Amazon και τρελές πωλήσεις το Kindle

by Stefanos Kofopoulos • On 30-11-2009 • AT 1:03 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Amazon Kindle 2

Είναι περίεργη η ζωή, το Amazon και το Kindle που συνεχίζει όχι απλά να γεμίζει να χαρίζει χαμόγελα στον Jeff Bezos αλλά να πουλάει περισσότερο από ποτέ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δεν περιέχουν αριθμούς (τι πρωτότυπο για το Amazon) τον Νοέμβριο το Kindle σημείωσε τις καλύτερες πωλήσεις από την στιγμή της κυκλοφορίας του e-reader. Τα νέα είναι σημαντικά αν και αναμενόμενα, αφού το Amazon πρόσφατα άρχισε να διαθέτει το Kindle σε περισσότερες από 100 χώρες εκτός Αμερικής και έριξε την τιμή στα $259.

Η λεπτομέρεια που κρύβεται στο press release του Amazon είναι οι τρελές πωλήσεις του Kindle σε αντίθεση με τις μηδενικές πωλήσεις του Nook, που φαίνεται ότι μάλλον θα καθυστερήσει να βγει στα ράφια των καταστημάτων. Το Amazon έχει κάθε λόγο να χαίρεται αλλά ο ανταγωνισμός παραμένει σε μηδενικό επίπεδο, πράγμα πολύ κακό για όλους εμάς αφού το Kindle αποτελεί ακόμα και σήμερα μονόδρομο για e-reader και e-books.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το kindle είναι τέλειο σαν συσκευή. Από περιεχόμενο όμως είναι πολύ περιορισμένο Το ευρωπαικό-ελληνικό kindle store σε σύγκριση με το αμερικάνικο είναι η μέρα με τη νύχτα. όπως επίσης η έκδοση των περιοδικών και εφημερίδων χωρίς εικόνες. Απαράδεκτο. αλήθεια η ευρωπαϊκή ένωση καταναλωτών που βρίσκεται; Και αυτό με την υποχρεωτική εγγύηση 2 ετών που καμία αμερικανική εταιρεία δεν τηρεί; Τα μηχανάκια σαν και αυτό έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. Ελπίζω με την αναβάθμιση που θα κάνει η Amazon στο Kindle store στις αρχές του 2010 να αλλάξει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους καταναλωτές της. Δεν με ενδιαφέρει το παιχνίδι των δικαιωμάτων στους εκδοτικούς οίκους. Βέβαια υπάρχει ένα μικρό hack (νόμιμο) για να αποκτάς τα βιβλία από το αμερικάνικο kindle store και με τις χαμηλότερες τιμές ακόμα και free.

  • Α μάλιστα έχει τέτοια θέματα στην Ευρώπη.. δεν είχα ιδέα

 2. Ελπίζω να κάνει Update η Amazon γιατί με ενδιαφέρει πολύ η αγορά του Kindle.

 3. Συμφωνώ με όλα εκτός από το σημείο του περιεχομένου. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερος κατάλογος από αυτόν που προσφέρει το Amazon. Περιμένω να δώ κινήσεις από Sony και από Barnes and Nobles.. επιτέλους.

  • Ναι, το περιεχόμενο θα είναι αυτό που θα καθορίσει την τελική έκβαση.
   Μάλιστα το irex θα προσπαθήσει να προβάλλει το ψηφιακό mall όπου θα μπορείς να ψωνίζεις από αρκετά καταστήματα.

   Η νέα χρονιά θα είναι πολύ σημαντική για τα ebook readers. Η ιδέα του να χρησιμοποιηθούν στα παν/μια απορρίφθηκε από αρκετά ιδρύματα και τα notebook/netbook/tablets κερδίζουν συνέχεια έδαφος και χρήστες.

   Αυτά που πρέπει να γίνουν:
   1. Πλήρης υποστήριξη του pdf, και όλων των ανοιχτών τύπων αρχείων.
   2. Κατάργηση των ηλίθιων μονοπωλίων, η συσκευή πρέπει να είναι ανεξάρτητη από το περιεχόμενο.
   3. Κοινά στάνταρ για όλους. Στα κινητά φτάσαμε στο 2010 και δις χρηστών για να αποφασιστεί ο κοινός φορτιστής [αν φτάσει να δουλέψει τελικά].

Top

Show Buttons
Hide Buttons