Kingston HyperX SSD: Sandforce SATA 6GB/s με ανάγνωση στα 525MB/s

by Stefanos Kofopoulos • On 03-06-2011 • AT 11:29 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Kingston HyperX SSD: Sandforce SATA 6GB/s με ανάγνωση στα 525MB/s

Επειδή μπορούν και επειδή η τεχνολογία τρέχει, η Kingston συνεργάζεται με την Sandforce και ρίχνουν στην αγορά τον Kingston HyperX SSD. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν χωρητικότητα 120GB ή 240GB, SATA 6GB/s interface, controller από την Sandforce, NAND chips από την Intel και αυτό ήταν όλο. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο είναι εξίσου απλό. Τα νούμερα δεν λένε ψέματα αφού καταγράφουν μέχρι και 525MB/s στην ανάγνωση και μέχρι 480MB/s στην εγγραφή.

Μαζί με τον Kingston HyperX SSD έρχεται και το “HyperX kit αναβάθμισης για εύκολη εγκατάσταση” από το οποίο θα χρησιμοποιήσετε μόνο το Acronis True Image HD για να μεταφέρετε τα περιεχόμενο του παλιού σας σκληρού στον νέο SSD και να ξεκινήσετε το σύστημα σαν να μην τρέχει τίποτα. Εννοείται πως σε αυτό βοηθάει και η δυνατότητα του controller να υποστηρίζει TRIM και S.M.A.R.T εντολές για την καλή υγεία του SSD, ειδικά με ένα σύγχρονο λειτουργικό όπως τα Windows 7 που καταλαβαίνουν πολύ καλά πως να διαχειριστούν την τεχνολογία TRIM.

Ακολουθεί και το δελτίο τύπου με τα yada yada λογάκια.

Η Kingston Technology Europe Ltd., θυγατρική της Kingston Technology Corporation, της Νο 1 ανεξάρτητης εταιρείας προϊόντων μνήμης στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με τη Sandforce Inc., ηγέτη στην κατασκευή επεξεργαστών για δίσκους SSD υψηλής απόδοσης, με σκοπό να κυκλοφορήσει την πρώτη σειρά δίσκων SSD SATA 6GB/s που απευθύνονται σε ενθουσιώδεις χρήστες, gamers και χρήστες με υψηλές απαιτήσεις. Ο HyperX SSD της Kingston χρησιμοποιεί τον τελευταίο και πιο αξιόπιστο controller της SandForce ενώ διατίθεται σε Kit αναβάθμισης για εύκολη εγκατάσταση και σύνθεση ενός PC με μοτίβο την τεχνολογία HyperΧ.

Οι HyperX SSD χρησιμοποιούν controllers SF-2281 της SandForce με SATA Rev 3.0 (6GΒ/s) και διατίθενται σε χωρητικότητα 120GB και 240GΒ. Είναι εξαιρετικά γρήγοροι, με ταχύτητα εγγραφής στα 525MB/sec και ανάγνωσης 480MB/sec, IOPS 40.000/60.000 (240GB) ενώ χρησιμοποιούν την τεχνολογία SandForce DuraClass™ που τους δίνει τη μεγαλύτερη αντοχή στην κατηγορία τους.

Οι ενθουσιώδεις χρήστες αναγνωρίζουν εδώ και καιρό το brand Kingston HyperX ως τον ηγέτη στη κατηγορία των μνημών υψηλών επιδόσεων. Ο HyperX SSD συνεχίζει την παράδοση της Kingston στην καινοτομία και την παροχή υψηλών επιδόσεων με το συνδυασμό του τελευταίου controller της SandForce Intel® 25nm compute NAND (P/E 5K), παρέχοντας με αυτό τον τρόπο την αντοχή και την απόδοση που χρειάζονται και οι πιο απαιτητικοί χρήστες.

«Στην Kingston είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία του XyperX SSD. Ο controller της SandForce μας επιτρέπει να παρέχουμε την υψηλή απόδοση που απαιτούν οι gamers και οι ενθουσιώδεις χρήστες», σχολίασε ο Ariel Perez, SSD business manager της Kingston. «Για την ενσωμάτωση ενός ποιοτικού controller και ενός firmware σε συνδυασμό με τις εκτενείς δοκιμές χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο, ωστόσο άξιζε η αναμονή. Συνδυάζοντας τον πιο σύγχρονο controller της SandForce με το Intel 25nm compute NAND (P/E 5K), φτιάξαμε ένα δίσκο SSD που πραγματικά εκπληρώνει όλες τις προσδοκίες ακόμα και των πιο απαιτητικών χρηστών.»

Βασικά Χαρακτηριστικά του Kingston HyperX SSD

Intel 25nm Compute NAND (P/E 5K):
Το 5Κ compute NAND παρέχει αυξημένη αντοχή σε σχέση με το κλασικό 3Κ cycle NAND.
Τεχνολογία ενάντια στη φθορά
Ανεπτυγμένος αλγόριθμος ο οποίος διασφαλίζει τη σωστή χρήση των τμημάτων της μνήμης flash, παρέχοντας έτσι τη μέγιστη αντοχή και την καλύτερη απόδοση.

Ρυθμίσεις over provisioning από τον χρήστη*:

Ο HyperX SSD επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει το over provisioning για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις και ταχύτητα

Υποστηρίζει TRIM και S.M.A.R.T.

Με την υποστήριξη των πρωτοκόλλων TRIM και S.M.A.R.T., ο HyperX SSD διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται οι gamers, οι ενθουσιώδεις χρήστες και οι heavy users για εκμεταλλευτούν στο έπακρο την αντοχή και την απόδοση του συστήματός τους.

DuraClass™ Technology:

Η DuraClass Technology είναι μια σειρά χαρακτηριστικών διαχείρισης NAND Flash τα οποία δουλεύουν σε συνδυασμό παρέχοντας την αξιοπιστία, επιδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας, διαφοροποιώντας τους επεξεργαστές SSD της SandForce από κάθε άλλο controller.

To HyperX Upgrade Kit περιλαμβάνει

Acronis® True Image™ HD migration software
HyperX 2.5″ Desktop Mounting Plate
HyperX USB External Drive Bay
HyperX κατσαβίδι με πολλαπλές κεφαλές
HyperX SATA Data Cable

Η μνήμη HyperX της Kingston συνοδεύεται από εγγύηση τριών ετών και τη γνωστή τεχνική υποστήριξη της Kingston. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Kingston ή τα προϊόντα της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kingston.com/europe

Kingston HyperX SSD Χαρακτηριστικά:

Sequential ταχύτητα**:

Ανάγνωση 6Gb/s: 525MB/s
Εγγραφή 6Gb/s: 480MB/s

Sustained Random 4K Read/Write:

120 GB: 20,000 / 60,000 IOPS
240 GB: 40,000 / 60,000 IOPS

Max Random 4K Read/Write

120GB: 95,000 / 70,000 IOPS
240GB: 95,000 / 60,000 IOPS

Form factor: 2.5″
Interface: SATA 6Gb/s and 3Gb/s,
Εγγύηση: Τρία χρόνια από την Kingston, 24/7 tech support
Χωρητικότητα1: 120GB, 240GB
Θερμοκρασία αποθήκευσης: -40°C ~ 85°C
Θερμοκρασία λειτουργίας: 0°C ~ 70°C
Διαστάσεις: 69.85mm x 100mm x 9.5mm
Vibration operating: 2.17G
Vibration non-operating: 20G
Αντικραδασμική αντοχή: 1500G

Κατανάλωση:

120GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.6 W (TYP) Ανάγνωση / 2.0 W (TYP) Εγγραφή
240GB: 0.455 W (TYP) Idle / 1.5 W (TYP) Ανάγνωση / 2.05 W(TYP) Εγγραφή

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θεωριτικα κοντραρει τον vertex3 ή κανω λαθος;

    • Ναι, είναι πολύ σε επιδόσεις με τον Vertex 3

Top

Show Buttons
Hide Buttons