Κοντά στην ολοκλήρωση το Project Morpheus

by George Polyzos • On 22-09-2014 • AT 3:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

project morpheus

Η Sony πρόκειται σύντομα να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Project Morpheus, δηλαδή του σετ εικονικής πραγματικότητας που προορίζεται να αποτελέσει κύριο ανταγωνιστή του Oculus Rift.

Η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται μελλοντικά να προσφέρει το Project Morpheus σε συνδυασμό με την κονσόλα PlayStation 4. Αν και ο ακριβής χρόνος κυκλοφορίας του σετ δεν έχει προσδιοριστεί, εντούτοις επιβεβαιώνεται ότι το στάδιο της ανάπτυξης πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Shuhei Yoshida, επικεφαλής των Sony Worldwide Studios, στη Wall Street Journal, η ομάδα σχεδιασμού του Morpheus έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της σε ποσοστό 85%, τουλάχιστον σε ότι αφορά το hardware κομμάτι του σετ.

Σε ότι αφορά το λογισμικό, η Sonyέχει επιδείξει πολύ λίγα πράγματα και όπως επισημαίνεται στο Venture Beat ενδέχεται η ανάπτυξη εφαρμογών να προέλθει τελικά από τους ίδιους ανθρώπους που θα αναπτύξουν εφαρμογές και για το ανταγωνιστικό Oculus Rift.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oculus VR έχει προχωρήσει στην αποστολή μερικών χιλιάδων Kits ανάπτυξης σε developers σε όλο τον κόσμο και ήδη ορισμένα παιχνίδια είναι διαθέσιμα για τη συσκευή. Εάν η Sony έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, αυτό θα έχει γίνει «σιωπηλά» και προφανώς σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Ωστόσο, η Sonyφαίνεται να στηρίζει πολλά στην ανάπτυξη του Morpheus. «Με το Morpheus και το PlayStation 4 μπορούμε να προσφέρουμε στους χρήστες μία ολοκληρωτικά νέα εμπειρία εικονικής πραγματικότητας», τόνισε ο Shuhei Yoshida στη Wall Street Journal.

Το σετ εικονικής πραγματικότητας της Sony έχει κάνει την εμφάνισή του σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως στο Game Developer Conference στο Σαν Φρανσίσκο τον Μάρτιο ή στο Electronic Entertainment Expo του Ιουνίου.

Μετά τις αρνητικές προβλέψεις για τον κλάδο των κινητών τηλεφώνων της η Sony έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στραφεί σε νέες μορφές προϊόντων για να ανακάμψει και προφανώς τα σετ εικονικής πραγματικότητας μπορούν να αποτελέσουν μία επικερδή δραστηριότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι το Facebook έδωσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την Oculus VR και να αποκτήσει καλή θέση στη γραμμή εκκίνησης, ενώ σχετικές προσπάθειες υπάρχουν και από πλευράς Samsung.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons