Κινητό πορτοφόλι από τη Samsung και τη LoopPay

by Nikos Kaimakamis • On 19-02-2015 • AT 2:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

loop pay

H Samsung ανακοίνωσε την εξαγορά της LoopPay, με σκοπό να βάλει τα smartphones στον κόσμο των συναλλαγών.

Η LoopPay ιδρύθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ, το 2012 και αποτελεί έναν πάροχο υπηρεσιών κινητών πληρωμών, με ένα σύστημα που είναι συμβατό με την πλειοψηφία των τερματικών που υπάρχουν στο εμπόριο.

Η τεχνολογία της LoopPay ονομάζεται Magnetic Secure Transmission (MST) και εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή της στο επερχόμενο Samsung Galaxy S6, το οποίο και θα έρθει να ανταγωνιστεί ευθέως το Apple Pay. Το ισχυρότερο ατού του LoopPay έναντι του Apple Pay είναι το ποσοστό συμβατότητας του πρώτου με τα τερματικά της αγοράς έναντι του δευτέρου.

Οι χρήστες του LoopPay μπορούν να “φορτώσουν” τις πληροφορίες της πιστωτικής τους κάρτας στο Android ή iOS κινητό τους μέσα από την ειδική εφαρμογή που μπορούν να έχουν εγκατεστημένη στο κινητό τους. Με τη χρήση της τεχνολογίας MST της LoopPay, δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στέλνοντας ένα σήμα όμοιο με αυτό που εκπέμπει μία μαγνητική κάρτα συναλλαγών και μπορεί να διαβαστεί από το ανάλογο τερματικό.

Με κόστος 59,95 δολαρίων στις ΗΠΑ, μπορεί κανείς να αγοράσει το LoopPay CardCase το οποίο αποτελεί μία θήκη στην οποία τοποθετείται η πιστωτική κάρτα και το smartphone και περνά από ένα τερματικό POS για την εκτέλεση συναλλαγών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons