Καθαρή ενέργεια για τα κτίρια της Apple σε παγκόσμιο επίπεδο

by Nikos Kaimakamis • On 20-04-2018 • AT 9:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

H Apple δηλώνει ότι βασίζεται πλέον σε 100% καθαρή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για όλες τις εγκαταστάσεις της. 

Το σχέδιο της Apple είχε διαμορφωθεί από το 2015, όταν είχε θέσει το στόχο να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παγκόσμια παρουσία της. Ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας αυτής βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια, με 300 φωτοβολταϊκά σε στέγες κτιρίων της Apple στην Ιαπωνία και 800 φωτοβολταϊκά στη Σιγκαπούρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple τρέχει αυτή τη στιγμή 25 έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα 15 από αυτά να βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.

Σε τελικό επίπεδο η Apple θα μπορεί να παράξει από 626 Megawatt έως 1.4 Gigawatt ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η επίδοση της Apple στην καθαρή ενέργεια είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς μόλις δύο χρόνια πριν η αμερικανική εταιρεία είχε δηλώσει ότι έχει καταφέρει να φτάσει το 93% σε παραγωγή ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Apple σημειώνει ότι δεν σταματά στο 100% της παρούσας επίδοσης η προσπάθειά της, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να φροντίζει τον πλανήτη με αυτόν τον τρόπο.

Το Apple Park, τα νέα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο παράγει με διάφορους τρόπους καθαρή ενέργεια, τόσο από φωτοβολταϊκά στην οροφή του όσο και από τη χρήση ενεργειακών κυψελών βιοαερίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons