Κέρδη ρεκόρ κατέγραψε η Samsung το β’ τρίμηνο του έτους

by George Polyzos • On 28-07-2017 • AT 11:44 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη ύψους 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα συνολικά έσοδα για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν 54,8 δισεκατομμύρια δολάρια αυξημένα κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη είναι αυξημένα κατά 89% εν μέρει χάρη στις υψηλές πωλήσεις της σειράς συσκευών Galaxy S8. Τα λειτουργικά κέρδη της Samsung ανήλθαν στα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τις καλύτερες επιδόσεις τριμήνου που έχει επιτύχει η Samsung στην ιστορία της.

Τα λειτουργικά κέρδη του τομέα φορητών συσκευών έφτασαν στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στις εξαιρετικές πωλήσεις των Galaxy S8 και S8+. Επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις των νέων ναυαρχίδων της Samsung είναι 15% υψηλότερες σε σχέση με τα Galaxy S7 και S7+, για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, η εταιρεία επισήμανε ότι οι υψηλές τιμές των διαφόρων υπό-συστημάτων «ροκάνισαν» μέρος των κερδών του τομέα των φορητών συσκευών. Ακριβώς για αυτό τον λόγο η εταιρεία προβλέπει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο τα μελλοντικά κέρδη του συγκεκριμένου τομέα να μειωθούν καθώς θα απαιτηθούν και νέες, υψηλού κόστους, ενέργειες μάρκετινγκ εν όψει του λανσαρίσματος του Note 8.

Τέλος, η Samsung έριξε φως και στις δραστηριότητες της Harman, την πιο ακριβή εξαγορά της ιστορίας της, κόστους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο συγκεκριμένος τομέας πέτυχε πωλήσεις 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch, η Κορεατική εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα τόσο την διαχείριση της ανάκλησης και του τερματισμού παραγωγής του Galaxy Note 7 όσο και τη δίωξη για δωροδοκία του επικεφαλής της Jay Y. Lee.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons