Κινδυνεύουν οι δουλειές μας από τα robots;

by Nikos Kaimakamis • On 01-02-2016 • AT 2:21 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

artificial intelligence earth

Μεγάλη συζήτηση έγινε πρόσφατα για το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας από την ευρεία χρήση robots στην βιομηχανία. 

Υπάρχουν οι φωνές εκείνες που έρχονται να διαφωνήσουν για το ζήτημα αυτό, σημειώνοντας ότι η χρήση των robots δεν συνεπάγεται και αύξηση της ανεργίας. Για τον Barnaby Lashbrooke, CEO και ιδρυτή της πλατφόρμας virtual assistants, Time etc., πάντοτε θα υπάρχει η ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης στη λειτουργία των robots, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη, ίσως να μη φτάσει ποτέ στο ίδιο επίπεδο με την ανθρώπινη, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο Engadget.

Tα robots έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, ειδικά στις γραμμές παραγωγής, αλλά αποκλείεται -σύμφωνα με τους ειδικούς- να εξαλειφθεί η ανάγκη για  την ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό που προβλέπουν οι ειδικοί είναι ότι η εκτεταμένη χρήση των robots στη γραμμή παραγωγής θα είναι ο κρίσιμος παράγοντας για να δημιουργηθεί ένα νέου τύπου υβριδικό εργατικό δυναμικό με robots και ανθρώπους, που θα συνεργάζονται με νέους ενδιαφέροντες τρόπους.

Η συζήτηση για τις συνέπειες από την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση robots στο εργασιακό περιβάλλον παραμένει ανοιχτή και ενδιαφέρουσα. Το σίγουρο είναι ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βοηθήσει τα robots να αναλάβουν πιο πολύπλοκες εργασίες στο μέλλον.

Ποια είναι η γνώμη σας; Αφήστε μας το σχόλιό σας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική χρονική περίοδο, αντίστοιχη αυτής της βιομηχανικής επανάστασης. Αυτή η χρονική περίοδος δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε όσο ζούμε μέσα σε αυτή και όσο διαρκεί πολλές δεκαετίες.
    Πολλοί θα χάσουν τις δουλειές τους (το βλέπουμε ήδη με τα ποσοστά ανεργίας), κάποιοι θα βρεθούν να είναι περιζήτητοι λόγω ειδικότητας-επαγγέλματος.
    Η ουσία είναι ότι όσοι ήδη δουλεύουμε πρέπει να συνεχώς να βελτιώνουμε τα προσόντα μας βάσει των νέων προτύπων, και όσοι είναι νέοι να φροντίσουν να προσαρμόσουν τις φιλοδοξίες τους στις νέες απαιτήσεις.

  2. Μοιάζει με φαντασία αλλά κάποια μέρα θα γίνει πραγματικότητα και αν πάρουμε μαθηματικώς τις αλλαγές σύμφωνα με την τεχνολογία βλέπουμε πως αληθεύει… αλλά επίσης νομίζω πως όλα είναι κύκλος και θα μηδενιστεί όλο αυτό!

Top

Show Buttons
Hide Buttons