Νομός Λέσβου: Ευρυζωνικό δίκτυο σύντομα, πεταμένα λεφτά σίγουρα

by Stefanos Kofopoulos • On 08-04-2008 • AT 5:25 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

internet girl

Θα έπρεπε να χαρώ με την είδηση ότι ο νομός Λέσβου θα αποκτήσει πλέον ευρυζωνικό δίκτυο για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Για να είμαι ειλικρινής, χάρηκα μέχρι την στιγμή που διάβασα ότι το έργο προορίζεται για “τη διασύνδεση των κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος σε επίπεδο Δήμων, καθώς και Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), με τον πλησιέστερο κόμβο του Προγράμματος Σύζευξης”.

Σίγουρα το Σύζευξις είναι καλό και το Δημόσιο πρέπει να συνδεθεί αλλά ποιος θα βοηθήσει την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας από σπίτι σε σπίτι; Τα σεμεδάκια πάνω στα PC είναι μια χαρούμενη νότα τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, όταν το bandwidth θα περιμένει “ευρυζωνικές υπηρεσίες δεδομένων και φωνής σε έναν μεγάλο αριθμό σημείων δημοτικού ενδιαφέροντος” που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Να δω στρατιές δημόσιων υπαλλήλων της Λέσβου να μιλάνε πάνω από software/hardware VoIP clients και θα το κλείσω το blog!

Ελπίζω να βγω ψεύτης και κάποιος να παίξει με τα routing tables ώστε μέρος της κίνηση και του διαθέσιμου bandwidth να περάσει και στα χέρια των πιτσιρικάδων που θέλουν να παίξουν WoW και να σερφάρουν.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νομιζω οτι σαν αρχη ειναι ενα καλο βημα, τα λεφτα σιγουρα δεν ειναι πεταμενα και πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε με βαση το μελλον. Οδηγουμαστε σε μια κοινωνια που ολα θα μπορουμε να τα κανουμε απο το κινητο, απο το pc στο σπιτι κτλ. Οποτε θελουμε το δημοσιο να μπορει να ανταποκριθει, θελουμε ολες τις υπηρεσιες να μπορουνε αμεσα να βρισκουνε και να ανταλλασουνε πληροφοριες μεταξυ τους για να παταχθει η γραφειοκρατια κτλ. Τωρα για το αν βοηθηθουν και οι homne users, νομιζω οτι ειναι εφικτο μεσα απο τις υπαρχουσες εγκαταστασεις, αρκει να υπαρχει θεληση!

 2. “Σύζευξις” λέγεται ;)

 3. @kavaliotis: Η ιδέα είναι σωστή αλλά τα εργαλεία όχι – σε αυτά περιλαμβάνονται και οι άνθρωποι

  @thanassis: Το διόρθωσα.. ευχαριστώ!

  @e-mytilinios: Όλα είναι τοπικά, δεν παίζει κάτι online, όπως ο ΦΠΑ;

 4. Σίγουρα είναι ενα βήμα(μην ξεχνάς Τitanas αν δεν γινόταν αυτό θα λέγαμε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ας αποκτήσει ευρυζωνικό δίκτυο πρώτα και θα βρούμε τον τρόπο αναπτυξής του απο σπίτι σε σπίτι)αν και πραγματικά το “σεμεδάκι” είναι ένα πρόβλημα, παρόλαυτα έχω την εντύπωση πως δεν θα είναι δύσκολο να το αφομιώσουν, νομίζω πως στην επαρχία δεν είναι τόσο “ξένα” όλα αυτά…όσο έμεις νομίζουμε τουλάχιστον.
  Εξάλλου τα γεροντάκια και της Αθήνας δεν τα πάνε καλά με αυτά!

  Έμενα σήμερα μια γυναίκα μου ζήτησε να στείλουμε σπίτι της τεχνικό για να κάνει μια νέα σύνδεση dialup στο κομπιούτερ της, και μάλιστα ενώ τις εξηγούσα πως αυτό δεν γίνεται για ευνόητους λόγους…με έβρισε κιόλας!

  Άσχετο,θέλω να δώ πότε θα γίνει η επέκταση του wifi σε 84 δήμους σε άλη την Ελλάδα που έχουν πει…

 5. Εχει νόημα αυτό το έργο, γιατί το Σύζευξις ένωσε “μόνο” 1800 σημεία σε όλους τους νομούς της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι πχ. στο νομό Λέσβου το Σύζευξίς φτάνει προς το παρόν μόνο στο κυρίως κτίριο της Νομαρχίας Λέσβου και στο Δημαρχείο Μυτηλήνης. Με το έργο που περιγράφουν, θα συνδέσουν (για παράδειγμα) και δημοτικές υπηρεσίες που πιθανώς στεγάζονται σε άλλα κτίρια (πχ. ΚΕΠ, Τεχνική υπηρεσία, Δημοτική βιβλιοθήκη), το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας της περιοχής, τα πρώην κοινοτικά καταστήματα που βρίσκονται στα χωριά γύρω γύρω (και ανήκουν στον ίδιο Δήμο με βάση τον Καποδίστρια) κλπ..

 6. @Sotiris Tsimbonis: Ναι έχει νόημα και δεν το κατηγορώ.. το post είχε σκοπό να πικάρει για να ακουστούν όλα αυτά. Είναι καλό το Δημόσιο να έχει το δικό του δίκτυο επικοινωνίας αλλά τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό (βλέπε και άνθρωποι) δεν είναι κατάλληλα.

  Για αυτό και η “ριζοσπαστική” πρόταση για χρήση bandwidth από το Σύζευξις στα σπίτια κλπ.. αν και νομίζω ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο τεχνικά από ό,τι θυμάμαι.

 7. Εχει προβλευτεί υπηρεσία remote access στο Σύζευξις (μέσω adsl ή 3G), οπότε (θεωριτικά) μπορεί να είναι και στο σπίτι κάποιου.. Η αξιοποίηση της υπηρεσίας αυτής μέχρι στιγμής όμως είναι ελάχιστη και μόνο για να συνδεθούν απομακρισμένα κτίρια υπηρεσιών (αυτά που θα καλύψουν τώρα δίκτυα οπτικών ινών)..

Top

Show Buttons
Hide Buttons