Ξεκινά ο τελευταίος γύρος αιτήσεων για το DNI Fund της Google

by George Polyzos • On 24-10-2018 • AT 2:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Πριν από τρία χρόνια η Google εγκαινίασε το Digital News Innovation Fund (DNI Fund) για να τονώσει την καινοτομία στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ειδήσεων.

Αυτό γίνεται παρέχοντας χρηματοδότηση, χωρίς δεσμεύσεις, σε εταιρείες ή άτομα που αναζητούν ευκαιρίες -και χρηματοδότηση- προκειμένου να πειραματιστούν. Από τότε, το DNI Fund έχει υποστηρίξει πάνω από 559 φιλόδοξα προγράμματα ψηφιακής δημοσιογραφίας – είτε βοηθώντας ερευνητές-δημοσιογράφους με εργαλεία που ευνοούν τις συνεργασίες εκτός συνόρων, είτε δημιουργώντας λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που επιτρέπει στα επιχειρηματικά μοντέλα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας να ευδοκιμήσουν, είτε χρησιμοποιώντας το VR για να βοηθήσουν και άλλους να καταρρίψουν τους τοίχους που εμποδίζουν την ενσυναίσθησή τους. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 115,2 εκατομμύρια ευρώ σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς, σε 30 χώρες. Πλέον, ανοίγει ο έκτος και τελευταίος γύρος αιτήσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει στις 3 Δεκεμβρίου 2018.

Πώς κάποιος να επιφέρει αλλαγές όταν κανείς δεν ακούει; Αυτός ο ανταποκριτής πολέμου δημιούργησε μια πλατφόρμα VR, υποστηριζόμενη από το DNI Fund, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βιώσουν μέγεθος του προβλήματος από πρώτο χέρι.

Πώς λειτουργεί το Fund

Το Fund απευθύνεται σε καθιερωμένους εκδότες, σε Μέσα με αποκλειστικά διαδικτυακή παρουσία, σε νέα ειδησεογραφικά startups, σε συνεργατικές συμπράξεις και σε ιδιώτες, που έχουν έδρα στις χώρες της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών. Αναζητούμε διαρκώς μεγάλες ιδέες και καλωσορίζουμε κάθε λαμπρό σχέδιο για το οποίο οι αιτούντες, ειδικά οι νέοι, χρειάζονται χρόνο, χώρο και χρηματοδότηση προκειμένου να το υλοποιήσουν. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες χρηματοδότησης: H Πρωτότυπη (μέχρι 50.000 ευρώ), Η Μεσαία (έως 300.000 ευρώ) και η Μεγάλη (από 300.000 έως και 1.000.000 ευρώ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα που πληρούν τις προϋποθέσεις επιλογής, τα κριτήρια και τη χρηματοδότηση, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα.

Σε αυτόν τον γύρο, η Google αναζητά καινοτόμες προσεγγίσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών ειδησεογραφικών μοντέλων, είτε πρόκειται για διαφοροποίηση των ροών εσόδων, είτε για δημιουργικές εφαρμογές της τεχνολογίας που εξοικονομούν κόστος, είτε για ενίσχυση όλων  των παραγόντων που αφορούν σε έσοδα από αναγνώστες(π.χ. συνδρομές, κ.λπ.) ή σχεδιάζοντας νέους τρόπους σκέψης για τη δημιουργία εσόδων μέσω προϊόντων και εμπλοκής των χρηστών.

Οι υποψήφιοι των οποίων το έργο εμπίπτει στις μεσαίες και μεγάλες κατηγορίες θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η πρότασή τους θα συνοδεύεται από σαφώς προσδιορισμένες ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων. Οι υποψήφιοι της πρώτης κατηγορίας (πρωτότυπο) δεν χρειάζεται να πληρούν αυτή την προϋπόθεση και μπορούν να παραμείνουν εστιασμένοι αποκλειστικά στην καινοτομία.

Κάντε αίτηση τώρα

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του DNI Fund για να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και φόρμες αιτήσεων. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν, στα αγγλικά, μέχρι τις  3 Δεκεμβρίου 2018 στις 23.59. Οι παραλήπτες χρηματοδότησης θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του 2019.

Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη νέων προσεγγίσεων, γι ‘αυτό ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε, να καινοτομήσετε και να δοκιμάσετε κάτι πρωτοποριακό. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις ιδέες σας πράξη -υποβάλετε τώρα τις αιτήσεις σας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons