Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια

by Stefanos Kofopoulos • On 28-01-2010 • AT 6:52 pm • 36 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Kingston SSDNow V+ generation 2

Με τα Windows 7 ήδη διαθέσιμα, ώριμους 3Gb/s SATA controllers στην αγορά και εφαρμογές να διψούν για ταχύτητα οι επιδόσεις των 230MB/sec ανάγνωσης και 180MB/sec εγγραφής που υπόσχεται η Kingston για την δεύτερη γενιά των SSDNow V+ είναι δελεαστικές. Με την βοήθεια ενός Intel Core i5 661, 4GB DDR3 double channel OCZ RAM, του ASUS P7H57D-V EVO και των Windows 7 32bit είχα στα χέρια μου 4 threads να συγχρονίζονται στα 3.33GHz, μνήμη με CL 8-8-8-24 στα 1600MHz, το H57 chipset και το πιο πρόσφατο λειτουργικό της Microsoft που πλέον υποστηρίζει Trim.

Στο test χρησιμοποιήθηκαν τα προγράμματα ATTO Disk Benchmark 2.41, HD Tune Pro 4.01, PCMark05 1.2.1 και PCMark Vantage Advanced 1.0.1.1. Για να δούμε πόσο γρήγορος είναι ο Kingston SSDNow V+ δεύτερης γενιάς με την cache πάντα ενεργοποιημένη μέσα από τα Windows 7.

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο ATTO Disk Benchmark 2.41

Οι αριθμοί στο ATTO μιλάνε από μόνοι τους. Ο SSD χτυπάει μεγαλύτερα νούμερα και από αυτά που δίνει η Kingston με 235 MB/sec στην ανάγνωση και 180MB/sec στην εγγραφή. Το πρώτο test δείχνει ξεκάθαρα ότι η Kingston κρατάει τις υποσχέσεις.

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο HD Tune Pro 4.01

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο HD Tune Pro 4.01

Στο γενικό benchmark του HD Tune Pro 4.01 ο Kingston συμπεριφέρεται περίπου το ίδιο στην εγγραφή και την ανάγνωση διατηρώντας σταθερή απόδοση και στις δύο περιπτώσεις ακόμα και στο μέσο όρο του test. Εντυπωσιακό νούμερο τα 0.2 ms access time στην ανάγνωση δεδομένων.

Ανάγνωση: 174.6MB/sec max – 165.8MS/sec ave – 0.2 ms access time – 175.7 MB/sec burst rate
Εγγραφή: 174 MB/sec max – 159.1 MB/sec ave – 0.5 ms access time – 174.9 MB/sec burst rate

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο HD Tune Pro 4.01

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο HD Tune Pro 4.01

Το random access είναι ο τρόπος που ο υπολογιστής διαβάζει και γράφει δεδομένα καθημερινά. Αυτό σημαίνει η cache στον browser, έγγραφα, φωτογραφίες, μουσική κλπ. Λίγο πολύ η καθημερινή δουλειά που κάνουμε όλοι στο σπίτι, το γραφείο ή σε κάποιο file server που προσπαθεί να γεμίσει ή να στείλει δεδομένα συνεχώς. Κατά μέσο όρο ο Kingston SSDNow V+ δεύτερης γενιάς κατάφερε να πιάσει τα 180MB/sec στην ανάγνωση και τα 111MB/sec στην εγγραφή.

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο HD Tune Pro 4.01

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο HD Tune Pro 4.01

Kingston SSDNow V+ gen 2 benchmark, η αλήθεια στο HD Tune Pro 4.01

Συνέχεια με το HD Tune Pro 4.01 αλλά αυτή την φορά σε συνεχή ανάγνωση και εγγραφή αρχείων με μέγεθος 32Kb, 2MB και 512ΜB. Πρακτικά αυτό σημαίνει αρχεία που αποθηκεύει ο browser στην cache όπως background images, φωτογραφίες από το web και το κινητό και φυσικά torrent files και αρχεία backup. Σε κάθε περίπτωση ο SSD δεν απογοητεύει δείχνει όμως να είναι γρηγορότερος στην εγγραφή μικρών αρχείων με την εικόνα να αντιστρέφεται και να εξισορροπείται στην εγγραφή και την ανάγνωση μεγάλων αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι φωτογραφίες, έγγραφε και μουσική θα ανοίξουν πολύ γρήγορα ενώ τα GB των torrents και του backup άνετα μπορούν να μεταφερθούν από και προς το δίσκο με ταχύτητες προ προσεγγίζουν κατά μέσο όρο 200MB/sec.

Στα γενικά tests του PCMark05 1.2.1 και PCMark Vantage Advanced 1.0.1.1 όπου τα προγράμματα προσπαθούν να εξομοιώσουν την πραγματική χρήση του δίσκου σε διάφορες καταστάσεις, τα αποτελέσματα είχαν μικρές αποκλίσεις σε κάθε test. Φαντάζομαι ότι παίζει ρόλο η cache των Windows 7 και η RAM, σε κάθε περίπτωση όμως διαφορές τις τάξης των 5-10MB/sec μπορεί να θεωρηθούν σημαντικές ως απόλυτα νούμερα δεν έχουν όμως ιδιαίτερη σημασία γιατί η τάση που καταγράφεται είναι θετική.

Οι μέσοι όροι των αποτελεσμάτων είναι οι εξής για το PCMark05 (score 26857):

HDD – XP Startup: 81.6 MB/sec
HDD – Application Loading: 74.9M B/sec
HDD – General Usage: 54.3 MB/sec
HDD – Virus Scan: 81.2 MB/sec
HDD – File Write: 167.2 MB/sec

Οι μέσοι όροι των αποτελεσμάτων είναι οι εξής για το PCMark Vantage Advanced 1.0.1.1 (score 21655):

HDD – Windows Defender: 91.1 MB/sec
HDD – gaming: 109.6 MB/sec
HDD – importing pictures to: 132.3 MB/sec
HDD – Windows Vista startup: 119.6 MB/sec
HDD – video editing using Windows: 90.4 MB/sec
HDD – Windows Media: 128.4 MB/sec
HDD – adding music to Windows: 72.15 MB/sec
HDD – application loading: 73.9 MB/sec

Άμεση σύγκριση μεταξύ του μικρού και απλού Kingston SSDNow 40GB (PCMark05 score: 21963) με τον Kingston SSDNow V+ 2ης γενιάς (PCMark05 score: 26857) δείχνουν πόσο σημαντική είναι η διαφορά. Αν σας κούρασαν τα παραπάνω νούμερα αρκεί να σκεφτείτε ότι μεταφέροντας φωτογραφίες στον υπολογιστή με ταχύτητα 132.3 MB/sec πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε δευτερόλεπτο θα έχετε μεταφέρει περίπου 25 φωτογραφίες των 5MB από την κάμερα ανάλυσης των 10 megapixel που αγοράσατε τα Χριστούγεννα.

Ο Kingston SSDNow V+ δεύτερης γενιάς ή αλλιώς SNVP325-S2B/128GB είναι ένα μικρό τέρας που αυτή την στιγμή κοστίζει €315 προ ΦΠΑ στο bundle kit ή €306 προ ΦΠΑ μόνος. Είναι προφανές ότι το bundle kit με την εξωτερική θήκη για να μετατρέψετε τον παλιό σκληρό σε εξωτερικό USB αλλά και το software για cloning από τον παλιό δίσκο στον καινούριο αξίζει τα επιπλέον 9 ευρώ. Το ερώτημα είναι αν η δεύτερη γενιά SSDNow V+ της Kingston αξίζει τα χρήματα.

Η απάντηση εξαρτάται από αυτόν που θέτει την ερώτηση. Αν έχετε τα χρήματα, θέλετε επιδόσεις στην επεξεργασία βίντεο και ήχου ή οι ανάγκες του file server στο γραφείο πιέζουν για γρηγορότερο αποθηκευτικό μέσο, η απάντηση είναι θετική. Επενδύστε χρήματα για την απόκτηση του SSDNow V+ gen 2 και την επιπλέον ταχύτητα που προσφέρει. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε αν το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το 1080p HD video της κάμερας που πρόσφατα αγοράσατε για ενάμισι χιλιάρικο γιατί το I/O στην διάρκεια του editing είναι μεγάλο. Αnyway, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Για τους υπόλοιπους, ο SNVP325-S2B/128GB θα παραμείνει ένα όνειρο και μια ματιά στο μέλλον των προσωπικών υπολογιστών, εκτός και αν διαθέτετε τα χρήματα σε επίπεδο hardcore gamer και η πιστωτική του μπαμπά δεν έχει όριο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

36 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά όλα αυτά αλλά κατά την γνώμου η τιμή τους είναι αποτρεπτικός παράγοντας ειδικά όταν σε μερικούς μήνες απο τώρα,άντε κανένα χρόνο,η τιμή τους θα έχει πέσει στο μισό.Προσωπικά δεν αγοράζω αν δεν θεωρήσω λογική την τιμή ενός δίσκου ssd.Οι περισσότεροι επίσης home users δεν έχουν άμεση την ανάγκη για χρήση τους.Πιο πολύ τους ενδιαφέρει το μέγεθος ενός δίσκου,ώστε να χωρέσουν το υλικό που κατέβασαν απο το internet παρά η ταχύτητα του που μετριάζεται απο τις επιδόσεις των επεξεργαστών πολλών πυρήνων.Όσον αφορά τις επιδόσεις του test αυτές δείχνουν καθαρά την πρόοδο που γίνεται στην τεχνολογία αυτή η οποία έχει ακόμα να δώσει στον καταναλωτή γιατί είναι στο ξεκίνημα της.

  • Ένας χρόνος για την αγορά της πληροφορικής και της τεχνολογίας ξέρεις ότι είναι ένας αιώνας, οπότε δεν έχει νόημα να το πάρεις μετά από ένα χρόνο. Όσο για το κόστος, είναι ξεκάθαρο ότι ο δίσκος είναι φτιαγμένος για όσους έχουν τα χρήματα ή ζητούν επιδόσεις εδώ και τώρα.

 2. Θα συμφωνήσω με τον Alex. Η τιμή είναι όντως απαγορευτική (ως προς το θέμα της ταχύτητας). Την στιγμή που δίσκοι τέτοιας χωρητικότητας κοστίζουν 30 euro, μπορώ να πάρω 4 τέτοιους και να τους βάλω σε raid 0. Η απόδοσή τους θα αυξηθεί σημαντικά και θα μου κοστίσουν 120 euro τα 600GB περίπου σε αντίθεση με τα 200+ που κάνει ένας SSD των 128GB.
  Το μόνο καλό κατά τη γνώμη μου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας (συνεπώς laptop/netbook κλπ). Στα netbooks όμως πόσοι χρήστες κάνουν εντατικό filesharing, video editing etc για να νοιάζονται τόσο πολύ για την ταχύτητα του δίσκου;
  Καλές οι εξωτικές τεχνολογίες/ιδέες αλλά η συγκεκριμένη δεν παρέχει κάτι το φανταστικό για τα λεφτά της.

  • Ναι φυσικά μπορείς να το κάνεις αυτό αλλά θα έχεις τρελή κατανάλωση σε ρεύμα όχι μόνο από τους δίσκους, θα πρέπει να στήσεις το RAID και να αποφασίσεις πως και τι θα κάνεις για το backup. Άσε που οι 4 δίσκοι δεν χωράνε στο laptop.

   Εξήγησα που απευθύνεται ο δίσκος και ποιος τον έχει ανάγκη εδώ και τώρα. Είναι ξεκάθαρο και για αυτό που προσφέρει το κόστος είναι ικανοποιητικό, όχι για μένα και σένα αλλά τις κατηγορίες prosumers και enterprise που στοχεύει να καλύψει.

  • Αν τους βάλεις σε RAID 0 τότε θα έχεις 150GB (ή όσο είναι οι δίσκοι των 30 ευρώ), όχι 600.
   Επίσης, δεν θα καταφέρεις να φτάσεις τις επιδόσεις του SSD και θα έχεις και 4πλάσιες πιθανότητες να χτυπήσει ο “δίσκος” σου. Κι όλα αυτά για να γλιτώσεις μερικά ευρώ.

   Anyway, συμφωνώ απόλυτα πως η τιμή είναι “απαγορευτική” προς το παρόν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως υπάρχουν χρήστες/επαγγελματίες που έχουν ανάγκη αυτές τις επιδόσεις και μπροστά σ’αυτό, το κόστος είναι αστείο.

   • σύμο κάτι μπέρδεψες με τα RAID… με RAID 0 σίγουρα έχεις 4χ την χωρητικότητα των δίσκων

 3. “…Intel Core i5 661, 4GB DDR3 double channel OCZ RAM, του ASUS P7H57D-V EVO και των Windows 7 32bit …”

  32bit ? :p Χρειάζεσαι επειγόντως upgrade :p

  • Ήθελα να είμαι σίγουρος ότι όλα τα benchmark προγράμματα θα έπαιζαν χωρίς πρόβλημα. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος. Τώρα θέλω να βάλω το μωρό πάνω στον 6Gbit SATA controller της Marvell να δω αν υπάρχει διαφορά

 4. Λίγο άσχετη ερώτηση αλλά θα την κάνω!
  ΤΙΤΑΝΑ υπάρχει λόγος που χρησιμοποιείς Windows 7 στα 32bit;
  Ρωτώ γιατί ίσως πετάξω τα vista μου αν δεν αλλάξω φορητό μέχρι το Πάσχα.
  Απλά προβληματίζομαι σε celeron M560 , 2.13Ghz , 3GB ram υπάρχει λόγος για seven.

  Εξαφανίστηκε το παραπάνω σχόλιο, το στέλνω για 3η φορά!!!

  • Επειδή ακριβώς είναι άσχετη την σβήνω και απάντησα λίγο πιο πάνω γιατί με 32bit :)

   • ok, peace.

 5. οι τιμες ειναι ψηλες ακομα, αλλα τα χριστουγεννα πηρα τον 80αρη postville. Δε μετανιωσα για ουτε ενα απο τα 200 ευρω που εδωσα. Ολα γινονται ταχυτατα + οτι μου εδωσε μια επιπλεον ωρα αυτονομια στο λαπτοπ λογω χαμηλης καταναλωσης ενεργειας.

  • Σωστός, άντε καλορίζικο!! Μια μικρή διόρθωση όμως, οι τιμές είναι ακριβές στα high end μοντέλα που απευθύνονται σε ειδικό κοινό όχι γενικά. Απόδειξη είσαι εσύ :)

   • Ε ναι, εβλεπα κατι βιντεο στο youtube και αναστεναζα απο ζηλεια. Στο τελος δεν αντεξα… το πηρα.

   • Εύχομαι σε γρηγορότερο πολύ σύντομα.. αφού τώρα πλέον ξέρεις ότι once SSD, always SSD!

   • ιδού ο δικός μου 80άρης.
    Το τεστ έχει γίνει σε laptop turbox ( ή μάλλον καλύτερα να πω ένα Arima W651DI) με τον δίσκο ως primary και με ελεύθερα μόνο 23 GB.
    Εάν κάνετε αναζήτηση αρχείων (σε δίσκο SSD) απλά θα σας φύγει η μαγκιά …

   • Για να είμαστε δίκαιοι το γεγονός ότι το λειτουργικό τρέχει πάνω στον δίσκο δεν είναι ακριβώς το σωστό γιατί ήδη χρησιμοποιείς resources. Αλλά ναι η διαφορά είναι τεράστια όχι μόνο σε ταχύτητα και ειδικά στην αναζήτηση αρχείων αν μιλάμε για ένα από τα νέα μοντέλα όπως ο V+ gen 2 αλλά στο σύστημα γενικά. Χωρίς θόρυβο, χαμηλότερη θερμοκρασία στον δίσκο και γενικά στο σύστημα, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κλπ.

 6. Ένας χρόνος για την αγορά της πληροφορικής και της τεχνολογίας ξέρεις ότι είναι ένας αιώνας, οπότε δεν έχει νόημα να το πάρεις μετά από ένα χρόνο. Όσο για το κόστος, είναι ξεκάθαρο ότι ο δίσκος είναι φτιαγμένος για όσους έχουν τα χρήματα ή ζητούν επιδόσεις εδώ και τώρα.

  Να διαφωνήσω με την άποψη σε έναν χρόνο στην αγορά της πληροφορικής δεν έρχονται τα πάνω κάτω…
  εξηγούμε: σκληροί δίσκοι.. πόσο καιρώ κάνουμε παρέα με τους κλασικούς μαγνητικούς?? εγώ θυμάμαι τότε στην δεκαετία του `80 είχα 286 στα 16Hz και σκληρό δίσκο 20 Γίγα, τεχνολογίας ΑΤΑ, που υπάρχουν ακόμα και σήμερα όχι σε αυτήν την χωρητικότητά αλλά ΑΤΑ κυκλοφορούν.
  Οπτικά μέσα. Θυμόσαστε πόσα χρόνια μας έκαναν παρέα τα cd περίπου 15 χρόνια, τα dvd καμιά εφταετία και τα blue-ray είναι στην αγορά τρία χρονάκια περίπου.

  (σίγουρα κάνω λάθος με τα χρόνια κυκλοφορίας των παραπάνω αλλά χοντρά χοντρά κάπως έτσι είναι, καμία τεχνολογία δεν αναπτύσσετε έναν χρόνο μόνο, σίγουρα πενταετία, άσχετα με το γεγονός ότι μόλις εμφανιστεί κάτι καινούριο ετοιμάζουν ήδη το επόμενο καινούριο.)

  Οπότε καταλήγω, ΜΗΝ αγοράσετε κάτι τόσο ακριβό ssd-hdd απο την στιγμή που δεν το έχετε ανάγκη άμεσα, δηλαδή home users, gamers, office users η διαφορά στις επιδόσεις δεν δικαιολογεί το χρηματικό αντίτιμο, μετα το καλοκαίρι στις εκπτώσεις ετοιμαστε πορτοφόλια… :)

  • Πάρε μια CPU τώρα και μετά από ένα χρόνο. Δες το Facebook τώρα και μετά από ένα χρόνο. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Υπάρχουν και πιο ακριβοί SSDs από τον συγκεκριμένο όπως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν κορυφαίες επιδόσεις γιατί από αυτό ζουν

  • @Anastasios: “….εγώ θυμάμαι τότε στην δεκαετία του `80 είχα 286 στα 16Hz και σκληρό δίσκο 20 Γίγα, τεχνολογίας ΑΤΑ”

   Εγώ θυμάμαι τότε στην δεκαετία του `80 είχα 286 στα 16Hz και σκληρό δίσκο 20 MB !!, τεχνολογίας MFM,   αργότερα μάλιστα και 40MB RLL :-)
   … και τρομερό RAM-Upgrade απο 512 σε αστρονομικά 640 ΚΒ με 8 chip-άκια :-)

   αααχ !! αναμνήσεις …..

 7. Πολυ καλό το benchmark Στεφανε και με αρκετές λεπτομέριες.
  Εγω προσωπικα εχω βαλει στο μάτι ενα OCZ OCZSSD2-1VTXT120G Vertex
  turbo series για το macbookpro μου.

 8. Μα τι είναι αυτό πίσω απο τον σκληρό? Ηλεκτροβάνα?

 9. Ακόμη και με το σκεπτικό “τα έχω,άρα το παίρνω” να συμφωνήσουμε,θα πρέπει να σκεφτούμε πως η τεχνολογία τους ακόμη αναπτύσεται,δηλαδή και σε πρώιμο στάδιο βρίσκεται και μια περιουσία έχει..όποιος το έχει πια τόσο μεγάλη ανάγκη το αγοράζει οκ,έλα όμως που αυτοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα,πολλοί δε απο αυτούς που τους αγοράζουν το κάνουν απο υπερκαταναλωτισμό ή δίψα για τεχνολογία.Χαίρομαι πάντως που τους βλέπω να βελτιώνονται αλλά θα στεναχωριόμουν αν είχα αγοράσει το προηγούμενο μοντέλο βλέποντας τις επιδόσεις τώρα του καινούργιου,για αυτό και περιμένω ώστε η τεχνολογία τους να ωριμάσει σε όλα τα επίπεδα.

  • Πλέον είναι σε σημείο να έχουν καλές ή πολύ καλές επιδόσεις τεχνολογικά και όλα αυτά με τους 3Gb/s SATA controllers. Φαντάσου τι θα γίνει με τους 6Gb/s και καλύτερα NAND chipsets. Το μόνο που απομένει είναι να γίνουν πιο φθηνοί με αυτές τις επιδόσεις. Ελπίζω να καταφέρω και να προλάβω να το βάλω πάνω στον 6Gb/s Marvell της ASUS mobo που έχω

 10. To “Powered by Kingston” δεν βλάπτει βρε Τιτανα.

  • Τί ακριβώς θέλεις να πεις βρε George;

 11. Τιτάνα, ωραίο το bencmarking σου, αλλά θα ήθελα να έβλεπα την σύγκριση με ένα κλασσικό HDD πάνω στο ίδιο μηχάνημα.

  • Δεν έχει νόημα.. είναι τεράστια – τιτάνια η διαφορά. Μπορώ να κάνω κάτι πρόχειρο αύριο για να πάρεις μια ιδέα πάντως.

   • ναι, ακριβώς, ένα απο τα PCMark θα έφτανε για να πάρουμε μια ιδέα. thanks!

 12. Να κάνω μία διόρθωση και ως χρήστης ssd. Μπορεί το ssd drive να έχει μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, στην πράξη όμως τις αξιοποιεί στο μέγιστο μόνο όταν στέλνει δεδομένα στην μνήμη. Μεταφορές δεδομένων σε αλλον σκληρό δίσκο, φωτογραφική μηχανή κλπ., περιορίζονται από το αργότερο μέσο που είναι και ο αδύναμος κρίκος. Φωτογραφική που να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητες 150 ΜΒ/ sec και άνω θα περάσουν πολλά χρόνια για να δεις στην αγορά (οτάν θα δεις και απλη SD flash μνήμη με τέτοιες ταχύτητες). Πλανάται οικτρά όποιος πιστεύει ότι επειδή είναι γρήγορος ο SSD θα γίνονται εξίσου γρήγορα οι μεταφορές αρχείων με άλλα (πιο αργά) αποθηκευτικά μέσα (σκληρούς δίσκους, οπτικούς δίσκους, κλπ.). Κοινώς το παράδειγμα με την φωτογραφική μηχανή είναι ατυχές.

  • Έχεις δίκιο σε αυτό που περιγράφεις αλλά ο SSD σου δίνει το θεωρητικό μέγιστο, από εκεί και πέρα ανάλογα τον USB controller που έχεις, αν χρησιμοποιείς USB 2.0 τώρα ή USB 3.0 πολύ σύντομα, αν έχεις eSATA κλπ τότε μπορείς να εκμεταλλευθείς τις δυνατότητες του δίσκου. Για να μην βάλω στην μέση τις ταχύτητες των καρτών μνήμης κλπ κλπ

 13. Εγώ εδώ και 1,5 μήνα έχω αγοράσει έναν Intel Postville X-25M SSD 80GB. Δηλώνω όχι απλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. Δηλώνω ΕΚΘΑΜΒΟΣ με τα αποτελέσματα αυτής της αναβάθμισης..

  Κάποιοι νομίζουν πως τα χρήματα αυτά (για να αγοράσει κάποιος έναν SSD) είναι πολλά… Κάποιοι όμως απο αυτούς που το λένε, ξέρουν, πως με τα μισά χρήματα απο την Super Κάρτα Γραφικών που πήραν για να παίζουν τα τελευταία παιχνίδια, έχουν ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

  Δοκιμάστε το και δεν έχετε γυρισμό… Και μιλάει κάποιος που απο RAID0 με Raptor στις 10.000rpm πήγε σε Intel 80GB SSD.

  Άλλα κόλπα..!!! Πιστέψτε με…

  • Άρα καταλαβαίνεις με τον καλύτερο τρόπο τι επιδόσεις έχεις και τι σημαίνουν τα νούμερα από το benchmark :)

  • Φίλε μου μετά από αυτό που είπες:

   Δοκιμάστε το και δεν έχετε γυρισμό… Και μιλάει κάποιος που απο RAID0 με Raptor στις 10.000rpm πήγε σε Intel 80GB SSD.

   Είμαι στο τσακ να τον πάρω κι εγώ. Από τη μία σκέφτομαι πόσο θα βελτιωθούν οι επιδόσεις και από την άλλη ότι από π.χ. Σεπτέμβριο θα μπορώ να πάρω σημαντικά πιο γρήγορο δίσκο στην ίδια τιμή.

   Λίγο με προβληματίζει το 70ΜΒ/sec εγγραφή που σημαίνει ότι είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με έναν συμβατικό 7200 rpm σκληρό. Ωστόσο δεδομένου ότι με ενδιαφέρει κυρίως να ανοίγουν γρήγορα τα προγράμματα και όχι τόσο η εγκατάστασή τους, μάλλον δεν είναι ιδαίετερο πρόβλημα.

   Από την άλλη ο 64GB kingston V+ που είναι καλύτερος, έχει κάπου 160-180 ευρώ. Όμως θα είναι αρκετά περιοριστικός αν σκεφτούμε ότι στο C έχω ήδη 47GB used space. Θα μείνουν δηλαδή μόνο 13GB ελεύθερα. Κάπως περιοριστικό μου φαίνεται. Ίσως αναγκαστώ να τον αναβαθμίσω σύντομα.

   Μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει στην απόφασή μου;

   • Θα πρότεινα να κοιτάξεις σε 128GB όχι 64GB εκτός και αν θέλεις μόνο το λειτουργικό εκεί πάνω και τα προγράμματα και όλα τα άλλα τα έχεις αλλού. Εκτός από το read/write μην ξεχνάς ότι οι SSD έχουν τρομερό access time και καθόλου θόρυβο. Στο laptop μιλάμε και για επιπλέον μπαταρία και λιγότερη ζέστη

   • Όντως τα 64GB είναι πολύ λίγα. Θέλω και τα προγράμματα εκεί για να ανοίγουν γρήγορα. Καλό αυτό με το access time. Θόρυβος και κατανάλωση δεν με ενδιαφέρουν γιατί θα το βάλω σε desktop μηχανάκι. Τελικά μάλλον θα περιμένω να πέσει ο 128GB Kingston κοντά στα 200 ευρώ. Παραπάνω μου φαίνονται πάρα πολλά αυτή τη στιγμή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons