Ξεκινούν οι πωλήσεις του ρομπότ Pepper

by Nikos Kaimakamis • On 22-06-2015 • AT 9:16 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

pepper-crdit-emma

H SoftBank Robotics που έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει το ρομπότ Pepper ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να το διαθέτει στην αγορά άμεσα. 

Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Pepper είναι ότι μπορεί να αναγνωρίζει συναισθήματα και να αντιδρά ανάλογα με αυτά. Επίσης, το ρομπότ αυτό προορίζεται προς χρήση στο περιβάλλον των επιχειρήσεων, ενώ η τιμή του θα είναι 2000 δολάρια στις ΗΠΑ. Ήδη η SoftBank έβαλε μερικά Pepper να εργάζονται στα καταστήματά της στην Ιαπωνία, προκειμένου να μελετήσει την αλληλεπίδρασή τους με το κοινό σε πραγματικές συνθήκες.

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να καταφέρει το Pepper να βρει εργασία ως προσωπικό υποδοχής σε διάφορες επιχειρήσεις. Από τις 20 Ιουνίου και έπειτα ξεκινά η διάθεση πρώτα 1000 μονάδων και έπειτα και άλλων ρομπότ. Το Pepper έχει μια οθόνη αφής πάνω στην οποία εμφανίζονται διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τη συναισθηματική κατάσταση, ενώ το Pepper αλληλεπιδρά διαφορετικά με κάποιον που γνωρίζει, όπως θα έκανε και ένα έμβιο ον.

Το Pepper μπορεί να εκτελέσει βασικές χειρονομίες, όπως να χαιρετήσει με το χέρι του ή να κουνήσει καταφατικά το κεφάλι του όταν δέχεται μία εντολή, ενώ θα εκφράζει ικανοποίηση όταν κάποιος το επαινεί. Πρόκειται για μία καινοτομία στην μελέτη της αλληλεπίδρασης μεταξύ του ανθρώπου και του ανθρωποειδούς που μας δείχνει το δρόμο προς το μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons