Kingston HyperX MAX 3.0 εξωτερικός USB 3.0 σκληρός σε SSD

by Stefanos Kofopoulos • On 25-11-2010 • AT 10:23 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Kingston HyperX MAX 3.0, εξωτερικός USB 3.0 σκληρός σε SSD για το laptop που δεν έχεις

Kingston HyperX MAX 3.0 και το ερώτημα είναι απλό: αν έχεις laptop με USB 3.0 δεν θα ήθελες να έχεις και εξωτερικό σκληρό στα 64GB, 128GB, 256GB με NAND flash μνήμη; Όσοι απάντησαν όχι μπορούν να ρίξουν μια ματιά σε άλλα τεχνολογικά θέματα, οι υπόλοιποι έχουν να διαβάσουν τα specs που κάνουν λόγο για μέχρι και 195MB/sec στην ανάγνωση και μέχρι και 160ΜΒ/sec στην εγγραφή με κατανάλωση ρεύματος στα 4.5W και συμβατότητα με USB 2.0 συστήματα. Όχι πως αυτό έχει σημασία όταν μπορείς να διαβάσεις με σχεδόν 200MB/sec αλλά λέμε τώρα. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να αξίζει η αγορά του Acer Iconia. Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Kingston HyperX MAX 3.0 σε desktop φυσικά και μπορούν αλλά γιατί να το κάνουν όταν μπορούν να παίξουν με RAID SSDs στο ίδιο το σύστημα;

Ακολουθεί και το δελτίο τύπου με τα yada yada.

Kingston HyperX MAX 3.0, εξωτερικός USB 3.0 σκληρός σε SSD για το laptop που δεν έχεις

Η Kingston Digital Europe Ltd, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του εξωτερικού δίσκου Kingston HyperX® MAX 3.0. Πιστοποιημένος με το πρότυπο SuperSpeed USB, για μέχρι και δέκα φορές υψηλότερη ταχύτητα σε σχέση με το USB 2.0, ο Kingston HyperX MAX 3.0 είναι μία ιδιαίτερα γρήγορη και ανθεκτική εξωτερική USB 3.0 αποθηκευτική συσκευή.

«Με γνώμονα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας προϊόντων HyperX DRAM, ο Δίσκος Kingston HyperX MAX 3.0 συνδυάζει την υψηλή ποιότητας με τις αυξημένες επιδόσεις», ο Οδυσσέας Σκαρπίδης, Business Development Manager της Kingston στην Ελλάδα. «Εκτός από την υψηλή ταχύτητα και τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς, οι χρήστες θα ενθουσιαστούν με την ανθεκτικότητα του δίσκου αυτού. Η αρχιτεκτονική του βασισμένη σε μνήμη Flash είναι σχεδιασμένη για τους mobile users».

Ο Kingston HyperX MAX 3.0 έχει σχεδιαστεί για τους prosumers, τους απαιτητικούς καταναλωτές, ενθουσιώδεις χρήστες και επαγγελματίες που απαιτούν ταχύτατη μεταφορά δεδομένων μέσω φορητών συσκευών. Η αντιγραφή ή μεταφορά αρχείων HD, RAW ή άλλων μεγάλων σε όγκο δεδομένων, μπορεί να γίνει ταχύτητα χάρη στην τεχνολογία USB 3.0.

Ο Kingston HyperX MAX 3.0 αγγίζει την ταχύτητα των 195MB/sec στην ανάγνωση και των 160ΜΒ/sec στην εγγραφή, όταν συνδέεται με συμβατή θύρα USB 3.0, ενώ μπορεί να συνδεθεί και με USB 2.0. Στη διάρκεια εσωτερικών δοκιμών, η μεταφορά ταινίας μεγέθους 10GB, στο HyperX Max 3.0 από σύστημα USB 3.0, ολοκληρώθηκε σε 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος μεταφοράς αυξήθηκε στα 5 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα όταν χρησιμοποιήθηκε θύρα USB 2.0. Ο Kingston HyperX MAX 3.0 θα είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητα 64, 128 και 256GB, ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομένων, καταστημάτων και ηλεκτρονικών εμπόρων. Συνοδεύεται από τριετή εγγύηση και τη γνωστή πλήρη τεχνική υποστήριξη της Kingston.

Kingston HyperX MAX 3.0 Χωρητικότητα και Χαρακτηριστικά

Απόδοση: Πιστοποιημένο με USB-IF SuperSpeed
Πρότυπα: κατασκευασμένο βάσει του προτύπου USB 3.0, συμβατό με USB 2.0
Σειριακή Ταχύτητα: Ανάγνωση: μέχρι 195MB/sec., Εγγραφή: μέχρι 160MB/sec
Αντικραδασμική προστασία: κατασκευασμένο με τεχνολογία Flash, χωρίς κινούμενα μέρη
Φορητό: Ενισχυμένη θήκη αλουμινίου με ιδιαίτερο deisgn
Αθόρυβο: λειτουργεί αθόρυβα χωρίς κινούμενα μέρη
Εύχρηστο: δυνατότητα plug & play χωρίς εγκατάσταση driver, χρήση της θύρας USB χωρίς επιπλέον τροφοδοτικό καλώδιο
Εγγύηση: τριετής
Χωρητικότητα: 64GB, 128GB και 256GB
Διαστάσεις: 2.89² x 4.67² x 0.47² (73.49mm x 118.60mm x 12.00mm)
Δόνηση Λειτουργίας: 20G Peak, 10-2000Hz, (20min/Axis) x 3 Axis
Δόνηση Αναμονής: 20G Peak, 10-2000Hz, (12 Cycle/Axis) x 3 Axis, x 20min.
Operating Shock: 1500G
Θερμοκρασία Λειτουργίας: 0° to 60°C/ 32° to 140°F
Θερμοκρασία Αποθήκευσης: -20° to 85°C/ -4° to 185°F
Κατανάλωση ρεύματος: 4.5W
Dual LED: blue for USB 3.0, green for USB 2.0

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. …όταν μπορούν να παίξουν με RAID SSDs…

  Μεγάλο ρίσκο για κάτι το οποίο ακόμα είναι τόσο αναξιόπιστο, εκτός και αν μιλάς για RAM based δίσκους (αυτούς που είναι σαν μικρά UPS)
  Πάντως η απόδοσή του είναι ενδιαφέρουσα αλλά φαίνεται κάπως άχρηστη. Αν κάποιος θέλει ταχύτατη πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιήσει RAM-disk, αν θέλει γρήγορο boot μπορεί να κάνει suspend to ram μετά από restart (μερικές μητρικές το διαφημίζαν σαν feature!), ίσως για επεξεργασία video που δεν παίζει να χωρέσει εύκολα σε RAM Disk να αξίζει η αγορά… είναι πάντως καλή εξέλιξη

  Ούτε στο Press Release δε βλέπω να παρουσιάζεται κάποια χρήση του δίσκου που να αξίζει την αγορά… μεταφορά δεδομένων μόνο, πλέον δεν είμαστε σε single tasking λειτουργικά, μεταφέρουμε αρχεία και παράλληλα κάνουμε 100 άλλα πράγματα, ίσως σε καταστάσεις τύπου Mission Impossible όπου μας αγχώνει ο σκηνοθέτης με τη χαζομπάρα αντιγραφής αρχείων να έκανε διαφορά.

  • Mα η χρήση είναι μία και προφανής.. μεταφορά αρχείων σε τρελές ταχύτητες ή ανάγνωση από τον δίσκο σαν να ήταν local. Βλέπε βίντεο κλπ

 2. Προσωπικά δε θυμάμαι να ήμουνα πολλές φορές με το ρολόι στο χέρι όταν μετέφερα μεγάλα αρχεία. Συμφωνούμε ότι σε επεξεργασία video (όχι βέβαια η προβολή) λέει, και λέει τρομερά. Όπως και να έχει είναι μια καλή αρχική κίνηση για την εξέλιξη της υπάρχουσας τεχνολογίας.
  Προσωπικά θα προτιμούσα δίσκο SAS, μεγαλύτερη αξιοπιστία, χωρητικότητα (και θόρυβο, κατανάλωση βέβαια)

  • Για μένα όλο το θέμα μεταφοράς αρχείων είναι faster is better. Είναι πού διαφορετικός να περιμένεις 10 δευτερόλεπτα αντί για 2 λεπτά. Μέχρι να γίνει instant όλο αυτό έχουμε δρόμο και θα περάσουμε από λύσεις σαν αυτή του HyperX MAX 3.0 που ελπίζω να γίνουν commodity σε 1 χρόνο

Top

Show Buttons
Hide Buttons