Ένα χρόνο μετά kke.gr τα ίδια χάλια

by Stefanos Kofopoulos • On 18-09-2008 • AT 4:48 pm • 23 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

kke site still sucks

Αν δεν θυμάστε την απάντηση που έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα πριν από ένα χρόνο στο ερώτημα μου σχετικά με την επικοινωνιακή πολιτική του ΚΚΕ και την εμφάνιση του επίσημου site του κόμματος να μια μικρή βοήθεια:

“Η σελίδα μας στο διαδίκτυο θέλει βελτίωση και έχουμε μείνει πίσω. Δηλ. την εμφάνιση στη θεματολογία στην λειτουργικότητα. Είναι ζήτημα χρόνου και θα το βελτιώσουμε. Ωστόσο πρέπει να ξέρετε ότι το ΚΚΕ και η εφημερίδα του ο Ριζοσπάστης ήμασταν από τους πρώτους που αξιοποιήσαμε το διαδίκτυο χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.”

Στις εκλογές του 2007, η κεντρική σελίδα πήγε ένα επίπεδο πίσω δίνοντας την ψευδαίσθηση αλλαγής αλλά το το link Επισκεφθείτε την Κεντρική ιστοσελίδα του Κόμματος στο αριστερό sidebar που μεταφέρει τον χρήστη στην Κεντρική ιστοσελίδα του Κόμματος μαρτυρούσε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ένα χρόνο μετά και παρά το “ζήτημα χρόνου” το site του ΚΚΕ χρησιμοποιεί την ίδια φασάδα που κατασκεύασαν πρόχειρα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές για να καλύψουν το πραγματικό τους διαδικτυακό πρόσωπο “χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες”. Φαντάζομαι οτι οι συνδρομές τις τελευταίες 365 μέρες και τα έξοδα της τηλεόρασης του 902 δεν επιτρέπουν το έξοδο 1000-1500 ευρώ για μια ριζική ανανέωση και βελτιωμένο usability. This is so back in the U.S.S.R (You don’t know how lucky you are, boy. Back in the USSR, yeah).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν θέλω να θίξω πολιτικές πεποιθήσεις κανενός.

  Αλλά:
  – Πρώτα απ όλα μιλάμε για ένα κόμμα το οποίο έχει μείνει 50 χρόνια πίσω.
  – Έχετε ακούσει για καμία άλλη πρόταση εκτός από αγώνες και αντίσταση?
  – Αν ήταν οντότητα θα την έστελνα σε ψυχολόγο για κρίση ιδιότητας και μια γενική αρνητική άποψη και αντίληψη για τα πάντα.
  – Σε κάθε περίπτωση, η γενική φιλοσοφία του κόμματος (ανεξάρτητα αν την αποδεχόμαστε η όχι) δεν ευνοεί την polished εμφάνιση που υιοθετούν τα άλλα μεγάλα κόμματα. Φαντάζεστε την Παπαρήγα με site και γενικά επικοινωνία corporate style ala web 2.0? Απλά δεν παίζει. H Φιλοσοφία τους δεν είναι συμβατή με αυτό το εικαστικό στιλ. Τέλος, έχετε δει πως παρουσιάζονται στην τηλεόραση? Οι τύποι απλά δεν είναι media friendly.

  And that’s why they’re doomed to failure.

  ΥΓ καμιά φορά αναρωτιέμαι αν το 7% του ΚΚΕ αποτελεί από 2% φοιτητές με ακροαριστερές θέσεις (έτσι ήμουν και εγώ) και 5% από δημόσιους υπάλληλους που κρύβονται πίσω από αυτή την ιδεολογία με μοναδικό σκοπό να συντηρήσουν το μοναδικό τους status quo. Λένε: If you’re not a communist by 20 you have no heart and if you’re not a capitalist by 30 you have no brains. (Νομίζω το είπε ο Churchill)

  Αυτά.

 2. Το πράγμα είναι πολύ απλό. Οι ιστοσελίδες και γενικά το ίντερνετ είναι ελεύθερα μέσα. Δίνουν λόγω σε όλους και τρόπο ο καθένας να πει την άποψή του. Αυτό είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την φιλοσοφία του ΚΚΕ όπου δεν υφίσταται ατομική ελευθερία και άποψη και απαγορεύεται η οποιαδήποτε δημοσίευση γνώμης αντιθέτης της σκληρής γραμμής του κόμματος. Οπότε τι περιμένετε; Αφού έχει και αυτό το site πάλι καλά να λέτε. Αν γίνουν κυβέρνηση μια μέρα ίσως καταργήσουν το internet ή βάλουν φίλτρα σε ορισμένες ιστοσελίδες όπως αντίστοιχα έκανε το αδερφό κόμμα στην Κίνα.

 3. aritoni, όταν το site είναι τόσο άθλιο και προσφέρει χείριστο ή ανύπαρκτο usability, ευκολία αναζήτης μάλλον δείχνει ότι δεν θέλει να επικοινωνήσει τις ιδέες του. Η αισθητική που άλλαξαν είναι απλά μια φασάδα που τόσο δεν γουστάρουν και επιμένουν στην ουσία.

 4. ΚΚΕ, το κώμα σου λαε.

 5. Μια παρατήρηση για το post…. Τα τρία μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν και τα τρία εφημερίδες Ριζοσπάστης, Αυγή, Α1… (δεν θα σχολιάσω τα δεκάδες άλλα έντυπα που ελέγχονται από τον δικομματισμό….)… Αν λοιπόν κάνετε τον κόπο να μπείτε στα αντίστοιχα site, μάλλον θα βγάλετε τα αντίστροφα συμπεράσματα από αυτά του titana…. Δεν λέω… ωραία η αισθητική της καθημερινής και το site του Γιώργου… αλλά πολύ πρεσβεία βρε παιδιά……. Anyway…. να πω και μια θεωρητικούρα…. μέχρι να ανέβει ξανά η λαϊκή συμμετοχή στην Ελλάδα, νέα αισθητική σαν αυτή του Μίκη, του Ρίτσου και του Κουν στον νέο αιώνα να μην περιμένετε…..

 6. gagarin, φυσικά για σένα όταν ο Titanas μιλάει για usability, ευκολία στην αναζήτηση κλπ δεν έχει καμία σχέση. Ο δικομματισμός φταίει και όλοι οι άλλοι. Το γεγονός ότι η ΓΓ παραδέχεται το χάλι αλλά δεν κάνει τίποτα περισσότερο από μια φασάδα δεν λέει τίποτα.

 7. Μα, εν έτη 2008, χάνεις την ουσία αν δεν επικοινωνείς με την (εικαστική- επικοινωνιακή) γλώσσα του σήμερα.
  Και το ότι υιοθετείς αυτή την γλώσσα δεν είναι απαραίτητο ότι προσπαθείς να παραπλανήσεις τον κόσμο. Ναι, ένα προϊόν με πολύ καλό μάρκετινγκ θα πουλήσει σε ένα βαθμό (και ας είναι και άχρηστο), αλλά ένα άψογο προϊόν με καλό marketing, τα σπάει! Ε το ΚΚΕ δεν έχει ούτε προϊόν ούτε marketing!

 8. Λοιπόν στην επόμενη συνάντηση μου με την ΓΓ (sic) θα της προτείνω τα εξής

  α) αντί για προεκλογικές συγκεντρώσεις κλπ, να πραγματοποιούνται kke media events
  β) συμφωνία για λανσάρισμα του νέου Nokia N96 σε limited kke edition με Link στην ενεργή αναμονή για το site του κκε
  γ) διαφήμιση στο google (δεξιά πλευρική στήλη) για το φεστιβάλ της ΚΝΕ
  δ) να αγοραστούν καμιά εικοσαριά asus eee 901 (με επεξεργαστή atom) σε κάθε μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας (για να blogαρει στο κεντρικό site)
  ε) δωρεάν wi-fi στο φεστιβάλ της ΚΝΕ
  στ) αγορά κουπονιών μέσω paypal

  και πολλά άλλα… ε ρε γλέντια….

  Τιτάνα … φιλικά…. και μόνο…..

 9. gagarin, μπορείς να προτείνεις να συνεχίσουν να κάνουν διαφήμιση στο facebook και να αγοράσουν εναν ιονιστή βλακείας για να απομακρύνει ατόμα.

 10. @Yannis
  Ναι βρε παιδί μου σε πιστεύουμε, καλή η λάσπη αλλά μάθε και λίγο ιστορία.
  Καταρχήν της φράσης της άλλαξες τα μάτια, η φράση είναι “A young man who isn’t a socialist hasn’t got a heart; an old man who is a socialist hasn’t got a head.” και την είπε ο “Τίγρης” της Γαλλικής Δημοκρατίας. μα για τον Κλεμανσό μιλάω αγαπητέ. Αλλά φάνηκε η αγωνία σου να βάλεις τη λέξη capitalist μέσα στη φράση.Καρφώθηκες.

  -Τότε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου 50 χρόνια πίσω είναι όσοι ακολουθούν Σοβιετικές τακτικές κρατικοποίησης επιχειρήσεων. Βέβαια η διαφορά είναι ότι οι Σοβιετικοί έπαιρναν κερδοφόρες επιχειρήσεις και τις έκαναν περιουσία του κράτους, ενώ οι καπιταλιστές παίρνουν χρεωμένες επιχειρήσεις μπας και σώσουν το status-quo, προσπαθώντας να φορτώσουν στο λαό τα λάθη του δικού τους συστήματος και της κατά τα άλλα “ελεύθερης” αγοράς. Αν η αγορά ήταν ελεύθερη αγαπητέ, θα είχε καταρρεύσει ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα.
  – Τουλάχιστον ακούς αγώνα, αντίσταση, και διεκδίκηση των δικαιωμάτων σου. Αλλά εσύ προτιμάς να ακούς για μίζες, σκάνδαλα, ανασφάλιστη εργασία, ροζ DVD κ.α
  -Προτιμάς πιο “γυαλιστερές” καταστάσεις, δικαίωμά σου να μη σε ενδιαφέρει η ουσία αγαπητέ. Μάθε λοιπόν πως η ΝΔ πλήρωσε σε εταιρία image makers για να μην χρεωθεί το πολιτικό κόστος της πτώσης του Σινούκ!!!!! Αυτό γίνεται όταν μας ενδιαφέρει η “βιτρίνα” και όχι η ουσία να βρεθεί ο πραγματικός λόγος που πέθανα 18 άνθρωποι.(Ο Τριανταφυλλόπουλος είχε δείξει στοιχεία για αυτό).
  Όντως έχουν καλύτερο image οι άλλοι πολιτικοί, αλλά πόση βρωμιά κρύβεται από κάτω το ξέρουμε καλά όλοι, αλλά σαν πρόβατα πάμε και τους ψηφίζουμε κάθε φορά.

  @Barpageorge
  Για ποια ελευθερία έκφρασης μιλάς?
  Η υπόθεση blogme νομίζω τα λέει όλα περί ελευθερίας λόγου στο διαδίκτυο, τα ίδια να τα πεις και στον Αντώνη Τσιπρόπουλο που του κατάσχεσαν σκληρούς δίσκους, έχασε τα projects που έφτιαξε και όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν εγκληματία. Και δε μιλάω για υποθετικές τρομολαγνικές ονειρώξεις όπως οι δικές σου, αλλά για πραγματικές καταστάσεις. Για να μη μιλήσω για τον επερχόμενο blogoνόμο, που θα φτάσουμε να αναρτούμε τις ταυτότητες μας για να κάνουμε ένα post.

  @Titanas
  Το ότι θα κατηγορούσε κανείς το ΚΚΕ ότι δε θέλει να επικοινωνήσει τις ιδέες του πρώτη φορά το ζω. Είναι από τα λίγα κόμματα που κάνουν εξορμήσεις και μιλάνε σε κόσμο για ΠΟΛΙΤΙΚΗ, σταθερά εδώ και δεκαετίες. Και αυτό είναι επικοινωνία, να μιλάς με τον συνάνθρωπό σου και όχι να αφήνεις σεντόνια από θέσεις σε ένα site , και στην καλύτερη να τα λέτε μέσω keyboard.
  Και στην τελική προτιμώ ένα πανάρχαιο html site, παρά ένα σούπερ-ντούπερ ουάο site με ajax και την ευγενική χορηγία της SIEMENS.
  Αν πραγματικά σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά του ΚΚΕ, φαντάσου ότι πέρσι για πρώτη φορά δεν έγινε φεστιβάλ ΚΝΕ ενώ έγιναν εκλογές. Μπορείς να καταλάβεις πόσο πιεσμένα είναι τα οικονομικά αυτού του κόμματος, όταν έχει χάσει ένα σταθερό έσοδο που είχε κάθε χρόνο.

 11. Red Garland, χαλάρωσε και αντιμερώπισε και το θέμα χρηστικότητας και εύκολη εύρεσης και αναζήτησης της πληροφορίας. Όπως παρουσιάζεις τα γεογονότα είναι σαν να μου λες ότι γιατί να έχουμε όμορφα αυτοκίνητα αφού όλα 4 ρόδες έχουν, γιατί να έχω διαφορετικά μπλουζάκια αφού όλα την ίδια δουλειά κάνουν και θα αγοράζω τα nylon από την λαϊκή κλπ. Το επιχείρημα ουσία το ΚΚΕ – οι άλλοι δεν νοιάζονται παρά για την εικόνα μόνο είναι εντελώς άκυρο γιατί το ΚΚΕ επίσης μια σελίδα φασάδα για να καλύψει τα χάλια του.

 12. Θα χαλάρωνα αν η κριτική περιοριζόταν στο site και όχι να κλωθογυρίζει στη Σοβιετική Ένωση και στη μετα-μαοική Κίνα.
  Δεν είναι άκυρο διότι το ΚΚΕ μπορεί να έκανε μια φασάδα για να κρύψει μια “άσχημη” εικόνα, αλλά οι άλλοι κάνουν γκλαμουράτες εικόνες να κρύψουν την “άσχημη” ουσία τους.
  Δε διαφωνώ με τις παρατηρήσεις σου πάνω στη χρηστικότητα, ούτε εγώ τρελάθηκα από το site του KKE, αλλά δε θα χρησιμοποιήσω το site για να κρίνω πολιτικά και ιδεολογικά ένα κόμμα όπως έκαναν οι παραπάνω, και στους οποίους δεν είδα να κάνεις καμία σύσταση.
  Α, μη τι άλλο sites όπως της ΚΝΕ, του Οδηγητή και το 1917.gr έχουν δεχθεί ένα πολύ μεγάλο face lift, δεν είναι λοιπόν ότι δεν μπορούν να φτιάξουν κάτι τέτοιο, απλά όπως και εσύ έτσι και εγώ δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν φτιάχνουν ένα αυτή τη στιγμή.
  Ποιος ξέρει ισως το Αγγλικό site που βασίζεται στο plone (open source που ελάχιστοι γνωρίζουν) να δηλώνει κάτι, είδωμεν….
  By the way, αν κάποιος θέλει να μάθει τι λέει το ΚΚΕ για όλα αυτά που γίνονται καθημερινά μπορεί να μπει στο Ριζοσπάστη, και αναζήτηση έχει, και relative articles εμφανίζει πλέον κάτω από κάθε άρθρο, και πρόγραμμα Rizoreader έχει για offline ανάγνωση.

 13. Red Garland, μίλησα εγώ για κάτι πέρα από την την αισθητική, την χρηστικότητα κλπ? Επίσης μιλάμε για το site του ΚΚΕ και όχι των άλλων, γιατί πάντα παίζει αυτό το επιχείρημα; Όταν το αμάξι σου έχει πρόβλημα λες οτι του γείτονα δεν έχει ή έχει κάτι χειρότερα άρα εγώ που έχω χαλασμένα φρένα μόνο είμαι καλύτερα ή χειρότερα; Όσο για το site του Ριζοσπάστη δεν το δέχομαι με τίποτα. Αν είναι έτσι να κλείσει το kke.gr ή να στέλνει τον κόσμο αυτόματα εκεί. Έλεος

 14. Μη με ρωτάς κάτι που ξέρεις ήδη…έλεος. back in the USSR είναι σχόλιο για τη χρηστικότητα? give me a break…. νόμιζα ότι μιλάς σοβαρά.

  Όχι εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, για την ακρίβεια και χρησιμοποιώντας την αναλογία σου, εγώ προτιμώ να οδηγώ ένα FIAT που του τρέχουν τα λάδια, παρά μια Μαζεράτι γεμάτη ναρκωτικά μέσα. Θα ήθελα μεγαλύτερο αυτοκίνητο, αλλά δεν μου τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια για να το αγοράσω. Ομως δε γουστάρω να με κρίνουν ως άνθρωπο από το αυτοκίνητό μου, αλλά από τις πράξεις μου.
  Πιστεύω πως ολοκλήρωσα αυτό που ήθελα να πω.

 15. Red Garland, μιλάμε για αυτοκίνητο και όχι για το περιεχόμενο αυτού δικέ μου. Αν έκανες τον κόπο να κάνεις κλικ το link και να δεις το τραγούδι των Beatles και τους στίχους ίσως να έβλεπες διαφορετικά το back in the ussr.

 16. Χαλαρώστε λιγάκι. Όλη η δουλειά γίνεται εθελοντικά από κάποια κομματικά μέλη. Οι οποίοι ταυτόχρονα κάνουν ένα σωρό άλλα πράγματα και την κανονική δουλειά τους για να ζήσουν. Δεν έχει το ΚΚΕ στρατό από συμβουλάτορες και προγραμματιστές και ούτε πρόκειται να πληρώσει εταιρείες να του τα φτιάξουν. Όπως δεν πληρώνει εταιρείες για να στήσει φεστιβάλ. Μιλάμε για πραγματικό user generated content… :-)

  Όσο ενισχύεται το κόμμα από κόσμο βελτιώνεται και η δουλειά του. Σε όλους τους τομείς. Και στην ουσία και στην αισθητική. Όσοι παρακολουθούν το ΚΚΕ, ξέρουν και βλέπουν.

  Και ναι Τιτάνα. Να δεχτείς τον Ριζοσπάστη σαν βασικό site του Κόμματος για την ενημέρωσή σου. Έτσι είναι εδώ και 90 χρόνια κι έτσι θα είναι. Ακόμη κι αν φτιαχτεί το super duper site στο kke.gr. Η επίσημη φωνή του Κόμματος είναι ο Ριζοσπάστης. Και αν δεν μπορείς να το δεχτείς και δεν γουστάρεις αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, δέξου τουλάχιστον ότι οι προθέσεις υπάρχουν και υπάρχει και η πράξη. π.χ. ξέρεις πολλά κόμματα που να έχουν διαθέσιμο ηλεκτρονικά υλικό από το 1994? Ή ακόμη ξέρεις πολλές εφημερίδες που να το έχουν αυτό?

  Οπότε τα σχόλια περί οπισθοδρομικού κόμματος και τα ρέστα, είναι εντελώς άκυρα και κακόβουλα.

  Υ.Γ: Πάντως το νέο kke.gr, αν υποθέτω σωστά, θα βγει στον αέρα με αφορμή την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας.

 17. Ααα… κι ένα παράπονο…. Να βλέπουμε και τα καλά όμως καμιά φορά. Καλά κάνετε και κράζετε για το kke.gr. Αλλά όταν γίνονται και κάποια βήματα να τα λέμε. π.χ. πρόσφατα που ο Ριζοσπάστης έκανε κάποιες αλλαγές ειδικά για την καλύτερη χρηστικότητά του από τους bloggers και για καλύτερο social bookmarking, δεν είδα κανα post από κανέναν. (εκτός από τους red bloggers) Ούτε είδα κανέναν να γράφει για το νέο site του Οδηγητή (αλλά και την έντυπη ανανεωμένη έκδοση του), ούτε για το site της KNE κοκ…

  Οπότε όποιος θέλει να κράζει το ΚΚΕ, ας βλέπει πρώτα όλη την εικόνα και όχι μόνο ότι θέλει για να βγάλει το συμπέρασμά του.

 18. Rocean, ρε συ μπορεί να μην συμφωνούμε σε πολλά αλλά γουστάρω που αναφέρεις τα θετικά και τι έχει αλλάξει. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει γιατί δεν διαβάζω τα σχετικά sites, τώρα όμως έχω μια καλή αφορμή να το κάνω και να γράψω σχετικά. Kudos man!

 19. Αγαπητέ Titanas, έχεις δίκιο. Η σελίδα χρειάζεται ένα extreme makeover. Παρ’ όλα αυτά νομίζω πως χάνεις το νόημα με τον τρόπο που σκέφτεσαι.

  Επικρατεί μία κρίση σε κάθε τομέα. Το κόμμα αυτό έχει να δώσει πολλούς αγώνες μαζί με υποστηρικτές του και μη ώστε να αλλάξει κάτι ακόμα και στον τρόπο που σκέφτεσαι.

  Είμαι φοιτητής, και από την επαφή μου με τον χώρο της αριστεράς μπορώ να σε βεβαιώσω πως οι αγώνες γίνονται χέρι με χέρι και όχι κλικ με κλικ. Όλα έχουν σημασία δεν λέω αλλά σίγουρα αυτό θα το άλλαζα τελευταίο. Έτσι που είναι στημένα αυτά εδώ: http://www.kne.gr/ http://www.odigitis.gr/ δεν είναι καλά;

  Θα προτιμούσα να διάβαζα τις προτάσεις σου για αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν με τις γνώσεις και την αισθητική σου και όχι τέτοιο “κράξιμο”.

  http://www.laokratia-redblogs.blogspot.com/

  Εδώ συναντώ μία λίστα με τους αποκαλούμενους, κόκκινους Bloggers. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι εκεί έξω. Παράλληλα όμως ξέρω άλλους τόσους φοιτητές σε σχολές πληροφορικής εφαρμοσμένης και μη που σίγουρα θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι καλύτερο. Οπότε θεωρώ πως είναι θέμα προτεραιοτήτων.

 20. Konstantinos, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι όταν η Αλέκα απάντησε στην σχετική ερώτηση είπε ότι είναι θέμα χρόνου να το διορθώσουν, δηλαδή “ναι ξέρουμε ότι είναι χάλια και θα το φτιάξουμε”. Αντί αυτού όμως, σήκωσαν μια πρόσοψη όπως έκαναν στις προσόψεις των κτιρίων της Πειραιώς και αλλού γιατί δεν πρόλαβαν, ήθελαν, whatever να κάνουν αυτό που έπρεπε. Θυμάμαι πολύ καλά και νομίζω ότι είναι εκεί ακόμα, η φασάδα στο ΙΚΑ έχει ζωγραφισμένη την Ελληνική σημαία λίγο τσαλακωμένη από τον αέρα και με σκιά πάνω στα υποτιθέμενα τζάμια. Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι ότι πέρασε ένας χρόνος για μια αλλαγή που απαιτεί μερικές εβδομάδες δουλειά και ελάχιστο κόστος ειλικρινά.
  Όχι, τα http://www.kne.gr/ και http://www.odigitis.gr/ δεν είναι καλά. Μπορεί να είναι καλύτερα από το http://www.kke.gr αλλά δεν είναι καλά για το 2008. Δεν έχει αξία η πληροφορία μόνο αλλά πόσο εύκολα την βρίσκεις, πόσο όμορφα παρουσιάζεται, πότε παρουσιάζεται κλπ. Αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου όσο η extreme διάθεση για τον δικοματισμό και την ασυνέπεια και όλα τα γνωστά όταν το ίδιο το ΚΚΕ αδυνατεί να κάνει κάτι τόσο απλό. Ελπίζω να έχει δίκιο ο Rocean για την αλλαγή. btw δεν αμφισβήτησα ποτά τους αγώνες του ΚΚΕ κλπ. Διαφωνώ μαζί σου όμως στο χέρι – χέρι και κλικ – κλικ. Πήγαινε 5-7 χρόνια πίσω και δες τι έκανες στο internet και στο κινητό σου τότε και τι κάνεις τώρα.

 21. Μιλάς ωραία. I like you either way!

 22. Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα και ήμουν σίγουρος για τα σχόλια που θα ακολουθούσαν (αντικομμουνιστές, ιδεολογία, το σύστημα κ.λπ.).

  Ο Στέφανος λέει κάτι πάρα πολύ απλό. Κάτι που μια ομάδα από δέκα άτομα (ακόμη και εθελοντές, τόσοι φοιτητές σχετικοί με το αντικείμενο είναι στην ΚΝΕ) θα μπορούσε να ολοκληρώσει σε μία εβδομάδα.

  Δεν μιλάμε για εξεζητημένα πράγματα. Ας έστηναν σε Drupal τον ιστότοπό τους, ώστε να είναι χωρίς ιδιαίτερο κόπο εύχρηστος, όμορφος και το κόμμα θα έδειχνε πως στηρίζει το ανοιχτό λογισμικό.

  Κουκιά μετρημένα, δηλαδή.

 23. Το WordPress δεν σαν κάνει; Αν δεν κάνω λάθος, με αυτό είναι στημμένο ο Οδηγητής!

  Πάντως, αν περιορίσουμε τη συζήτηση στην αισθητική και στη λειτουργικότητα των site, νομίζω οτι υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν και να είσαστε σίγουροι οτι θα τα κάνουν. Απλά, δεν θα γίνουν τη στιγμή που θα θιγεί η αισθητική κάποιου καλοθελητή, αλλά όταν το αποφασίσουν. Η δική τους ιεραρχία, καλώς ή κακώς, δίνει προτεραιότητα στην ουσία: Στην φυσική παρουσία του Κόμματος και της Νεολαίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές και στις γειτονιές. Με λίγα λόγια, εκεί που ζει και εργάζεται ο απλός κόσμος.

  Αυτά, από κάποιον που γνώρισε τη ΚΝΕ όσο σπούδαζε (σαν φίλος κάποιων ΚΝιτών) και αργότερα συνάντησε και το ΚΚΕ σαν εργαζόμενος. Οι Άλλοι δεν βρέθηκαν ποτέ δίπλα μου. Μόνο στις γκλάμουρ ιστοσελίδες και στις αντίστοιχης αισθητικής τηλεοπτικές εμφανίσεις τους βλέπω…

Top

Show Buttons
Hide Buttons