Κενό ασφαλείας σε chip της Broadcom επηρεάζει ένα δισ. κινητά

by Nikos Kaimakamis • On 01-08-2017 • AT 9:45 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Ένα κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στα Wi-Fi chips της Broadcom αφήνει εκτεθειμένα σε απειλές ένα δισεκατομμύριο smartphones. 

To κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στα Wi-Fi chips με τα οποία προμηθεύει η Broadcom την Apple και άλλους κατασκευαστές, εκτιμάται ότι αφήνει εκτεθειμένα τόσο τα iPhones όσο και τα Android smartphones σε επιθέσεις με worms. Συνολικά, υπολογίζεται ότι περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο smartphones είναι ευάλωτα από το εν λόγω κενό ασφαλείας.

Οι ειδικοί ασφαλείας έδειξαν ότι εάν ένας κακόβουλος χρήστης γεμίσει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα με αιτήματα σύνδεσης σε κοντινές συσκευές μέσω Wi-Fi, η οικογένεια συσκευών Broadcom BCM43xx μπορεί να υποστεί μια αλλαγή στο firmware που είναι υπεύθυνο για τον χειρισμό του chip. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στις λειτουργίες σύνδεσης μέσω Wi-Fi ενός smartphone, εκτελώντας έτσι κακόβουλες χρήσεις με τον απομακρυσμένο χειρισμό ενός κινητού.

Σύμφωνα με το Ars Technica, οι Google και Apple προέβησαν σε μια σειρά από διορθωτικές κινήσεις στις αρχές Ιουλίου, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα μεγάλο πλήθος συσκευών που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από κάποιο worm, εξαιτίας του κενού ασφαλείας. Αυτή είναι η δεύτερη διόρθωση ενός κενού ασφαλείας στην οποία προβαίνει η Broadcom φέτος, μετά από τον εντοπισμό πιθανών απειλών για τα Wi-Fi chips που χρησιμοποιούνται ευρέως στα μοντέρνα smartphones.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons