Η LG Electronics επεκτείνει το εύρος των παροχών του webOS

by George Polyzos • On 23-03-2018 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η LG Electronics προχώρησε σε σύναψη μνημονίου συνεργασίας (MOU) με ομοσπονδιακό κυβερνητικό όργανο για να προωθήσει πιο ενεργά τη φιλοσοφία της ανοιχτής πλατφόρμας, της ανοιχτής συνεργασίας και της ανοιχτής συνδεσιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Προώθησης της Βιομηχανίας Πληροφορικής (National IT Industry Promotion Agency NIPA) είναι ο κυβερνητικός φορέας του Υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών της Νότιας Κορέας που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του τομέα της πληροφορικής της χώρας.

Η LG θα αναζητήσει επιχειρηματικές προτάσεις σχετικά με το webOS από εκατοντάδες start up επιχειρήσεις που συνιστώνται από τον NIPA και θα διαμορφώσει τη λίστα των επικρατέστερων για την παροχή υλικοτεχνικής και τεχνικής υποστήριξης με την εμπορευματοποίηση ως τελικό στόχο. Με τη στήριξη της LG, οι νεοσύστατες εταιρείες θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως το «Open Source Summit» και το «OSCON» για να μοιραστούν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους με καταξιωμένες προσωπικότητες που επηρεάζουν τη βιομηχανία.

Για την επίτευξη του στόχου της επέκτασης του παγκόσμιου αποτυπώματος του webOS, η LG ανέπτυξε μια έκδοση ανοιχτού κώδικα της πλατφόρμας, την «webOS Open Source Edition», που είναι τώρα διαθέσιμη στο κοινό στη διεύθυνση http://webosose.org.

Οι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το source code καθώς και να αξιοποιήσουν τα σχετικά εργαλεία, τα εγχειρίδια και τα forums του ιστότοπου για να εξοικειωθούν με το webOS και τα πλεονεκτήματα του ως έξυπνη πλατφόρμα συσκευών. Επιπλέον, επειδή το webOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα πολλαπλών λειτουργιών βασισμένο σε Linux με υποστήριξη για HTML5 και CSS3, θα είναι εύκολο να εξοικειωθούν με αυτό ακόμη και νέοι προγραμματιστές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons