Η Lenovo γίνεται η Νο1 εταιρεία PC στον κόσμο

by Stefanos Kofopoulos • On 11-07-2013 • AT 5:46 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Lenovo γίνεται η Νο1 εταιρεία PC στον κόσμο

Η Lenovo τελικά τα κατάφερε και βρίσκεται πλέον στην κορυφή του κόσμου ως η Νο1 εταιρεία, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση της IDC και της Gartner για τη βιομηχανία των PC.

Η IDC ανέφερε ότι η Lenovo κατέκτησε το 16,7% σε μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς PC στο 2ο τρίμηνο του 2013, έναντι του 15,0% του αντίστοιχου τριμήνου του 2012. Σύμφωνα με την Gartner, το μερίδιο της Lenovo έφθασε το 16,7% αυτό το τρίμηνο, 14,9% πάνω σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και πάλι 14,9% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2012.

ΔΕΣ: Το νέο Lenovo IdeaPad Yoga 11S ultrabook

Για το οικονομικό έτος της Lenovo που έληξε στις 31 Μαρτίου 2013, η IDC δήλωσε πως η Lenovo πέτυχε ρεκόρ σε μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς PC, ενώ αναπτύσσεται γρηγορότερα από τη συνολική αγορά PC για 16 συνεχόμενα τρίμηνα, έγινε ηγέτης σε τρεις από τις επτά μεγαλύτερες αγορές PC – Κίνα, Ιαπωνία και Γερμανία – και έφτασε διψήφιο ποσοστό μεριδίου σε 39 χώρες.

Περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της Lenovo, προέρχεται από αγορές εκτός Κίνας. Παράλληλα με τη σημαντική αύξηση του όγκου πωλήσεων και των εσόδων, η κερδοφορία της εταιρείας έφτασε σε ύψος ρεκόρ με κέρδη 34% στο τελευταίο οικονομικό έτος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πλάκα κάνεις, ε?

  2. Η ποιο αξιοπιστη εταιρια εδω και 3-4 χρονια . Ακομα και τα φτηνα μοντελα της ειναι απροβληματιστα. Και η dell. Απο εκει και περα το χαος…

Top

Show Buttons
Hide Buttons