Η Lenovo σκέφτεται να αγοράσει την RIM και όχι μόνο

by Stefanos Kofopoulos • On 25-01-2013 • AT 2:16 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Lenovo σκέφτεται να αγοράσει την RIM και όχι μόνο

Η αγορά των PC αργοπεθαίνει και εταιρείες όπως η Lenovo θέλουν να προλάβουν το κακό πριν συμβεί. Σε συνέντευξη του ο CFO της Lenovo δήλωσε ότι η εταιρεία του αναζητά ευκαιρίες, αν η RIM τύχει να είναι μία από αυτές τότε θα γίνει πρόταση για εξαγορά.

Το Blackberry 10 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 30 Ιανουαρίου παρότι έχουμε δει πολλά leaks της νέας συσκευής και των δυνατοτήτων του Blackberry Z10. Δεδομένων των προηγούμενων δηλώσεων της RIM για πώληση της μέρους της εταιρείας αλλά και της διάθεσης της Lenovo να αγοράσει και την RIM, ίσως όλο αυτό το σκηνικό έχει νόημα.

Οι πωλήσεις των PC μειώνονται και θα συνεχίσουν να μειώνονται, για αυτό ο Νο2 κατασκευαστής PC στον κόσμο θέλει να μπει στην αγορά των mobile συσκευών, δηλαδή smartphone και tablets. Η RIM κατασκευάζει και πουλάει και τα δύο, έχει ένα ολοκαίνουριο λειτουργικό και ίσως να κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει ώστε να πείσει υποψήφιους αγοραστές όπως η Lenovo ότι το Blackberry είναι η ευκαιρία που ψάχνουν.

Η δήλωση του CFO της Lenovo, Wong Wai Ming ήταν ξεκάθαρη για την στρατηγική της εταιρείας:

““We are looking at all opportunities — RIM and many others. We’ll have no hesitation if the right opportunity comes along that could benefit us and shareholders.”

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θυμίζει λιγο palm – hp η ιστορία, καλή ιδέα στα χαρτιά αλλά δύσκολα εφαρμόσιμη στην πράξη.

Top

Show Buttons
Hide Buttons