Κρυπτογράφηση by default στο Android L

by George Polyzos • On 19-09-2014 • AT 2:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Android L Developer Preview

Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android θα ενσωματώνει δυνατότητα κρυπτογράφησης δεδομένων, by default, χωρίς ο χρήστης να απαιτείται να ενεργοποιήσει τη σχετική λειτουργία.

Η παραπάνω δήλωση έγινε από την εκπρόσωπο της Google, Niki Christoff, στην Washington Post και προφανώς αναφέρεται στο Android L το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέχρι το τέλος του έτους και τώρα βρίσκεται σε έκδοση developer preview.

Πέρα από τη γενική ασφάλεια των δεδομένων στις Android συσκευές, η εξέλιξη συνεπάγεται και μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του smartphone, αφού λογικά θα κάνει πιο ασφαλή και την επαναφορά των Android συσκευών στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Επίσης, η κρυπτογράφηση δεδομένων θα αποτελέσει και έναν τρόπο προστασίας των προσωπικών δεδομένων από διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας (βλέπε NSA). Σε δήλωση προς το «The Verge», η Google υποστήριξε ότι «τα κλειδιά δεν αποθηκεύονται μακριά από τη συσκευή, άρα δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

Προφανώς, η δήλωση υπονοεί ότι οποιοσδήποτε θέλει να αποκτήσει τα δεδομένα σε μία συσκευή θα πρέπει να έχει φυσική πρόσβαση σε αυτή και οπωσδήποτε να γνωρίζει τα κατάλληλα passwords. Αξίζει, τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η «αποκάλυψη» ήρθε μια μέρα μετά το λανσάρισμα του iOS 8 της Apple, το οποίο επίσης ενσωματώνει κρυπτογράφηση δεδομένων.

Η Google είχε αποκαλύψει τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O το περασμένο καλοκαίρι, με τις πρώτες αλλαγές να αφορούν το κομμάτι της εμφάνισης με την υιοθέτηση του Material Design. Παράλληλα, είχαν ανακοινωθεί και μια σειρά από πιο ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία του νέου Android L.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons