Κέρδη και αυξημένες πωλήσεις Lumia για τη Microsoft

by George Polyzos • On 24-10-2014 • AT 1:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Nokia_Lumia_930_2

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, για το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2015, η Microsoft είχε μικτά έσοδα 23,20 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 18,53 δισ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη ήταν 4,5 δισ. δολάρια μειωμένα κατά 14% σε σχέση με πέρυσι (5,24 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με τη Microsoft η πτώση των κερδών κατά 1,14 δισεκατομμύρια δολάρια οφείλεται σε δαπάνες ενσωμάτωσης και αναδόμησης της εταιρικής δομής, που ακολούθησαν την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia.

Οι πωλήσεις OEM εκδόσεων των Windows μειώθηκαν κατά 2% για το τρίμηνο, δηλαδή υπήρξε ήπια πτώση, στοιχείο που θεωρείται ενδεικτικό της τάσης της αγοράς υπολογιστών για σταθεροποίηση μετά από χρόνια ραγδαίας μείωσης. Ο τερματισμός υποστήριξης των Windows XP έφερε την επιλογή των Windows 7 στο προσκήνιο, καθώς τα Windows 8 ποτέ δεν έγιναν δημοφιλή, ειδικά στο κομμάτι της αγοράς που αφορά τις επιχειρήσεις.

Πλέον η Microsoft στρέφεται προς τα Windows 10, με την Technical Preview έκδοση να κάνει πρόσφατα την εμφάνισή της και την τελική έκδοση να αναμένεται περί τα μέσα του 2015. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι πούλησε 2,4 εκατομμύρια κονσόλες Xbox, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στα Xbox One και Xbox 360.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα Xbox θα συνεχίσει να έχει τη στήριξή του και τόνισε ότι μελλοντικά θα ενδυναμωθεί η κατηγορία του gaming τόσο για τα PC όσο και για τα Xbox.

Στον τομέα των smartphones η Microsoft κατέγραψε κατά τη διάρκεια του τριμήνου πωλήσεις 9,3 εκατομμυρίων συσκευών, αυξημένες κατά 5,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (8,8 εκατομμύρια συσκευές). Σημαντικό μέρος της ανόδου των πωλήσεων οφείλεται στο λανσάρισμα νέων συσκευών κατά τη διάρκεια του τριμήνου (Lumia 930, 630 και 530).

Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει στη low-end κατηγορία της αγοράς ώστε να αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις της, ενώ συνεχίζονται οι προσθήκες κατασκευαστών στο οικοσύστημα του λειτουργικού συστήματος Windows Phone, καθώς και οι ανακοινώσεις νέων μοντέλων από την ίδια τη Microsoft.

Σε ότι αφορά το μέτωπο των tablets, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Microsoft είχε έσοδα ύψους 908 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 127% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπου τα έσοδα του τομέα ήταν μόλις 400 εκατομμύρια. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Ιουνίου λανσαρίστηκε το Surface Pro 3, για το οποίο δεν ανακοινώθηκαν επιμέρους επιδόσεις πωλήσεων, αλλά είναι προφανές ότι τα αυξημένα έσοδα οφείλονται σε αυτό.

Τέλος, οι τομείς των servers και του cloud παραμένουν ζωτικής σημασίας για τη Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, για τα προϊόντα server τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 13%, ενώ για τα εμπορικά προϊόντα cloud καταγράφηκε άνοδος κατά 128% χάρη στα Office 365, Azure και DynamicsCRM.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons