Κενά ασφαλείας εντοπίζει η Lenovo

by Nikos Kaimakamis • On 07-05-2015 • AT 12:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

lenovo machine

Σοβαρά κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν σε συστήματα της Lenovo, τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

Τα κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν σε συστήματα της Lenovo από τους ερευνητές της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας IOActive, οι οποίοι έσπευσαν να ειδοποιήσουν σχετικά την Lenovo. Ένα από αυτά επέτρεπε την αντικατάσταση του προεγκατεστημένου λογισμικού της Lenovo με κακόβουλο λογισμικό. Τα άλλα δύο κενά ασφαλείας διευκολύνουν τις επιθέσεις των hackers σε ένα σύστημα της Lenovo.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, η IOActive έχει ενημερώσει την Lenovo για το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει ο υπολογιστής ενός χρήστη από τα κενά ασφαλείας αυτά, αλλά εκτιμάται ότι η Lenovo καθυστέρησε αρκετά στο να λάβει τα μέτρα της, για τους υπολογιστές της.

H Lenovo, από την μεριά της, έχει τελικά αναγνωρίσει τα εν λόγω κενά ασφαλείας και έχει δώσει ένα πακέτο βελτίωσης με τα κατάλληλα updates που θα μπορέσουν να διορθώσει τα κενά, για να γίνουν τα υπολογιστικά της συστήματα πιο ασφαλή.

Η εταιρεία, σύμφωνα με το BBC, έχει σημειώσει χαμηλές επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας, καθώς δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τον μεγάλο θόρυβο που είχε δημιουργήσει η είδηση ότι η Lenovo έχει προεγκατεστημένο το adware Superfish, το οποίο μπορούσε, υπό συνθήκες, να βλάψει τον χρήστη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons