Καρτοκινητά από την Λετονία, φθηνά, ανώνυμα και νόμιμα

by Stefanos Kofopoulos • On 22-01-2010 • AT 3:31 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

talking mobile woman bw

Αφού δεν έγινε αντιληπτό τότε τώρα το Ελληνικό κράτος θα αναγκαστεί να δεχθεί την εισαγωγή καρτοκινητών από την Λετονία. Απλά, φθηνά, ανώνυμα και νόμιμα σύμφωνα με το δημοσίευμα της καθημερινής. “Η κάρτα που διατίθεται στην Ελλάδα ονομάζεται PlanetSIM και σήμερα κάποιος μπορεί να τη βρει σε περίπου 180 καταστήματα που συνεργάζονται με την προαναφερόμενη εταιρεία”.

Όπως είχα γράψει και τότε: Τα διαδικαστικά έξοδα για την ταυτοποίηση των 9 εκατομμυρίων κατόχων κινητού τηλεφώνου θα είναι αρκετά. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και το κράτος δηλώνουν ότι το κόστος δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. Είναι άξιο απορίας πως μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο θα αποφασίσει να χαρίσει χιλιάδες ανθρωποώρες και να παραβλέψει τις πωλήσεις και τις διαδικασίας που της αποφέρουν κέρδη, ώστε για να εξυπηρετήσει τον 15χρονο που θα πάει με τους γονείς του να δηλώσει τα προσωπικά στοιχεία. Είναι επίσης ασύλληπτο το γεγονός να θεωρείται δεδομένο ότι οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες δεν είναι ικανοί για κατοχή πλαστών ταυτοτήτων και λοιπών δικαιολογητικών ή ότι οι υπάλληλοι των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο της γνησιότητας της ταυτότητας.

Ελπίζω το δημόσιο να μην πλήρωσε για την τεχνική υποδομή του γελοίου αυτού νόμου, ειδικά σε περίοδο κρίσης, όταν η λύση είναι μόλις 180 καταστήματα μακρυά και απόλυτα νόμιμη. Όχι πως ο XYZ τρομοκράτης και κακοποιός δεν θα έβρισκε λύση, απλά τώρα το κακό είναι διπλό. Το κράτος γελοιοποιείται ξανά και τα χρήματα φεύγουν εκτός Ελλάδας, μην πω για τα δεδομένα ή την φωνή.

[Thanks E. photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nice! το μόνο πράγμα που με προβληματίζει είναι τα προγράμματα f2g της παρέας, του what’s up με τα 1200 λεπτά κτλ.

  Αλλά πιστεύω ότι και αυτή η εταιρεία θα κάνει κάτι παρόμοιο. Ήμουν αντίθετος στη δήλωση των στοιχείων για τα καρτοκινητά και τώρα νιώθω ανακουφισμένος.

  sure thing λοιπόν και τα λεφτά στους Λετονούς

  • Όπως είχα πει, το όλο θέμα είναι γελοίο. Μπορεί τώρα να υπάρχει το θέμα με την Λετονία αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και παγκόσμιες SIMs για ψίχουλα. Αγοράζεις την κάρτα για 30 δολάρια περίπου και έχεις ήδη 10 δολάρια μέσα για να κάνεις τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο (VoIP είναι). Νόμιμο, καλό business model και φθηνό για ό,τι προσφέρει. Στο MWC 2008 τις μοίραζαν με το κιλό

   • Υπάρχει κάτι αντίστοιχο που μπορώ να βρω εδώ? ή έστω δώσε μου keywords να ψάξω. Καλό ακούγεται.

    Συμφωνώ οτι ήταν γελοίο το θέμα και το είχα πει και στο άρθρο σου τότε.
    Θα περιμένουμε αντιδράσεις λοιπόν απο τις εταιρείες.

    ps.Πάντως λίγο μάζεμα θέλει το site της Planetsim γιατί ψάχνω τιμή του πακέτου και δε βρίσκω.

   • Βρήκα τιμή τελικά 29,90 με 11,90 χρόνο ομιλίας. Ωστόσο με προβλημάτισε λίγο ο τρόπος κλήσης με το call back. Πάω να το ψάξω περαιτέρω.

   • Κοίτα για global prepaid sim ή global sim ή global roaming sim κλπ. Έχω πετάξει την SIM που είχα από τότε (έχουν ημερομηνία λήξης) και δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα της εταιρείας που είχα δοκιμάσει

 2. Καλά… Τα γνωστά για να βάλουμε νέους φόρους ή να αυξήσουμε διάφορα κόμιστρα βρίσκουμε μια δικαιολογία τις πλάκας και το εφαρμόζουμε και ο κόσμος είμαστε σίγουροι οτι το πίστεψε.
  Πάντως το 12% των φόρων δεν μπορεί να πει κανείς οτι είνα λίγο γιατί πολύ απλά πληρώνουμε και 19%… Άρα με λίγα λόγια το 1/3 στα τηλέφωνα μας είναι εφορίες…
  Σε λίγο θα φορολογηθούν περισσότερο από τα τσιγάρα.

  • Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σου και πως έχει σχέση με το θέμα

 3. τα συγκεριμένα που αναφέρεις από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε και πώς τα ζητάμε. Λές 180 αταστήματα , μπορείς να μας πείς κάποιο?

  • google -> planetsim gr

 4. Τα εισαγώμενα καρτοκινητά μας κάψανε… Τα Ελληνικά καρτοκινητά που πωλούνται στο σύνταγμα και αλλού φυσικά με τα δικά μας στοιχία χωρίς να το ξέρουμε μας ενοχλεί αραγε??

Top

Show Buttons
Hide Buttons