Κατώτερη των προβλέψεων η αγορά tablets

by Nikos Kaimakamis • On 25-04-2016 • AT 9:09 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Jolla-tablet-02

Μπορεί αρχικά να θεωρούνταν η επανάσταση στον τεχνολογικό κόσμο, αλλά οι προβλέψεις δεν επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία των tablets. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ReCode, οι προβλέψεις για το 2015 έκαναν λόγο για πωλήσεις 300 εκατομμυρίων tablets σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα 150 εκατομμύρια από αυτά να είναι iPad, αλλά η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, με τις συνολικές πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 207 εκατομμύρια μονάδες και η Apple να καταφέρνει να προωθήσει στην αγορά 50 εκατομμύρια iPad.

H Gartner υπολογίζει την κίνηση στην αγορά των tablets και των “Basic and utility ultramobiles”, όπως ονομάζει συσκευές όπως τα iPad, Samsung Galaxy Tab και άλλες παρόμοιες, στις 196 εκατομμύρια μονάδες, ενώ προβλέπει ότι η αγορά αυτή δεν θα γνωρίσει άνοδο και θα παραμείνει σταθερή μέχρι και το 2018. Η πτωτική πορεία των tablets σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις φαίνεται ότι οφείλεται, σύμφωνα με το ReCode, στα smartphones.

Ένα στοιχείο που εκτιμάται ότι επηρεάζει την αγορά των tablets είναι ότι τα smartphones μεγαλώνουν τις οθόνες τους και τείνουν να προσφέρουν ό,τι και ένα tablet σε πιο συμπαγείς διαστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βόρεια Αμερική, οι συσκευές smartphones με οθόνες που έχουν διαγώνιο από 5 ίντσες και πάνω έχουν κατακτήσει το 70% της αγοράς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons