Κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS 2.0 Developer Beta της Huawei

by George Polyzos • On 24-12-2020 • AT 11:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS 2.0 Developer Beta για smartphones κυκλοφόρησε επίσημα κατά την εκδήλωση Huawei Developer Day Beijing 2020, σημειώνοντας ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του συνολικού οικοσυστήματος HarmonyOS.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών smartphone που ενδιαφέρονται για την έκδοση beta 2.0 μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην επίσημη ιστοσελίδα Huawei Developer.

Όλες οι δυνατότητες του συστήματος HarmonyOS, πλήθος API καθώς και ισχυρά εργαλεία, όπως ο βελτιστοποιημένος προσομοιωτής DevEco Studio, είναι πλέον διαθέσιμα στο κοινό, διευκολύνοντας την αποτελεσματική ανάπτυξη εφαρμογών smartphone συμβατών με HarmonyOS. Η Huawei ελπίζει να προσελκύσει ακόμη περισσότερους συνεργάτες στο οικοσύστημα της και να δώσει στους χρήστες πρόσβαση στο πλήρες φάσμα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το Seamless AI Life, με έξυπνες υπηρεσίες που αλληλεπιδρούν μαζί τους, τους διασκεδάζουν και τους εκπαιδεύουν με νέους και ουσιαστικούς τρόπους, στο σπίτι, στο γυμναστήριο και στο γραφείο, εν κινήσει, στο δρόμο.

Το HarmonyOS και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του έχουν σχεδιαστεί βάσει του φουτουριστικού προτύπου Internet of Everything. Βοηθώντας στη δημιουργία «υπερ-συσκευών», οι οποίες σχηματίζονται αντλώντας software και hardware από συσκευές που μέχρι πρότινος ήταν οργανικά ανεξάρτητες, το σύστημα κάνει πραγματικότητα τις υψηλές φιλοδοξίες του Seamless AI Life. Το HarmonyOS διασφαλίζει ότι όλες οι συσκευές ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του χρήστη και είναι εξοπλισμένες για να ανταπεξέρχονται σε κάθε πιθανό σενάριο χρήσης.

Ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής αυτής της φιλοσοφίας είναι ο τρόπος με τον οποίο το HarmonyOS αξιοποιεί τη συνεργασία smartphone και smartwatch για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών για «έξυπνες» μετακινήσεις. Η μετακίνηση με μισθωμένο όχημα για παράδειγμα γίνεται hands-free, με τις σημαντικές πληροφορίες, όπως η τοποθεσία του ταξί στο χάρτη και ο αριθμός πινακίδας κυκλοφορίας να εμφανίζονται στην οθόνη του ρολογιού. Ομοίως, οι διαδικτυακές αγορές θα είναι σύντομα ευκολότερες από ποτέ, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν τα διαθέσιμα προϊόντα στα καλάθια άλλων αγοραστών και να λαμβάνουν αποφάσεις συγκρίνοντας τιμές και εκπτώσεις σε πραγματικό χρόνο – ή ακόμη και να πραγματοποιούν κλήσεις MeeTime για κοινή χρήση οθόνης προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες αγορές τους.

Οι υπάρχουσες πολυποίκιλες συσκευές IoT λίγα κοινά έχουν μεταξύ τους, καθώς υποδιαιρούνται σε διαφορετικά μοντέλα συσκευών και εξυπηρετούνται από διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Αυτό το γεγονός εμπόδιζε την παραδοσιακή ανάπτυξη εφαρμογών, καθώς κάθε app, πριν κυκλοφορήσει, χρειάζεται κατάλληλες προσαρμογές ώστε να είναι συμβατό με όλα τα διαφορετικά μεγέθη οθόνης και συστήματα. Η Huawei καταργεί τον κατακερματισμό των IoT, ανοίγοντας όλη την υποδομή και την πλατφόρμα εργαλείων του HarmonyOS στους προγραμματιστές.

Πάνω από 15.000 API είναι πλέον διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συστήματος και των λύσεων software και hardware. Με αυτόν τον τρόπο, το HarmonyOS στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία καινοτόμων και ανταγωνιστικών εφαρμογών που είναι συμβατές με όλους τους τύπους συσκευών και προσανατολίζονται σε όλα τα σενάρια χρήσης. Το UI ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη οθόνης και διευκολύνει την ανάπτυξη χωρίς προβλήματα με ουσιαστικά βελτιστοποιημένη απόδοση. Το νέο προηγμένο DevEco Studio 2.0 παρέχει προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο και εντοπισμό σφαλμάτων, τα οποία βοηθούν επίσης σημαντικά την αποτελεσματικότητα της έκδοσης.

Το HarmonyOS φιλοδοξεί να μεταμορφώσει επίσης τον κλάδο των προμηθευτών hardware, βοηθώντας τους να μετατρέψουν τα προϊόντα τους σε υπηρεσίες. Καινοτόμο software θα διοχετευτεί για να επιφέρει διαφοροποιημένη και ευέλικτη χρήση hardware. Πόροι θα συγκεντρωθούν από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, έτσι ώστε οι συνεργάτες να έχουν περισσότερο κέρδος, πουλώντας υπηρεσίες σε συνεχή βάση, αντί να περιορίζονται στην εφάπαξ πώληση προϊόντων. Δεσμευμένοι από αυτό το πολλά υποσχόμενο νέο μοντέλο, περισσότεροι από 20 προμηθευτές hardware έχουν γίνει μέρος του οικοσυστήματος HarmonyOS.

Η διασύνδεση πολλαπλών συσκευών έχει επίσης γίνει απρόσκοπτη, ξεκινώντας από τη βάση, έτσι ώστε η σύνδεση να μην επηρεάζεται από διαφορές στο software ή το hardware. Ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να συνδεθεί με μια οικιακή συσκευή ακουμπώντας απλά πάνω της το smartphone του και θα δει τις πληροφορίες της συσκευής να εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεφώνου. Οι συνδεδεμένες συσκευές θα μπορούν επίσης να ενημερώνουν τον χρήστη τους πώς λειτουργούν, θέτοντας τα θεμέλια για πραγματικά έξυπνα σπίτια στο μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons