) που μετακινεί ένα κέρσορα στην οθόνη και το virtual keyboard με κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή ακρίβεια.

3D και τα μυαλά στα κάγκελα, όταν και αν το βρείτε

Η INFINIA LX9500 εκτός από LED panel και HD 1080p είναι και 3D TV. Η τηλεόραση έρχεται με δύο ζευγάρια γυαλιά που φορτίζουν μέσω USB και λειτουργούν μόνο όταν αντιλαμβάνονται μέσω υπέρυθρων ότι ο χρήστης κοιτάει την οθόνη. Όλα αυτά είναι καλά και εντυπωσιακά, όπως και τα demo από το DVD της NASA που ανάλογα την στιγμή σε κάνουν να θέλει να πιάσεις το αντικείμενο που προβάλει έξω από την οθόνη ή την σταγόνα νερού που έρχεται κατά πάνω σου σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Ναι, είναι τόσο εντυπωσιακό το εφέ και τόσο αληθινό που σε κάνει να απορείς για δύο πράγματα: 1. γιατί η βιομηχανία ακόμα δεν έχει συμφωνήσει σε ένα standard για τα 3D γυαλιά; 2. που υπάρχουν άλλοι παρόμοια καλοί τίτλοι ταινιών ή ντοκιμαντέρ; Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα έχει δοθεί αλλά εξακολουθεί να με εκνευρίζει. Η απάντηση στο θέμα των ταινιών και ποιοτικού 3D περιεχομένου είναι απλή: δεν υπάρχει. Με λίγα λόγια, οι 3D δυνατότητες της LX9500 παρότι εντυπωσιακές είναι πρακτικά άχρηστες γιατί οι ταινίες 3D και άλλο περιεχόμενο 3D είναι σχεδόν ανύπαρκτο ή ελάχιστα ποιοτικό ώστε να εκμεταλλεύεται τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας.

LED με local dimming, φως και σκοτάδι εκεί που πρέπει

Είναι απίστευτα πολλά τα LED στο πίσω μέρος της LX9500, τόσα πολλά που προσφέρουν κάτι μοναδικό: φως στα σημεία που πρέπει και λιγότερο φως ή σκοτάδι στα σημεία που επίσης πρέπει, ταυτόχρονα κατά μήκος των 47 ιντσών. Η LG ονομάζει την δυνατότητα αυτή local dimming αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στα μάτια του χρήστη και περιγράφεται από τον μαρκετίστα ως 10.000.000:1 Dynamic Contrast Ratio. Για αυτό βλέπετε το απίστευτα βαθύ μαύρο και τα ζωηρά χρώματα σε όλη την οθόνη, γιατί τα σχεδόν 1000 LED “οδηγούνται” αυτόνομα από την τηλεόραση και όχι συνολικά σαν μια φωτιστική λύση. Έτσι η αριστερά πάνω γωνία μπορεί να είναι πλήρως σκοτεινή ενώ το κέντρο της οθόνη να παράγει μέγιστη φωτεινότητα και τα δύο άκρα χαμηλά να περιορίζονται σε ένα απαλό φως.

Διόρθωση εικόνας με TruMotion 480Hz, αγάπη μου όλα είναι τόσο όμορφα

Η LG διαφημίζει έντονα το TruMotion 480Hz που με απλά λόγια προσφέρει καλύτερη εικόνα προσθέτοντας πληροφορία εκεί που δεν υπάρχει. Η LX9500 είναι η πρώτη TruMotion 480Hz στον κόσμο κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά της LG προσφέρουν μέχρι και 480 frames pre second ή 8 φορές περισσότερα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Αν η προσφορά του TruMotion 480Hz στην εικόνα είναι αισθητή ή κόλπο του marketing θα το καταλάβαιτε αν δείτε αθλητικά με το TruMotion ενεργοποιημένο. Προσωπικά θεωρώ ότι πάνω από τα 200Hz η εικόνα είναι τόσο καλή που η διαφορά είναι ανεπαίσθητη αλλά αφού η LG θέλει και μπορεί να προσφέρει TruMotion 480Hz γιατί όχι; Θα το εκτιμήσετε δεόντως αρκεί το τηλεοπτικό σήμα να μην έχει θόρυβο και να πιάνετε καλά τα κανάλια. Ακόμα και οι σαπουνόπερες θα δείχνουν καλύτερα.

DivX και USB 2.0 αναπαραγωγή σε όλα

Κλασσική συνταγή της LG και επιτυχία που μόνο βελτιώνεται με τον ενσωματωμένο media player που μπορεί να διαβάσει σχεδόν τα πάντα από το USB stick και τον σκληρό δίσκο. Η αναπαραγωγή γίνεται απευθείας από την τηλεόραση και το μόνο που έχει να κάνει ο ευτυχής κάτοχος της INFINIA LX9500 είναι να αντιγράψει το αρχείο από το PC στο USB stick/disk και να το καρφώσει στην τηλεόραση. Η αναγνώριση του νέου μέσου απαιτεί περί τα 3 δευτερόλεπτα και το μενού για αναπαραγωγή βίντεο, μουσικής και φωτογραφιών εμφανίζεται. Τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες γιατί η τηλεόραση περιορίζεται μόνο από την ταχύτητα download της σύνδεσης στο internet και το γούστο του downloader.

Με δύο λόγια

Αν εξαιρέσουμε την γενική αδυναμία της βιομηχανίας του Hollywood να παράγει πολλές και ποιοτικές ταινίες 3D, η LG INFINIA LX9500 είναι ίσως μια από τις πιο ώριμες, αν όχι η πιο ώριμη, επιλογή για τηλεόραση LED HD 1080p αυτή την στιγμή. Το μαύρο είναι μαγικό, τα χρώματα τρελά ειδικά αν τα πουσάρετε λίγο από τις ρυθμίσεις και τα LED κάνουν δουλειά εκεί που πρέπει και όπως πρέπει ακόμα και αν βλέπετε το 720p .avi μεγέθους 1GB που μόλις κατεβάσατε με την αγαπημένη σας σειρά. Θα θέλαμε η βάση της τηλεόρασης να έχει λιγότερο bling και το ηχείο να είναι πιο δυνατό αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με το τηλεχειριστήριο και το backlight φωτισμό αλλά και το κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό Magic Motion Remote Control.

LG INFINIA LX9500

Περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο και ό,τι άλλο θέλετε να δοκιμάσουμε και να δούμε πάνω στην Borderless LX9500 σύντομα. Απλά αφήστε σχόλιο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αν είναι αυτή που είδα σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων τι να πω. Προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται! Επαιζε κάτι με NASA σε 3D. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο ξανά. Με λίγα λόγια κοιτούσα σαν βλάκας που δεν έχει ξαναδεί “τηλεόραση”…

  • Ναι, αυτή είναι η LG. Έχουν το demo της NASA με την φωνή του Tom Cruise να εξηγεί τον διαστημικό σταθμό. Αν το δεις σε 3D αυτό θα σου πέσει το σαγόνι σε ορισμένες σκηνές.

 2. φαίνεται καταπληκτικά ωραία η τηλεόραση! και πολύ μπροστά στον ανταγωνισμό… αλλα για τι τιμή μιλάμε? (είμαι σίγουρος πως τσούζει πολύ!)

  • καπου διαβασα 3000 δολαρια!

  • Δημήτρη, η 47άρα κάνει από 2200 μέχρι 2500 ευρώ

 3. http://www.skroutz.gr/s/264606/LG-INFINIA-47LX9500-47%22.html

  Απο 1680€ Στεφανε! Εκεινη που λες μαλλον ειναι η 55αρα!

  • Έπεσαν οι τιμές..; περίεργο αλλά πολύ καλό! Δεν θα εμπιστευόμουν τα πολύ φθηνά μαγαζιά γιατί συνήθως δεν έχουν τίποτα από αυτά που διαφημίζουν super φθηνά αλλά αφού το pixmania την δίνει κοντά στα 1800 τότε είμαστε πολύ καλά

   • αν κάνει μονο τόσο τότε είναι πολύ καλά! θα μπορούσα να πω πως συμφέρει… αν και περιττεύει να την αγοράσεις στην μέρες μας. θα πάνε χαμένες οι δυνατότητες τις…

 4. THIN!!!! Σαν επόμενο βήμα βλέπω nanotechnology που απλά θα κάνεις την …”οθόνη” όπου θες… σαν μπογιά. ΚΑΙ ΔΕΝ ειναι μακριά αυτό!!

 5. Ειμαι κατοχος της εδω και 3 μερες.
  Απλα τελεια εικονα!!!

 6. Παιδια λεω να την αγορασω και απο οτι βλεπω ειναι η καλυτερη επιλογη .
  Το μονο που με χαλαει ειναι α ν τελικα υπηρεσιες ιντερνετ υποστηριζοντε στη ελλαδα

  • Τα βασικά τα έχεις όπως Twitter, YouTube κλπ. Τα υπόλοιπα όπως Netflix όχι αλλά αυτό δεν είναι θέμα LG ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας αλλά της Ελλάδας της ίδιας που δεν είναι καλός προορισμός για τις εταιρείες αυτές. Άντε καλορίζικη :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons