Kingston SSDNow V+ με self healing στην Ελλάδα

by Stefanos Kofopoulos • On 27-08-2009 • AT 1:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Kingston SSDNow V+

Οι Kingston SSDNow V+ δίσκοι είναι πλέον διαθέσιμοι και στην Ελλάδα. Τα νέα είναι καταπληκτικά για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Το μοντέλο των 64GB που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή κοστίζει €150 χωρίς ΦΠΑ και χρησιμοποιεί self healing. Για κάποιον που χρησιμοποιεί το laptop για δουλειά και θέλει το μικρότερο δυνατό βάρος και την μικρότερη δυνατή απαγωγή θερμότητας, τα 150 ευρώ κόστος είναι αμελητέα όταν συνδυάζονται με self healing και Windows 7.

Δυστυχώς οι γρήγοροι δίσκοι laptop δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση κατά την διάρκεια του Ελληνικού καλοκαιριού. Η θερμότητα από τον δίσκο, η υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος και ο επεξεργαστής αναγκάζουν το ανεμιστηράκι να δουλεύει περισσότερο καταναλώνοντας επιπλέον ενέργεια. Για να μην σχολιάσω την ζέστη στα πόδια.

Ομολογώ ότι θα ήθελα να δοκιμάσω 2 SSDNow V+ σε RAID 0 για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο αλλά μάλλον θα περιοριστώ στο ένα κομμάτι για το laptop μου όταν εντοπίσω κάποιο online κατάστημα με τους V+. Προς το παρόν το skroutz.gr εμφανίζει μόνο τα παλιότερα μοντέλα.

Ακολουθούν τα επίσημα λογάκια από το press release.

Η Kingston Technology Europe Ltd., η Νο 1 ανεξάρτητη εταιρεία προϊόντων μνήμης στον κόσμο, λανσάρει στην αγορά το νέο μέλος της οικογένεια των solid-state drives SSDNow, το SSDNow V+ Series. Το SSDNow V+ Series της Kingston διατίθεται σε πολλές χωρητικότητες και έχει υψηλότερη και γρηγορότερη επίδοση ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών που αναζητούν τη μέγιστη επίδοση για τα συστήματά τους. Ο δίσκος αυτός αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για καταναλωτές, κατασκευαστές συστημάτων, integrators και εταιρικούς χρήστες οι οποίοι αναζητούν έναν οικονομικό τρόπο για να αυξήσουν την επίδοση και τη διάρκεια ζωής των υπολογιστών τους.

«Ο δίσκος SSDNow V+ Series της Kingston είναι ένα ιδανικό solid-state drive για χρήστες οι οποίοι εργάζονται σε απαιτητικά περιβάλλοντα όπου η αποτελεσματικότητα και οι επιδόσεις είναι πολύ σημαντικές», δήλωσε ο Οδυσσέας Σκαρπίδης, Business Development Manager της Kingston Technology Europe για την Ελλάδα. «Οι χρήστες θα μπορούν να είναι περισσότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους, καθώς η μεγαλύτερη χωρητικότητα στον σκληρό δίσκο επιτρέπει την αποθήκευση περισσότερων αρχείων, την ταχύτερη εκκίνηση και την καλύτερη φόρτωση των εφαρμογών».

Η Kingston συνεχίζει να επεκτείνει την οικογένεια των προϊόντων της σειράς SSDNow με λύσεις που ταιριάζουν σε όλα τα προφίλ καταναλωτών και στις απαιτήσεις. Με τους δίσκους SSDNow V+, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή επωφελείται από την εντυπωσιακή ταχύτητα ανάγνωσης random 4Κ που φτάνει έως και τα 6,300 IOPS, και την ταχύτητα εγγραφής random 4Κ που φτάνει έως και τα 291 IOPS. Ο δίσκος SSDNow V+ έχει απίστευτη συνεχή ταχύτητα ανάγνωσης έως και 220MB/sec και ταχύτητα εγγραφής έως και 180MB/sec.

Οι νέοι δίσκοι SSDNow V+ διατίθενται σε χωρητικότητα των 64GB μόνο στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (περιοχή ΕΜΕΑ), ενώ οι χωρητικότητες των 128GB και 256GB αναμένεται να είναι διαθέσιμες το Σεπτέμβρη. Ο δίσκος SSDNow V+ χρησιμοποιεί ένα SATA interface και είναι εξαιρετικά ανθεκτικός καθώς αποτελείται από σταθερά τμήματα και παράγει λιγότερη θερμότητα από ένα συνηθισμένο σκληρό δίσκο. Επιπλέον, συνοδεύεται από εγγύηση 3 ετών, δωρεάν τεχνική υποστήριξη 24/7 και τη γνωστή αξιοπιστία της εταιρείας Kingston.

Χαρακτηριστικά και Προδιαγραφές της σειράς Kingston SSDNow V+ Series:

– Συνολικός όγκος συνεχούς ανάγνωσης*: 64GB, 128GB & 256GB – 220MB/sec.
– Συνολικός όγκος συνεχούς εγγραφής*: 64GB – 140MB/sec. 128GB – 170MB/sec. 256GB – 180MB/sec.
– IOPS (Input and Output Operations per Second)*: Random 4K ανάγνωση – 6,300 IOPS Random 4K εγγραφή: 64GB – 84 IOPS Random 4K εγγραφή: 128GB – 158 IOPS Random 4K εγγραφή: 256GB – 291 IOPS
– Form factor: 2.5″
– Interface: SATA 1.5Gb/sec. και 3.0Gb/sec.
– Χωρητικότητα**: 64GB, 128GB, 256GB
– Υποστηρίζει S.M.A.R.T.: Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology
– Θερμοκρασίες αποθήκευσης: -40° C έως 85° C
– Θερμοκρασίες λειτουργίας: 0° C έως 70° C
– Διαστάσεις: 69.85mm x 100mm x 9.5mm
– Βάρος: 84 gr.
– Vibration operating: 2.7G
– Vibration non-operating: 20G
– Χαρακτηριστικά Ισχύος: Ενεργό: 2.6W; Αδρανές 0.15W
– Διάρκεια ζωής: 1 εκατομ. ώρες MTBF (Mean Time Before Failure)
– Operating Shock: 1500G
– Εγγύηση: συνοδεύεται από εγγύηση 3 ετών, δωρεάν τεχνική υποστήριξη 24/7

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons