Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Intel

by Nikos Kaimakamis • On 02-05-2017 • AT 10:16 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Οι προσδοκίες για τα οικονομικά αποτελέσματα της Intel ήταν υψηλά, αλλά τα μεγέθη ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. 

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι η Intel δεν τα πήγε καλά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, απλώς η άνοδος που σημειώθηκε δεν ήταν η αναμενόμενη. Η άνοδος που σημειώθηκε στα έσοδα ήταν της τάξης του 7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, φτάνοντας τα 14.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανοδικά κινήθηκαν τα τμήματα Client Computing, Data Center, Internet of Things, Memory Solutions και Programmable Solutions, ενώ μείωση σημειώθηκε στο Intel Security Group.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2017, η μετοχή της Intel σημείωσε ελαφριά πτώση. Οι οικονομικοί αναλυτές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ανέμεναν από την Intel να εμφανίσει άνοδο εσόδων της τάξης του 10% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Μία από τις βασικές αιτίες που τα έσοδα της Intel δεν ήταν τα αναμενόμενα, φέρεται να είναι το αυξημένο λειτουργικό κόστος, στο οποίο αναφέρθηκε η εταιρεία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από την άλλη μεριά, τα καθαρά έσοδα της Intel διαμορφώθηκαν στα 2.96 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 66 cents, ποσό που είναι μεγαλύτερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons