Η LG αγοράζει το webOS για Smart TV, η Hewlett Packard χαίρεται

by Stefanos Kofopoulos • On 25-02-2013 • AT 12:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Smart TV

Η LG αγοράζει το webOS για Smart TV, η Hewlett Packard χαίρεται

Είναι επίσημο πλέον, η LG αγόρασε το webOS από την Hewlett Packard για χρήση στις LG Smart TV. Πως και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι άλλο θέμα. Αυτό που μετράει είναι ότι η HP έδιωξε από πάνω της το webOS και ότι η LG βλέπει ευκαιρία στο λειτουργικό.

LG Smart TV με webOS για apps και app store

Όπως είναι φυσικό οι όροι της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστοί. Η LG πάντως αγοράζει ολόκληρο το κομμάτι webOS, όχι μόνο το λειτουργικό. Αυτό σημαίνει ότι οι Κορεάτες θα αποκτήσουν σε τεκμηρίωση και έγγραφα, πατέντες, websites και μηχανικούς. Ό,τι έχει στα χέρια της η HP περνάει κυριολεκτικά στην LG με στόχο την βελτίωση του κόσμου των Smart TV.

Τι θα γίνει με όλα τα HP webOS προϊόντα που ήδη κυκλοφορούν; Θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. H Hewlett Packard θα πληρώσει το ανάλογο ποσό για τις άδειες χρήσης στην LG και όλα καλά.

Πώς θα βοηθήσει το webOS την LG και τις Smart TV παραμένει άγνωστο. Μια ασφαλής υπόθεση είναι ότι το webOS μπορεί να βοηθήσει τους developers στην ανάπτυξη εφαρμογών με εργαλεία που ήδη ξέρουν και χρησιμοποιούν. Μην σαν φανεί περίεργο αν δούμε και LG set-top-box να τρέχει webOS και κάποιο είδος App Store.

Τι θα γίνει με το Open webOS παραμένει άγνωστο. Το γεγονός ότι η LG αγόρασε τα πάντα σχετικά με το webOS μάλλον σημαίνει ότι θα εκτιμήσει την κατάσταση για να δει αν η Open Source κοινότητα προσφέρει κώδικα που αξίζει ή κοστίζει περισσότερο η συντήρηση όλου αυτού του οικοδομήματος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons