Κλασικά Windows apps διαθέσιμα στο Windows Store

by Nikos Kaimakamis • On 17-09-2016 • AT 10:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

windows_10_store_icon

Το Project Sentennial φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά, καθώς οι παραδοσιακές εφαρμογές των Windows βρίσκουν τη θέση τους στο Windows Store. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ars Technica, παραδοσιακές και κλασικές εφαρμογές των Windows, όπως είναι το Evernote για desktop συστήματα, μπορούν να μπουν στις ηλεκτρονικές προθήκες του Windows Store. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Win 32 API, μπορούν να μπουν στο κατάστημα των εφαρμογών της Microsoft, όπως είχε υποσχεθεί το Project Sentennial που είχε παρουσιάσει η Microsoft στους developers στο πλαίσιο του Build 2015.

To Project Sentennial ονομάζεται πλέον Desktop App Converter και επιτρέπει στους developers να πειράξουν λίγο τις Win 32 εφαρμογές τους και να τις ετοιμάσουν για ανέβασμα στο Windows Store. Θα συμπεριφέρονται όπως όλες οι άλλες εφαρμογές στο θέμα της εγκατάστασης και κατάργησης, αλλά η βασική τους χρήση ως προγράμματα για το desktop δεν θα αλλάζει.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της πρωτοβουλίας αυτής της Microsoft είναι ότι οι παλιές εφαρμογές μπορούν να εκμεταλλευτούν στοιχεία των Universal Windows Programs, όπως είναι η δυνατότητα να εμφανίζουν δυναμικά tiles που αλλάζουν ανάλογα με τη λειτουργία του κάθε προγράμματος. Οι developers μπορούν να ανεβάζουν τις εφαρμογές του στο Windows Store, χωρίς να είναι ανάγκη να τις ξαναγράψουν σε κώδικα κατάλληλο για τα Windows 10.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons