Κινεζικό ενδιαφέρον για την ελληνική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας

by George Polyzos • On 16-02-2015 • AT 4:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη στελεχών της Κινέζικης Ακαδημίας Διαστημικής Τεχνολογίας στην Αθήνα, σε επιχειρήσεις των πυλώνων του κλάδου ICT, που συντονίζει το Corallia.

Ο κ. Yang Guangqiang, Διευθυντής Διεθνούς Μάρκετινγκ της Space Star Technology, θυγατρικής της CAST (China Academy of Space Technology), και ο κ. Yuan Qiao, Διευθυντής του κέντρου σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος με εκπροσώπους του Corallia, της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (Ε.ΒΙ.ΔΙ.Τ.Ε.), της Ένωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.), του Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και του Συνεργατικού Σχηματισμού Συστημάτων και Εφαρμογών Νανο/Μικροηλεκτρονικής (mi-Cluster).

H συνεργασία ξεκίνησε το 2013, με κύρια σημεία ενδιαφέροντος τις δορυφορικές επικοινωνίες, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων, τις εφαρμογές τηλεπισκόπησης και τη δορυφορική πλοήγηση. Κατά την επίσκεψη, διερευνήθηκαν συνεργασίες με τα μέλη του si-Cluster και του mi-Cluster: Prisma, Alma Technologies, Inasco, ΕΜΤech, ESS, ISI Hellas, Theon Sensors, Space Hellas, Terra Spatium, Geosystems Hellas, Planetek Hellas, Logikon Labs, Heron Engineering, Helic, Inaccess, Noesis Technologies και Weasic.

Corallia-CEST

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στις νέες εγκαταστάσεις του πρώτου θεματικού κέντρου καινοτομίας για την αεροδιαστημική στην Ελλάδα, στο α2-innohub, καθώς επίσης και στο πρώτο κέντρο καινοτομίας για τη μικροηλεκτρονική στη χώρα, στο α1-innohub στο Μαρούσι, τα οποία διαχειρίζεται και αναπτύσσει το Corallia. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, η Κινέζικη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας τις εποικοδομητικές επαφές με τα στελέχη της CAST, ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, επισήμανε: «Οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές και για τις δύο πλευρές και προσβλέπουμε σε τέτοιου είδους συνεργασίες που θα αποφέρουν οφέλη στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το Corallia μέσω της ανάπτυξης cluster υψηλής τεχνολογίας συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση».

[Δ.Τ. Corallia]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons