Κρίσιμη ευπάθεια στα Windows

by Nikos Kaimakamis • On 12-11-2014 • AT 2:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

 

bash bug

H Microsoft εντόπισε μία κρίσιμη ευπάθεια που προκαλείται από ένα κενό ασφαλείας στα Windows και μπορεί να διορθωθεί μέσω Windows Update. 

To κρίσιμο patch το οποίο φέρεται να αντιμετωπίζει το πρόβλημα ασφαλείας είναι το MS14-066 και επηρεάζει σχεδόν όλα τα συστήματα, αφού αφορά τόσο σε υπολογιστές με Windows Vista, 7, 8, 8.1 και Windows RT όσο και σε εκείνες τις υποδομές πληροφορικής που είναι εξοπλισμένες με Windows Server 2003/ 2008/ 2012.

Σύμφωνα με την Microsoft το εν λόγω κενό ασφαλείας επιτρέπει σε έναν επιτιθέμενο σε ένα σύστημα να χειριστεί ασύρματα ένα σύστημα εκτελώντας κακόβουλο κώδικα.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε ένας hacker να εκτελέσει ανενόχλητος και από απόσταση το κακόβουλο λογισμικό σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows και να αποκτήσει έτσι έλεγχο επιμέρους λειτουργιών.

Τα καλά νέα έρχονται και πάλι από την Microsoft, η οποία σημειώνει στην ενημέρωσή της ότι δεν φαίνεται να έχει γίνει κακόβουλη χρήση του κενού ασφαλείας, ενώ ήδη έχει δοθεί στο κοινό μέσω του Windows Update η κατάλληλη αναβάθμιση του λογισμικού προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα. Επομένως, όλοι οι χρήστες υπολογιστών με λειτουργικό Windows θα πρέπει να τρέξουν άμεσα το Windows Update για να εγκαταστήσουν την αναβαθμισμένη έκδοση και να είναι έτσι ασφαλείς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons