ΤΑ ΝΕΑ, οι περίεργες ειδήσεις και η αίσθηση του χρόνου

by Stefanos Kofopoulos • On 20-05-2007 • AT 4:11 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

ta nea robocup

Διαβάζω στην online έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για την σημαντική κατάκτηση της 7ης θέσης στο τουρνουά RoboCaup από την Ελληνική ομάδα Κουρήτες και την στιγμή που είμαι έτοιμος να χαρώ ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πάει καλά… είναι η αγάπη μου για τα ρομπότ βλέπετε.

Η ημερομηνία και ο αριθμός φύλλου είναι: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2007 Αρ.Φύλλου:18.838 ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει “η ποδοσφαιρική ομάδα ρομπότ του Πολυτεχνείου Κρήτης, που πήραν για πρώτη φορά μέρος στο διεθνές τουρνουά ρομποτικών ποδοσφαιρικών ομάδων Robocup Οpen στη Γερμανία προ ημερών.” Το 2007 με την προ ημερών επιτυχία και αυτό που είχα στο μυαλό μου σίγουρα δεν κολλούσαν.

Από το επίσημο site του RoboCup διαπιστώνω ότι η διοργάνωση του 2007 θα λάβει χώρα στην Atlanta από τις αρχές μέχρι τις 10 Ιουλίου Georgia Tech. Το άρθρο της Wikipedia για το RoboCup περιέχει τα links όλων των διοργανώσεων από το 1996 μέχρι και το 2007. Για το 2006 η επίσημη σελίδα είναι η www.robocup2006.org.

Ακολουθώντας τα links RoboCup Competitions > RoboCupSoccer > Four-Legged League βλέπω ότι η επίσημη σελίδα για τα τετράποδα μη humanoid ρομπότ είναι η www.tzi.de/4legged/bin/view/Website/WebHome. Από το μενού RoboCup 2006 > Teams διαπιστώνω ότι όντως η Ελληνική ομάδα είχε λάβει μέρος το 2006 ενώ για την φετινή διοργάνωση δεν μας βλέπω μέσα στην λίστα των ομάδων ακόμα.

Η αλήθεια είναι ότι οι Κουρήτες μας έλαβαν μέρος στο 6ο RoboCup German Open 2007 που έλαβε χώρα μεταξύ 17 και 21 Απριλίου 2007 στο Αννόβερο. Η ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε στην κατηγορία 4-Legged League, εναντίον 9 άλλων ομάδων.

Πέρασε 1 μήνας από την διοργάνωση RoboCup German Open 2007 και όχι απλά του RoboCup Open. Το προ ημερών σχόλιο είναι εντελώς out of topic όπως επίσης και η αναφορά ότι οι Κουρήτες έλαβαν για πρώτη φορά μέρος σε διοργάνωση RoboCup. Ίσως την επόμενη φορά περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες να μην δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και ειδήσεις. Στην φωτογραφία βλέπετε τα ρομπότ Κουρήτες [Επιμήδης, Ιδας, Ιάσιος, Παιωναίος] αλλά και τα παιδιά πίσω από αυτή την υπέροχη προσπάθεια.

kouretes robocup german open 2007

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. @Aviator: Απέκτησαν εμπειρία και αυτό ίσως βοηθήσει σε επόμενα projects ή τους Κουρήτες 2!

 2. @Aviator: Ξέρεις τα παιδιά;

 3. Γεια σας από τους Κουρήτες!

  Όντως το άρθρο στα Νέα δημιούργησε μια σύγχυση, ωστόσο όντως οι Κουρήτες έπαιξαν για πρώτη φορά κανονικούς αγώνες στο RoboCup German Open 2007. Στο RoboCup 2006 είχαν συμμετάσχει μόνο στις τεχνικές δοκιμασίες. Επίσης, στο RoboCup 2007 η ομάδα θα αγωνισθεί μόνο στο Microsoft Simulation Challenge και όχι στο πρωτάθλημα των τετραπόδων. Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν. Νομίζω ότι η ιστοσελίδα μας

  http://www.intelligence.tuc.gr/kouretes/

  έχει τις πιο έγκυρες πληροφορίες. Οι δημοσιογράφοι γράφουν ό,τι θέλουν. Η μεγαλύτερη ανακρίβεια στο άρθρο των Νέων είναι η παρακάτω: “Οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ελέγχουν τα ρομπότ ποδοσφαιριστές μέσω φορητών υπολογιστών: έναν για κάθε ρομπότ.” Αυτό ίσχυε σε κάποιες δοκιμές που είχαμε κάνει το Μάρτιο του 2006. Τα ρομπότ πλέον παίζουν τελείως αυτόνομα ως ορίζουν και οι κανόνες.

  Στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

  ΜΓΛ

 4. @Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης: wow, με διάβασε ένα από τα παιδιά της ομάδας.. σε ευχαριστώ για το σχόλιο Μιχαήλ!

Top

Show Buttons
Hide Buttons