Κέντρο διαχείρισης για το διάστημα από την DARPA

by Nikos Kaimakamis • On 18-08-2016 • AT 10:23 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

hallmark-1

H DARPA δίνει έμφαση στις εξελίξεις της νέας διαστημικής εποχής που ανατέλλει με την προσπάθεια δημιουργίας ενός κέντρου επιχειρήσεων για το άγνωστο. 

H DARPA φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ελέγχου και διαχείρισης των διαστημικών σκαφών που κινούνται σε πολύ μακρινές αποστάσεις από τον πλανήτη μας, σε μια προσπάθεια να χειραγωγηθούν μια σειρά από προκλήσεις που δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι εύκολο να απαντηθούν ακόμα και στα στενά πλανητικά όρια της Γης. Το πρώτο στάδιο της πρωτοβουλίας της DARPA ονομάζεται Hallmark Software TestBed, το οποίο θέλει να δημιουργήσει τις υποδομές software που θα είναι ικανές να υποστηρίζουν τα εργαλεία και τα δεδομένα που έρχονται από ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος πηγών.

Ο έλεγχος των δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά η DARPA πιστεύει ότι οι υποδομές της πλατφόρμας που θα δημιουργήσει θα μπορούν να υποστηρίζουν μία νέα γενιά τεχνολογιών για τον χειρισμό και έλεγχο των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά και σε ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις από τον πλανήτη. Εδώ παίζει ρόλο και το interface του συστήματος, το οποίο για την DARPA θεωρείται δεδομένο ότι θα υποστηρίζει τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης. Προφανώς, η όλη πλατφόρμα θα πρέπει να είναι ευέλικτη και να μπορεί να παραμετροποιείται ανάλογα με την εκάστοτε αποστολή και ανάγκη.

Μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι το διάστημα θα παράγει διαρκώς ειδήσεις όσο περνούν τα χρόνια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons