Kindle Fire HD, Dolby ήχος με πολύ γρήγορο WiFi για 11 ώρες

by Stefanos Kofopoulos • On 07-09-2012 • AT 12:36 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Kindle Fire HD, Dolby ήχος με πολύ γρήγορο WiFi για 11 ώρες

Το νέο Kindle Fire HD είναι εδώ, σε αντίθεση με αυτό που περιμένει να δούμε ως Kindle Fire 2. Η διαφορά στο όνομα δεν μας ενοχλεί γιατί το νέο tablet του Amazon έχει να επιδείξει πολλές αρετές και χάρες ξεκινώντας από την οθόνη. 7 ίντσες διαγώνιος με ανάλυση HD ή αλλιώς 1280 x 800 pixels για κάτι παραπάνω από τα 720p που περιμέναμε και με 254 ppi (pixel per inch). Επεξεργαστής Texas Instruments OMAP 4470 dual core 1.2GHz με Imagination PowerVR 3D GPU και WiFi με δύο κεραίες και τεχνολογία MIMO. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το νέο Kindle Fire HD μπορεί να χρησιμοποιεί και τις δύο κεραίες ταυτόχρονα ώστε το σήμα και η απόδοση του WiFi να είναι πάντα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το Amazon πιστεύει τόσο πολύ στην ταχύτητα του WiFi στο Kindle Fire HD που συγκρίνει το Nexus 7 (single band, 1 κεραία) και το iPad 3 (dual band, 1 κεραία) με το Kindle Fire HD (dual band, 2 κεραίες) και το βρίσκει 54% ταχύτερο από το Nexus 7 και 41% ταχύτερο από το νέο iPad 3.

Kindle Fire HD με νέο λειτουργικό αλλά και πάλι Android

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στην οθόνη των 7 ιντσών, που παρά τα επιπλέον pixel, το IPS panel και την HD 720p ανάλυση, προσφέρει ένα επιπλέον πολωτικό φίλτρο και anti-glare για να βελτιώσει την απόδοση των χρωμάτων ανεξάρτητα από την γωνία θέασης.

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά το Amazon φρόντισε να ενσωματώσει Dolby Audio και dual drive ηχεία με τέσσερα συνολικά ηχεία και ηλεκτρονικά που αναλύουν τον ήχο και την έξοδο (ακουστικά ή χωρίς) ώστε να προσαρμόζουν το προφίλ ανάλογα για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι με την βοήθεια του Dolby Digital Plus όταν βλέπετε ταινίες ο ήχος θα προσαρμόζεται ανάλογα ώστε να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα την χροιά και το βάθος ενώ όταν ακούτε μουσική με ακουστικά ο ήχος θα βελτιστοποιείται ανάλογα.

Εντυπωσιακή οθόνη, εκπληκτικός ήχος στο Kindle Fire HD

Kindle Fire HD, Dolby ήχος με πολύ γρήγορο WiFi για 11 ώρες

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του Kindle Fire HD, για όσους επιλέξουν το WiFi μοντέλο συγκαταλέγονται τα 16GB ή 32GB χωρητικότητας για μουσική, βίντεο, ταινίες, βιβλία, παιχνίδια και εφαρμογές μαζί με δώρο το cloud του Amazon και φυσικά την τεράστια συλλογή από τίτλους που μόνο το Amazon διαθέτει.

Φυσικά ανανεωμένο είναι και το λειτουργικό που παραμένει Android αλλά ακούει στο όνομα Kindle Fire OS και έρχεται με νέες εφαρμογές, βελτιώσεις στα σημεία και φυσικά νέα χαρακτηριστικά όπως Immersion Reading, X-Ray, Kindle FreeTime κλπ. Το Amazon υπόσχεται μέχρι και 11 ώρες λειτουργίας για το Kindle Fire HD για ανάγνωση βιβλίων, web μέσω WiFi, βίντεο και μουσική. Δεν γίνεται λόγος για video chat από την κάμερα και χρήστη υπηρεσιών όπως το Skype.

Το Kindle Fire HD 7 WiFi 16GB κοστίζει $199 ενώ το Kindle Fire HD 7 WiFi 32GB κοστίζει $249.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμενα μου αρεσει πιο πολυ απο το nexus 7 λογω store κυριως και μετα λογω οθονης… Ειναι καθαρρο tablet “διασκεδασης”.

  2. Μα το Kindle δεν απευθείνεται στο ίδιο κοινό με το Nexus. Είναι απλά και μόνο η πύλη (ή τουλάχιστον μια πύλη) για το αχανές βασίλειο περιεχομένου της Amazon (Βιβλία, περιοδικά, ταινίες, τηλεόραση, μουσική, εφαρμογές). Το κέρδος της είναι απλά και μόνο από εκεί, το tablet είναι σε οριακές τιμές κόστους (δεν λέω κάτω του κόστους, γιατί φοράει και περσινό επεξεργαστή) και το καλό των 8.9″ θα είναι κάπου 400 – 500 ευρώ).
    Δυστυχώς όμως το tablet αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τους γατζετάδες του Ελλαδιστάν και του Κυπριστάν, αφού απ’ όλα τα προϊόντα του οικοσυστήματος της Amazon έχουμε μόνο πρόσβαση στα ebook. Και να το φέρουν στις χώρες μας δεν θα βγάζει νόημα, αφού θα έχει όλα τα μειονεκτήματα (κλειστό σύστημα) χωρίς το μοναδικό του πλεονέκτημα. Και μετά θα τρέχουμε να κάνουμε jaibreak ή να βάλουμε ROM κλπ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons