Κορεάτες κατασκευάζουν οθόνη OLED με τη χρήση γραφενίου

by Nikos Kaimakamis • On 15-04-2017 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το γραφένιο έχει θεωρηθεί ως το υλικό του μέλλοντος και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για οθόνες OLED. 

H ιδέα αυτή ανήκει σε ερευνητές του Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI) στην Κορέα. Οι ερευνητές δημιούργησαν μία οθόνη με διαστάσεις 37×47 εκατοστών, η οποία είναι αντίστοιχη μίας οθόνης διαγωνίου 19 ιντσών, με ηλεκτρόδια γραφενίου με πάχος μικρότερο από τα 5 νανόμετρα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του γραφενίου είναι η αντοχή του, καθώς και ο ευλύγιστος χαρακτήρας του, ενώ παράλληλα είναι διαφανές υλικό. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αποτελεί έναν άριστο αγωγό και η χρήση του για τις ανάγκες μία οθόνης αποτελεί ενδιαφέρουσα προοπτική.

Οι Κορεάτες ερευνητές του ETRI κατάφεραν να αντικαταστήσουν εύθραυστα μέρη μίας οθόνης με εκείνα που είναι κατασκευασμένα από το ανθεκτικό γραφένιο, ενώ το γεγονός ότι το υλικό αυτό είναι γνωστό για την ευλυγισία του, επιτρέπει τη χρήση του και σε εύκαμπτες οθόνες με τεχνολογία OLED. Οι Κορεάτες επιστήμονες ξόδεψαν τέσσερα χρόνια έρευνας προκειμένου να φτάσουν σε ένα λειτουργικό πρωτότυπο.

Σύμφωνα με το ZDNet, η τεχνολογία του κέντρου ETRI, δεν αποκλείεται να βρει εφαρμογές και σε οθόνες που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες συσκευών που φοριούνται στο χέρι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons